Νορβηγία: Οι συμμετέχοντες του 1ου ημιτελικού και οι πρώτοι 5 φιναλίστ του MGP 2020 – Ακούστε τα τραγούδια του 1ου ημιτελικού

Νορβηγία: Οι συμμετέχοντες του 1ου ημιτελικού και οι πρώτοι 5 φιναλίστ του MGP 2020 – Ακούστε τα τραγούδια του 1ου ημιτελικού

Πριν λίγο, η δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας NRK, αποκάλυψε τις 4 συμμετοχές του πρώτου ημιτελικού και τους 5 φιναλίστ που έχουν ήδη προαποφασιστεί για την επετειακή έκδοση της εθνικής επιλογής της χώρας για την Eurovision, Melodi Grand Prix 2020. Η δεκάδα του τελικού θα συμπληρωθεί από τους νικητές των 5 ημιτελικών που θα προηγηθούν, ενώ οι 5 φιναλίστ που έχουν επιλεγεί από την κριτική επιτροπή, θα παρουσιάσουν τις συμμετοχές τους για πρώτη φορά κατά την διάρκεια των 5 σόου (μία σε κάθε βραδιά).

Οι συμμετέχοντες του 1ου ημιτελικού του MGP 2020 (Southern Norway), είναι οι εξής:

  1. Kim Rysstad – “Rainbow
  2. Raylee – “Wild
  3. Geirmund – “Come Alive
  4. Lisa Børud – “Talking About Us

Στην λίστα με τους υποψήφιους του πρώτου ημιτελικού, βρίσκονται καλλιτέχνες που έχουν πάρει μέρος σε προηγούμενες εκδόσεις του MGP, όπως τον Kim Rysstad (MGP 2012), την Raylee (MGP 2015), αλλά και την Lisa Børud, η οποία έχει βρεθεί στη σκηνή της Eurovision το 2018, αφού ήταν μια από τις χορεύτριες της συμμετοχής του Alexander Rybak.

Οι 5 φιναλίστ του MGP 2020, είναι οι εξής:

  1. Didrik & Emil – “Out of Air” (η παρουσίαση του τραγουδιού θα γίνει στον 2ο ημιτελικό)
  2. Ulrikke Brandstorp – “Attention” (η παρουσίαση του τραγουδιού θα γίνει στον 4ο ημιτελικό)
  3. Akuvi – “Som du er” (η παρουσίαση του τραγουδιού θα γίνει στον 3ο ημιτελικό)
  4. Sondrey – “Take My Time” (η παρουσίαση του τραγουδιού θα γίνει στον 1ο ημιτελικό)
  5. Tone Damli – “Hurts Sometimes” (η παρουσίαση του τραγουδιού θα γίνει στον 5ο ημιτελικό)

Ανάμεσα τους 5 φιναλίστ συναντάμε τον εκπρόσωπο της Νορβηγίας το 2010 Didrik, όπου με το τραγούδι My Heart Is Yours κατέλαβε την 20η θέση στον μεγάλο τελικό. Επίσης, συναντάμε και καλλιτέχνες που έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν να εκπροσωπήσουν την χώρα στην Eurovision, όπως την Ulrikke Brandstorp (MGP 2017 – 4η θέση) και την  Tone Damli (MGP 2009 – 2η θέση), η οποία εκτός από το MGP, έχει πάρει μέρος και στο Melodifestivalen το 2013 μαζί με τον Erik Segerstedt, φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας.

Melodi Grand Prix 2020

Η εθνική επιλογή της Νορβηγίας για την Eurovision 2020, MGP, θα περιλαμβάνει συνολικά 5 ημιτελικούς και τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 15 Φεβρουαρίου. Μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες, έχει προ-επιλέξει τις 5 από τις 10 συμμετοχές του τελικού. Στις 11 Ιανουαρίου, θα παρακολουθήσουμε τον 1ο ημιτελικό, ενώ μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου που θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός, θα έχουν διεξαχθεί και οι 5. Ο κάθε ημιτελικός θα αντιστοιχεί σε μια διοικητική περιφέρεια της Νορβηγίας (Βόρεια, Κεντρική, Δυτική, Ανατολική και Νότια Νορβηγία), ενώ κάθε φορά θα βλέπουμε να διαγωνίζονται 4 καλλιτέχνες χωρισμένοι σε Duels. Στο τέλος της βραδιάς, το κοινό με την ψήφο του θα είναι αυτό που θα επιλέγει την συμμετοχή που θα προκριθεί στον τελικό.

Λίγα λόγια για την Νορβηγία στην Eurovision

Το 2020 η Νορβηγία θα συμμετάσχει για 58η φορά στον διαγωνισμό της Eurovision. Από το 1960 μέχρι και σήμερα, η Νορβηγία έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό 3 φορές (1985, 1995, 2009) ενώ κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων τελευταίων θέσεων σε τελικό Eurovision, 11 τον αριθμό. Το 2019 η Νορβηγία εκπροσωπήθηκε από τους Keiino και το τραγούδι Spirit in the sky, οι οποίοι αν και κατέκτησαν την πρώτη θέση στο televoting, κατέληξαν στην 6η θέση του φετινού τελικού της Eurovision.

Μία σκέψη στο “Νορβηγία: Οι συμμετέχοντες του 1ου ημιτελικού και οι πρώτοι 5 φιναλίστ του MGP 2020 – Ακούστε τα τραγούδια του 1ου ημιτελικού

  1. Ευχαριστούμε Αναστασία για το κατατοπιστικό άρθρο.
    Καθαρά πολυπαιγμένη αγγλόφωνη γιουροβιζιονική συνταγή τα 4 ανακοινωθέντα. Ελπίζω σε κάτι πιο πρωτότυπο (σώθηκα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.