Γνωρίστε την συμμετοχή της Λευκορωσίας “Like It” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή της Λευκορωσίας “Like It” – Ψηφίστε στο poll

Έπειτα από τον εθνικό τελικός της Λευκορωσίας για την Eurovision 2019, που παρακολουθήσαμε να διαγωνίζονται συνολικά 10 συμμετέχοντες, νικήτρια και εκπρόσωπος της χώρας για φέτος αναδείχτηκε η ZENA με το τραγούδι Like It. Το αποτέλεσμα προέκυψε αποκλειστικά από την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής του σόου.

Λίγα λόγια για την ZENA

Η ZENA (Zina Kupriyanovich) γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2002 στο Μινσκ. Άρχισε να ασχολείται με το τραγούδι από παιδί, έχοντας κερδίσει αρκετά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου το πρώτο στο Slavianski Bazaar, ένα παιδικό διαγωνισμό στο Vitebsk το 2014, κερδίζοντας έτσι μια υποτροφία για το Ειδικό Ταμείο του Προέδρου της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, το οποίο υποστηρίζει ταλαντούχους νέους. Το 2016, η ΖΕΝΑ έγινε η φωνή της Moana, της πρωταγωνίστριας στη ρωσική εκδοχή της ταινίας του Disney. Μεγαλώνοντας η ZENA κυκλοφόρησε περισσότερα από 20 τραγούδια και 10 μουσικά βίντεο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η τραγουδίστρια εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για την Eurovision, αφού τις χρονιές 2015 και 2016 προσπάθησε να εκπροσωπήσει την χώρα της στην Junior Eurovision, ενώ πέρυσι παρουσίασε τον παιδικό μουσικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στη Λευκορωσία, μαζί με τους Eugene Perlin και Helena Meraai.

Λίγα λόγια για το τραγούδι “Like It”

Το τραγούδι Like it είναι γραμμένο εξολοκλήρου στα αγγλικά με συνθέτες τους Yulia Kireeva και Viktor Drobysh, με τον τελευταίο να είναι ο συνθέτης του τραγουδιού Party for everybody, με το οποίο οι  Buranovskiye Babushki κατέλαβαν την δεύτερη θέση για την Ρωσία στην Eurovision του 2012.

Στίχοι τραγουδιού

I guess I forgotten to turn my phone
Off I’m outside my comfort zone
I’m tired of being lonely, tam-tara-ram
Nobody gonna like this, no
Okay, I don’t like these empty words
I’ll go even if it really hurts
It’s making me stronger, tam-tara-ram
I know it’s gonna be

Oh, what should I do?
It’s up to you, karma
Oh, I wish I knew
Give me a sign, karma
Just to remind you
I don’t give up (Give up)
I won’t give up, no
I’ll always try

Yes, you gonna like it
Yes, you gonna like it (Let me in your heart)
Yes, you gonna like it
Yes, you gonna like it (Let’s break the rules)
Yes, you gonna like it
Yes, you gonna like it (I’ll share what I’ve got)
Yes, you gonna like it
Yes, you gonna like it (Baby, repeat my moves)

It feels crazy and a little wild
I know what is wrong and what is right
It’s making me wiser, tam-tara-ram
The universe is ours now
Okay, put your favourite sneakers on
And show your emotions on the floor
Add hashtag to find ya, tam-tara-ram
I know it’s gonna be

Oh, what should I do?
It’s up to you, karma
Oh, I wish I knew
Give me a sign, karma
Just to remind you
I don’t give up
I won’t give up, no
I’ll always try

Yes, you gonna like it
Yes, you gonna like it (Let me in your heart)
Yes, you gonna like it
Yes, you gonna like it (Let’s break the rules)
Yes, you gonna like it
Yes, you gonna like it (I’ll share what I’ve got)
Yes, you gonna like it
Yes, you gonna like it (Baby, repeat my moves)

Η Λευκορωσία στην Eurovision

H Λευκορωσία συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό το 2004, ενώ το καλύτερο της αποτέλεσμα ήρθε το 2007 με τον Dmitry Koldun και το τραγούδι Work Your Magic, όπου έφτασε έως την 5η θέση. Το 2018 η Λευκορωσία συμμετείχε με τον Alekseev και το τραγούδι Forever, καταλαμβάνοντας την 16η θέση στον πρώτο ημιτελικό. Στον φετινό διαγωνισμό η Λευκορωσία θα εμφανιστεί στο πρώτο μέρος του πρώτου ημιτελικού.

