Γνωρίστε τη συμμετοχή της Βοσνίας Ερζεγοβίνης

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Βοσνίας Ερζεγοβίνης

Χώρα: Βοσνία Ερζεγοβίνη 
Καλλιτέχνες: Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala
Τραγούδι: Ljubav Je
Συνθέτης: Almir Ajanović
Στιχουργοί: Almir Ajanović, Jasmin Fazlić

Η Βοσνία Ερζεγοβίνη, που συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1993 σαν ανεξάρτητο κράτος μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, επιστρέφει φέτος μετά από απουσία τριών ετών. Η καλύτερή της θέση είναι η 3η το 2006 με τον Hari Mata Hari και το τραγούδι Lejla που συγκέντρωσε 229 βαθμούς, ενώ είναι από τις χώρες που από το 2004 περνάνε κάθε χρόνο στον τελικό.

Φέτος το κρατικό κανάλι της Βοσνίας Ερζεγοβίνης (BHRT) έπειτα από εσωτερική επιλογή, αποφάσισε οι Dalal, Deen, Ana & Jala να είναι αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στη Στοκχόλμη.

Η 34χρονη Dalal ξεκίνησε την καριέρα της το 1999 φτιάχνοντας ένα γκρουπ με το όνομα Erato, όπου έγραψε και τους στίχους για τα δύο άλμπουμ Backstage και Make Up. Έπειτα συνέχισε την καλλιτεχνική της πορεία σαν σόλο τραγουδίστρια και έγινε γνωστή από τις εμφανίσεις της στο “Monument jazz club” στο Σαράγιεβο. Το 2015 ερμήνευσε Amazing Grace σε μια συναυλία που οργανώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πάπα Francis.

Ο Deen, που γεννήθηκε στο Σαράγιεβο το 1982, είναι ένας ποπ τραγουδιστής γνώριμος σε εμάς, αφού το 2004 εκπροσώπησε τη χώρα στη Eurovision με το τραγούδι  In The Disco τερματίζοντας 9ος με 91 βαθμούς. Ο Deen μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ: Ja Sam Vjetar Zaljubljeni, In The Disco and Anđeo a greškom.

Η 33χρονη Ana Rucner, γεννημένη στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, είναι μία πετυχημένη τσελίστα, με τις συναυλίες της να έχουν απήχηση σε όλο τον κόσμο. Έχει κυκλοφορήσει τα άλμπουμ  For Little Angels: Classical Lullabies, eXpression rock classic, και World Classics & Croatian Beauties.

Ο Jasmin Fazlic-Jala, που είναι γεννημένος το 1986 στο Σαράγιεβο, έχει κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ ως χιπ-χοπ τραγουδιστής: Replay, Rijec na rijec και Pakt sa djavolom.

Το Ljubav Je, που είναι γραμμένο στη γλώσσα της χώρας, μας μιλάει για το τι είναι αγάπη.

Η Βοσνία Ερζεγοβίνη εμφανίζεται στην 17η θέση του 1ου ημιτελικού στις 10 Μαιου.

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 6

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Μαντζίλας Δημήτρης: 4

Μιχαήλ Γιώργος: 2

Πετράκη Αναστασία: 3

Τσεκούρας Γιώργος: 10

Χαρπαντίδης Στέφανος: 5

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.