Εύη Καπάταη: “δεν με ενδιαφέρει πια η συμμετοχή μου στη Γιουροβίζιον”

Εύη Καπάταη: “δεν με ενδιαφέρει πια η συμμετοχή μου στη Γιουροβίζιον”

Μια χαμηλών τόνων πορεία

Η εκλεκτή ερμηνεύτρια από τη Μεγαλόνησο, Εύη Καπάταη, παραχώρησε μια συνέντευξη σήμερα στο ΡΙΚ. Γεννημένη το 1968 στη Λευκωσία, στον Άγιο Δομέτιο, έκανε καριέρα κυρίως τη δεκαετία του ’90 στο λαϊκό ρεπερτόριο. Πέρα από τη δισκογραφική της πορεία, κατά τη διάρκεια της οποίας -λόγω συμβολαίου- αναγκάστηκε να πει και τραγούδια που δεν την εξέφραζαν, μετρά αξιοζήλευτες συνεργασίες με τον Μίμη Πλέσσα, τον Κώστα Χατζή, τον Λάκη Χαλκιά, τον Αντώνη Καλογιάννη, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Χάρρυ Κλυνν και άλλους, ενώ θα ήθελε να συνεργαστεί με τον Σταμάτη Σπανουδάκη. Το ότι δεν υπήρξε τραγουδίστρια των σουξέ, της εξασφάλισε εμφανίσεις στο Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής. Πέρυσι αποκάλυψε πως στα 18 της έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από γνωστό μουσικοσυνθέτη, από τον οποίο κατάφερε να διαφύγει.

Η συνεργασία-σταθμός και η Γιουροβίζιον

Η Εύη Καπάταη στάθηκε ιδιαίτερα σε ένα τραγούδι-σταθμό στην ελληνική μουσική, το “Μες στα δυο της μάτια” των OPA (σ. σ. με τον τραγουδιστή τους Γιώργο Γκικοδήμα να είναι υποψήφιος το 1989 στη 40άδα της ελληνικής επιλογής με το Όνειρα), του οποίου έκανε την πρώτη εκτέλεση, πριν γίνει τεράστια επιτυχία με τη Χαρούλα Αλεξίου. Αξίζει να σημειωθεί πως το τραγούδι αυτό δεν είναι ερωτικό, αλλά μιλά αλληγορικά για τη διχοτομημένη Κύπρο. Στη συνέχεια, η καλλιτέχνιδα αποκάλυψε ότι στα νιάτα της την ενδιέφερε ο διαγωνισμός, μάλιστα είχε υποβάλει τραγούδι (με τίτλο; με στίχο;) Αλληλούια, αλλά δεν προκρίθηκε στον κυπριακό τελικό. Πλέον, επειδή την αγαπούν πολύ (σ. σ. από το 2012 είναι Πρέσβειρα Τουρισμού του Κ.Ο.Τ.), δεν θα ήθελε να γυρίσει κανείς και να την κατηγορήσει ότι κατέστρεψε το νησί, σε περίπτωση κακής θέσης.

Τι παρέλειψε να πει η αγαπητή Εύη; Η Γιουροβίζιον του 1992

Στην κλειστή επιλογή του 1992, όπου κέρδισε η Κλεοπάτρα, συμμετείχαν έξι τραγούδια στην τελική φάση επιλογής. Ανάμεσα στα υποψήφια που “κόπηκαν”, εάν και εφόσον οι πληροφορίες μας ευσταθούν, υπήρχαν συμμετοχές από τους Βίσση-Καρβέλα, Γιάννη Δημητρά, Μαντώ, Μπέσσυ Αργυράκη, Αγνή, Γιάννη Μηλιώκα, Λουίζα Κονέ. Υπήρχαν και δέκα επίκαιρες συμμετοχές, φανφαρονικού τύπου, και υπό του μετρίου, για τη Μακεδονία. Η Λία Βίσση ήρθε 2η με το Κάποιος και 3η η Εύη Καπάταη, με τραγούδι που δεν διέρρευσε, όπως το προαναφερθέν. Ίσως να είναι το «Δως μου την καρδιά μου πίσω» (Ζακ Ιακωβίδης/Κική Σεγδίτσα) με το οποίο διαγωνίστηκε τον ίδιο Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Μάλιστα για πρώτη φορά είχαμε δύο επίσημα αναπληρωματικά. Στην 6άδα βρέθηκαν ακόμα η Ελένη Δήμου με το Μέγας Αλέξανδρος (κάποιοι το δίνουν ως το 2ο αναπληρωματικό-υπάρχει πληροφορία ότι είναι το Τέρμα Ιπποκράτους με άλλους στίχους) και ο Θάνος Καλλίρης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.