Νορβηγία: Με 40 τραγούδια το Melodi Grand Prix 2020

Νορβηγία: Με 40 τραγούδια το Melodi Grand Prix 2020

Θεαματικές αλλαγές ετοιμάζει η Νορβηγική δημόσια ραδιοτηλεόραση NRK στο Melodi Grand Prix  2020, στο φεστιβάλ δηλαδή μέσω του οποίου επιλέγεται η συμμετοχή της Νορβηγίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, οι υπεύθυνοι του NRK προσανατολίζονται στην επαναφορά των ημιτελικών και την αύξηση των συμμετοχών σε 40 συνολικά. Η αιτία αυτών των αλλαγών είναι ο εορτασμός της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την πρώτη συμμετοχή της Νορβηγίας στην Eurovision, το 1960.

Το επετειακό Melodi Grand Prix  2020 θα περιλαμβάνει συνολικά 5 ημιτελικούς οπού κάθε ένας από αυτούς θα περιλαμβάνει 8 τραγούδια. Κάθε ένας ημιτελικός θα αντιστοιχεί σε μια διοικητική περιφέρεια της Νορβηγίας (Βόρεια, Κεντρική, Δυτική, Ανατολική και Νότια Νορβηγία) ενώ 2 τραγούδια από κάθε ημιτελικό θα προκρίνονται στον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα αποτελείται συνολικά από 10 τραγούδια. Στους ημιτελικούς, κοινό και επιτροπή θα αποφασίσουν τους προκριθέντες ενώ στον τελικό, ο εκπρόσωπος της Νορβηγίας για την Eurovision 2020 θα αναδειχθεί αποκλειστικά από το televoting. Οι ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός του Melodi Grand Prix  2020 θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστές οι ημερομηνίες των shows αυτών.

Το 2020 η Νορβηγία θα συμμετάσχει για 58η φορά στον διαγωνισμό της Eurovision. Από το 1960 μέχρι και σήμερα, η Νορβηγία έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό 3 φορές (1985, 1995, 2009) ενώ κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων τελευταίων θέσεων σε τελικό Eurovision, 11 τον αριθμό. Το 2019 η Νορβηγία εκπροσωπήθηκε από τους Keiino και το τραγούδι Spirit in the sky, οι οποίοι αν και κατέκτησαν την πρώτη θέση στο televoting, κατέληξαν στην 6η θέση του φετινού τελικού της Eurovision. Πιστεύετε πως η Νορβηγία μπορεί φέτος σε μια επετειακή για αυτήν χρονιά, να φτάσει στην τέταρτη της νίκη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.