Γνωρίστε την συμμετοχή της Ισλανδίας

Γνωρίστε την συμμετοχή της Ισλανδίας

Χώρα: Ισλανδία
Καλλιτέχνης: Greta Salome
Τραγούδι: Hear them calling
Σύνθεση: Greta Salome
Στίχοι: Greta Salome

H Ισλανδία συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1986, απείχε μόλις 2 χρονιές από τον διαγωνισμό, το 1998 και το 2002, λόγω του κανόνα των αποκλεισμών των χωρών που έπαιρναν χαμηλές θέσεις, που ίσχυε την περίοδο 1997 – 2003. Η Ισλανδία είναι η μόνη Σκανδιναβική χώρα που δεν κέρδισε τον διαγωνισμό, έφτασε όμως 2 φορές στην 2η θέση, το 1999 με την Selma και το “All out of luck”, και το 2009 με την Yohanna και το “Is it true?”.

H Ισλανδία επέλεξε το τραγούδι της μέσα από τον διαγωνισμό Söngvakeppnin, όπου συμμετείχαν 12 κομμάτια χωρισμένα σε 2 ημιτελικούς των 6 κομματιών, από τους οποίους τα 3 πρώτα κομμάτια προκρίθηκαν στον τελικό. Στην φάση των ημιτελικών όλα τα κομμάτια έπρεπε να ερμηνευθούν στην Ισλανδική γλώσσα, ενώ στον τελικό όποιος ήθελε μπορούσε να ερμηνεύσει το κομμάτι του σε όποια γλώσσα ήθελε. Από τα 6 κομμάτια που διαγωνίζονταν στον τελικό, η επιτροπή και το κοινό αναδείκνυαν τα 2 πρώτα που θα προκρίνονταν στην 2η φάση του τελικού όπου εκεί θα αποφάσιζε μόνο του το κοινό. Η Greta Salome με το τραγούδι “Hear them calling” (Radinarr η Ισλανδική του έκδοση) έκανε την ανατροπή, καθώς παρόλο που προκρίθηκε μόλις ως 3η από τον ημιτελικό της και πέρασε 2η στον Super-τελικό, κατάφερε να νικήσει στο televoting στην τελική φάση και να είναι εκείνη που θα πάει στον διαγωνισμό του 2016. Η Ισλανδία φέτος θα εμφανιστεί 16η στον 1ο ημιτελικό.

H Greta Salóme Stefánsdóttir γεννήθηκε το 1986, είναι Ισλανδή τραγουδίστρια και βιολονίστρια της Ισλανδικής συμφωνικής ορχήστρας. Εκπροσώπησε την χώρα της στην Eurovision του 2012 στο Baku μαζί με τον Jonsi, στο τραγούδι “Never forget” και κατέλαβε την 20η θέση, την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το πρώτο της album με τίτλο “In the silence”.

To “Hear them calling” είναι ένα pop τραγούδι με folk στοιχεία, γραμμένο εξ’ολοκλήρου στα αγγλικά. Οι στίχοι και η μουσική είναι γραμμένοι από την ίδια την Greta. Το μήνυμα του κομματιού είναι να ακούμε τις θετικές φωνές μέσα μας αντί για τις αρνητικές, έτσι ώστε να πετύχουμε τους σκοπούς μας, το κομμάτι το συνοδεύουν γραφικά και χορογραφία που απεικονίζουν τους στίχους του τραγουδιού. Το κομμάτι έφτασε ήδη στην κορυφή των Ισλανδικών Charts.

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 8

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 7

Μαντζίλας Δημήτρης: 10

Μιχαήλ Γεώργιος: 9

Πετράκη Αναστασία: 8

Τσεκούρας Γιώργος: 8

Χαρπαντίδης Στέφανος: 6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.