Ψηφίστε στο Poll που ακολουθεί, βαθμολογώντας το τραγούδι από 1 έως 10 :

 

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε τη συμμετοχή της Λευκορωσίας , "Like it"

7 σκέψεις για το “Γνωρίστε την συμμετοχή της Λευκορωσίας “Like It” – Ψηφίστε στο poll

  1. Μια από τα ίδια για τη Λευκορωσία: “δυτικότροπη”, και καλά, ποπ της κακιάς ώρας.

    #38/41

    Το 2017 ήταν η μόνη συμμετοχή της Λευκορωσίας που πραγματικά μου άρεσε.
    2007 και 2004 (αν εξαιρέσουμε την άθλια προφορά της τραγουδίστριας στο live) ήταν οκ.
    Όλα τα υπόλοιπα: το χάος…

    Το 2005 ειδικά, η Λευκορωσία είχε την “τιμή” να μας προσφέρει μια από τις πιο αντριχιαστικές στιγμές της γιουροβίζιον (τουλάχιστον από το 1977 που την παρακολουθώ εγώ). Μια συμμέτοχη πραγματικά για σεμινάριο με τίτλο: “Πως ΔΕΝ πρέπει να είναι μια συμμετοχή στη γιουροβίζιον”.

  2. Δεν πάει πουθενά αυτή η συμμετοχή. Ένα ξεπερασμένο, κοινότυπο, κάτω του μετρίου, με ανέμπνευστους στίχους και ενοχλητικό ρεφραίν ποπ τραγούδι, με μια τραγουδίστρια 16,5 χρονών που δεν μπορεί να σταθεί φωνητικά σε επίπεδο ενηλίκων αλλά παρόλα αυτά μεταφέρει την ζωντάνια της επί σκηνής χορευτικά. Στην τζούνιορ γιουροβίζιον ίσως να έμπαινε δεκάδα αλλά και εκεί τα τελευταία χρόνια βρίσκουμε καλύτερα τραγούδια και φωνές.

    38/41 στο τοπ μου και 16/17 στον πρώτο ημιτελικό.

    Δεν βλέπω πως μπορεί να περάσει τελικό αυτή η συμμετοχή. Προβλέπω ότι στις επιτροπές θα είναι στις τελευταίες θέσεις και ότι ψήφους πάρει από teenagers δεν νομίζω να φτάνουν για να μπει στην δεκάδα του ημιτελικού.

    Ίσως η χειρότερη χώρα για μένα στον θεσμό αναλογικά με τις φορές που συμμετέχει. Δεν έχω κάποια συμμετοχή της στην δεκάδα κάποιας χρονιάς. Αγαπημένη συμμετοχή αυτή του 2014 που είχε κάποιο fun.

  3. Συμπαθητικό είναι το τραγουδάκι και η κοπελίτσα το ‘χει. Εκτιμώ ότι μπορεί να πάει καλύτερα από ότι πολλοί πιστεύουν.

  4. Τα φωνητικά στο βίντεο που ανέβηκε στο επίσημο κανάλι της Eurovision φυσικά προέρχονται από την ηχογράφηση στο στούντιο και δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που ακούστηκε live στον τελικό τους…Η κοπελίτσα έχει τσαγανό πάνω στη σκηνή αλλά αυτή η απόπειρα για κάτι που να θυμίζει «σκανδιναβική ποπ» ξεθυμαίνει γρήγορα μέσα στην ανιαρή επανάληψη.

    27η στους 41 της κατάταξής μου μέχρι στιγμής.

  5. Το live είναι οικτρό φωνητικά. Το τραγούδι χειρότερο από του ALEKSEEV σαφώς (αν και όχι εντελώς για πέταμα). Η πιθανότητα να περάσει Τελικό είναι σχεδόν μηδαμινή με δεδομένο ότι οι επιτροπές (όπως κι οι περισσότεροι από εμάς) το έχουν πολύ εύκολο να κατατάξουν το πιο αδύναμο live της βραδιάς στις τελευταίες θέσεις (βλέπε Τερζή)…

    4.5/10

    Καλή επιτυχία!

  6. Κατω του μετρίου και κακό στο λαιβ. Κρίμα για τη Λευκορωσία, ακόμα περιμένω να μου αρέσει πολύ κάποια συμμετοχή τους (2007 και 2004 κατ εμε οι καλύτερες)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.