Γνωρίστε την συμμετοχή της Φινλανδίας

Γνωρίστε την συμμετοχή της Φινλανδίας

Χώρα: Φινλανδία
Καλλιτέχνης: Sandja
Τραγούδι: Sing it away
Συνθέτες: Sandhja, Milos Rosas, Heikki Korhonen, Petri Matara, Markus Savijoki
Στιχουργοί: Sandhja, Milos Rosas, Heikki Korhonen, Petri Matara, Markus Savijoki

H Φινλανδία πήρε πρώτη φορά μέρος στον διαγωνισμό το 1961 και πλέον μετράει 49 συμμετοχές. Ήταν μια από τις λιγότερο επιτυχημένες χώρες του διαγωνισμού καθώς μετράει 9 τελευταίες θέσεις σε τελικούς και μια σε ημιτελικό, μέχρι το 2006 όταν με τους Lordi και το “Hard rock hallelujah” κατέκτησε την μοναδική της πρώτη θέση.

Η Φινλανδία διάλεξε την συμμετοχή της μέσω του διαγωνισμού Uuden Musiikin Kilpailu, ο οποίος αποτελούταν από 3 ημιτελικούς των 6 τραγουδιών και έναν τελικό των 10 τραγουδιών. Στο Televoting του τελικού κέρδισε η Saara Aalto με το “No fear”, στην κριτική επιτροπή όμως, όπως και στην συνολική βαθμολογία νίκησε η Sandha με το “Sing it away”,και έτσι θα είναι αυτή που θα εκπροσωπήσει την Φινλανδία στην Eurovision του 2016 στην Στοκχόλμη.

Η Sandhja Kuivalainen γεννήθηκε το 1991 στο Ελσίνκι από Φινλανδό πατέρα, ενώ η μητέρα της έχει ρίζες από την Ινδία και την Γουηάνα. Ξεκίνησε την μουσική της καριέρα το 2013 όταν και βγήκε το πρώτο της single με τίτλο “Hold me” το οποίο έγινε χρυσό στην Φινλανδία, ενώ το 2014 κυκλοφόρησε τον πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής album της με τίτλο “Gold”. H μουσική της είναι Urban pop με R’n’B και Funk καθώς και στοιχεία από τις χώρες καταγωγής της.

Το “Sing it away” είναι ένα dance-pop τραγούδι, με funk και R’n’B στοιχεία, γραμμένο εξ’ολοκλήρου στα αγγλικά. Οι συνθέτες του κομματιού είναι η ίδια η Sandhja μαζί με τους Milos Rosas, Heikki Korhonen, Petri Matara, Markus Savijoki, όλοι Φινλανδοί μουσικοί. Το κομμάτι έφτασε ήδη στην 8η θέση των Φινλανδικών charts. Η Sandha θα ανοίξει την αυλαία του φετινού διαγωνισμού καθώς θα εμφανιστεί πρώτη στον πρώτο ημιτελικό.

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 5

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Μαντζίλας Δημήτρης: 10

Μιχαήλ Γεώργιος: 4

Πετράκη Αναστασία: 7

Τσεκούρας Γιώργος: 5

Χαρπαντίδης Στέφανος: 3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.