Από τις αδελφές Kessler στις αδελφές Μπρόγιερ. Ένα μικρό αφιέρωμα στην Έρρικα.

Από τις αδελφές Kessler στις αδελφές Μπρόγιερ. Ένα μικρό αφιέρωμα στην Έρρικα.

Οι αδελφές Μπρόγιερ και οι αδελφές Kessler

Με αφορμή τον θάνατο της 77χρονης Έρρικας Μπρόγιερ από την επάρατη νόσο, σε καλπάζουσα μορφή, θυμηθήκαμε μια συνέντευξή της, στην οποία παραδέχτηκε αυτό που πολλοί είχαν αντιληφθεί, ότι δηλαδή μιμούνταν, στην αρχή της καριέρας τους, μαζί με την αδελφή της Μαργαρίτα, τα τραγούδια και τα φανταχτερά κοστούμια των αδελφών Kessler (GER 59), που ήταν διάσημες – μεταξύ άλλων – για τις συγχρονισμένες κινήσεις τους:

 «Υπήρχαν δύο αδελφές, οι Κέσλερ. Τότε είχαμε κάτι τζουκ μποξ που, όταν έριχνες κέρμα για κάποιο τραγούδι, σου έδειχνε και τι φορούσαν οι καλλιτέχνες, κάτι σαν βιντεοκλίπ της εποχής. Βάζαμε τις Κέσλερ κι ό,τι φορούσαν το φτιάχναμε κι εμείς. Την πρώτη φορά είπαμε κι ένα τραγούδι τους και… πέτυχε η μαγιά. Τα κοστούμια μας τα ράβαμε σε μοδίστρες, γιατί δεν είχαμε χρήματα. Όταν, όμως, «πιαστήκαμε», πήγαμε σε πολλούς σχεδιαστές και μας έραψαν ρούχα. Μεταξύ αυτών ήταν ο Φιλήμων, ο Γιάννης Τσεκλένης, ο Γιάννης Βούρος, αλλά και άλλοι μόδιστροι υψηλής ραπτικής».

Ένα σύντομο βιογραφικό

Οι αδελφές Μπρόγιερ ήταν κόρες του ηθοποιού Τέλη Ανθίδη (Αριστοτέλη Μαστραπά), ενώ η μητέρα τους, της οποίας το επώνυμο κράτησαν (Breuer) ήταν Αυστριακή. Η Έρρικα ήταν δύο χρόνια μεγαλύτερη από τη Μαργαρίτα, η οποία ολοκλήρωσε την καριέρα της το 1978. Παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Τσολακάκη. Κόρη τους είναι η Κρίστυ Τσολακάκη, σύζυγος του Νίκου Χατζηνικολάου, η οποία σχεδίασε το ρούχο της Μαριάννας Ζορμπά (GRE 97). Παλιότερα ήταν σε σχέση με τον Δάκη (υποψήφιος GRE 80, 83, 89), ο οποίος τραγούδησε για τον χωρισμό τους το άσμα “Μαργαρίτα”. Οι δύο αδελφές ξεκίνησαν μαζί το 1961 ως χορευτικό ντουέτο, ενώ η πρώτη τους κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1962 στην ταινία “Όταν λείπει η γάτα”. Μεταξύ των έργων στα οποία έχει συμμετάσχει (περίπου 30) είναι τα εξής: “Τα 201 καναρίνια” (1964), “Ο ανήφορος” (1964), “Ο ανεμοστρόβιλος” (1964), “Η Παριζιάνα” (1969), όπου είχε τον ρόλο της συμπρωταγωνίστριας ως ‘Ελένη Καραμπουμπούνα’, στο πλευρό της ανεπανάληπτης ‘Πελαγίας’ (Ρένα Βλαχοπούλου), που ερωτεύεται τον Κώστα Καρρά (παρουσιαστής GRE NF 88), “Πίσω μου σ’ έχω σατανά” (1971), Αγάπησα μια πολυθρόνα” (1971), “17 σφαίρες για έναν άγγελο, η αληθινή ιστορία της Ηρώς Κωνσταντοπούλου” (1981), “Οι απέναντι” (1981). Είχε δε την τιμή να παίξει στο παρθενικό σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης, “Το σπίτι με τον φοίνικα” (1970), καθώς και σε δύο ακόμη σήριαλ, θεατρικά έργα και σώου, ενώ κάποτε ήταν επικεφαλής της δικής της χορευτικής ομάδας. Μετά από 20 περίπου χρόνια αποχής, επέστρεψε φέτος στη θεατρική σκηνή, στην “Παριζιάνα”, ως guest star. Η παράσταση αυτή, από την οποία αποχώρησε για λόγους υγείας στις αρχές Δεκεμβρίου, έμελλε να είναι η τελευταία της. Ο έρωτας της ζωής της ήταν ο Κώστας Βουτσάς, με τον οποίο απέκτησαν τη Σάντρα, για την οποία φημολογείται πως ο Νίκος Καρβέλας (συνθέτης GRE 06, πραγματικός συνθέτης CYP 82) έγραψε το τραγούδι “Μούρη”, ενώ δεύτερος σύζυγός της υπήρξε ο ανώτερος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών Γιάννης Μαρινάκης. Είχε χαρακτηριστεί ως “το πιο δροσερό κορίτσι του ελληνικού κινηματογράφου”.

