Γνωρίστε Την Συμμετοχή της Μάλτας .

Γνωρίστε Την Συμμετοχή της Μάλτας .

Χώρα: Μάλτα
Καλλιτέχνης: Ira Losco
Τραγούδι: Walk On Water
Συνθέτες: Lisa Desmond, Tim Larsson, Tobias Lundgren, Molly Pettersson-Hammar & Ira Losco
Στιχουργοί: Lisa Desmond, Tim Larsson, Tobias Lundgren, Molly Pettersson-Hammar & Ira Losco

H Μάλτα συμμετέχει για πρώτη φορά στον διαγωνισμό το 1971, αλλά με ένα μεγάλο διάλλειμα μεταξύ του 1973 και του 1991 (το 1975 βέβαια πήρε μέρος στην Στοκχόλμη πάλι αλλά απο το 1976 μέχρι το 1991 ηπήρξε για την χώρα μεγάλη αποχή) . Η καλύτερη θέση που έχει πάρει είναι η 2η, και την έχει κατακτήσει 2 φορές, το 2002 με την φετινή εκπρόσωπο της χώρας, Ira Losco και το “7th wonter“, και το 2005 με την Chiara και το “Angel“.

Η φετινή εκπρόσψπος της χώρας, Ira Losco γεννηθείς του 1981, θεωρείται η πιο επιτυχημένη τραγουδίστρια της χώρας της. Ξεκίνησε την μουσική της καριέρα ως βασική τραγουδίστρια του συγκροτήματος Tiara με το οποίο κυκλοφορεί έναν δίσκο με τίτλο “Hi-infidelity” το 2001. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος της το 2002, εκπροσωπεί την Μάλτα στην Eurovision, που εκείνη την χρονιά διεξαγόταν στο Ταλλίν της Εσθονίας, με το τραγούδι “7th wonder” και κατακτά την 2η θέση. Μετά την Eurovision η καριέρα της στην χώρα της απογειώθηκε, κυκλοφόρησε 4 studio albums, ενώ κυκλοφόρησε και 2 δίσκους με διασκευές. Έχει τραγουδήσει συνολικά σε πάνω από 15 χώρες και έχει πάρει πάνω από 20 μουσικά βραβεία, έχοντας τραγουδήσει μαζί με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως ο Elton John, οι Maroon 5, ο Akon, η Mel C, οι Tokio Hotel, o Ronan Keating και ο Gigi D’Alessio.

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Μάλτα είναι διαφορετικό από αυτό που κέρδισε η Ira Losco  στον εθνικό τελικό της χώρας γιατί ενω  το τραγούδι “Chameleon” κέρδισε άνετα την πρώτη θέση και στο televoting και στις επιτροπές και το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την χώρα της στην φετινή Eurovision, βρισκόταν στις χαμηλές θέσεις των στοιχηματικών εταιριών, και η Μαλτέζικη τηλεόραση αποφάσισε να το αλλάξει.
Έτσι η Ira θα εκπροσωπήσει την Μάλτα με το “Walk on water” που είναι ένα pop κομμάτι γραμμένο εξ’ολοκλήρου στα αγγλικά. Η Ira έγραψε το τραγούδι μαζί με μια ομάδα Σουηδών συνθετών, ανάμεσα στους οποίος είναι και η Molly Pettersson Hammar, γνωστή για τις 2 συμμετοχές τις στο Melodifestivallen, οι άλλοι 3 δημιουργοί είναι οι Lisa Desmond, Tim Larsson και Tobias Lundgren. Η Μάλτα θα εμφανιστεί 18η και τελευταία στον 1ο ημιτελικό στις 10/5/2016

 

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 6

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Μαντζίλας Δημήτρης: 9

Μιχαήλ Γεώργιος: 8

Πετράκη Αναστασία: 3

Τσεκούρας Γιώργος: 6

Χαρπαντίδης Στέφανος: 7

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.