Ποιες είναι οι αδελφές Kessler;

Τραγουδίστριες, χορεύτριες, σωουγούμεν και ηθοποιοί, οι “δίδυμες Kessler” («Die Kessler Zwillinge» και «Le Gemelle Kessler», όπως είναι γνωστές στη Γερμανία και την Ιταλία αντίστοιχα) μεσουράνησαν κυρίως στις δύο αυτές χώρες από το 1951, αλλά και στις Η.Π.Α., το Βέλγιο, την Ελβετία και τη Γαλλία, με αξιοζήλευτες συνεργασίες (Elvis Presley, Burt Lancaster, Frank Sinatra, Harry Bellafonte και Sammy Davis Jr,). Όταν πόζαραν στα 40 τους στο ιταλικό “Playboy” έσπασαν κάθε ρεκόρ σε ταχύτητα πωλήσεων. Το 1992 έκαναν μαζί lifting και αποφάσισαν να εκδώσουν την αυτοβιογραφία τους, “Ein und eins ist eins”, για να γιορτάσουν τα 60χρονά τους. Ήταν ενεργές μέχρι το 2011. Βραβεύτηκαν για την προσφορά τους με ειδικά βραβεία τόσο στη Γερμανία, όσο στην Ιταλία.

Η συμμετοχή των Kessler στη Γιουροβίζιον και το σκάνδαλο

Το 1959, κι ενώ ακουγόταν το όνομα του Freddy Quinn (GER 56), τελικά επελέγησαν μα απευθείας ανάθεση από το κανάλι ARD, διότι ήταν πολύ μεγάλα ονόματα για να τις υποβάλουν σε διαδικασία εθνικού τελικού. Το αρχικό τραγούδι που τους δόθηκε, το  Heut’möcht’ich bummeln (olala olala) (“Σήμερα θέλω να πάω βόλτα, ω λα λα, ω λα λα”) δεν τους άρεσε. Μετά από τη σθεναρή άρνησή τους να το ερμηνεύσουν, τους προτάθηκε το Heute Abend woll’n wir tanzen geh’n (“Απόψε θέλουμε να πάμε να χορέψουμε”). Οι εφημερίδες τότε αντέδρασαν για τους γεμάτους σεξουαλικά υπονοούμενα στίχους, καθώς ζητούν ένα αγόρι που έχει… χρόνο: «Hallo Boy, hast du Zeit?». Πολλοί τηλεθεατές έστειλαν γράμματα διαμαρτυρίας στο τηλεπεριοδικό «Hörzu». Κατόπιν τούτου, οι δύο αδελφές εμφανίστηκαν αρκετά σεμνές (σε αντίθεση με τις συνήθως προκλητικότατες αμφιέσεις τους). To τραγούδι τους (8o στα 11) θεωρήθηκε εκ των υστέρων ακατάλληλο για έναν ποπ διαγωνισμό, όπως η Γιουροβίζιον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.