Γνωρίστε τη συμμετοχή της Λευκορωσίας «Story of My Life» – Ψηφίστε στο poll!

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Λευκορωσίας «Story of My Life» – Ψηφίστε στο poll!

Την Λευκορωσία στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision θα εκπροσωπήσει το συγκρότημα Naviband. Το συγκρότημα αποτελείται από τον Artem Lukyanenko και την Ksenia Zhuk και με το τραγούδι τους φέρνουν ξανά στον διαγωνισμό έναν πιο παραδοσιακό ήχο και για πρώτη φορά τραγουδούν στην γλώσσα της χώρας. Η Ksenia είναι 25 ετών και ο Artem είναι 24 και εκτός από την μουσική ασχολείται και με την δημοσιογραφία. Το δίδυμο ιδρύθηκε το 2013  και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους τραγούδι. Το 2014 με το τραγούδι τους Abdymi Mine, κατέκτησαν το πρώτο τους  βραβείο στα Εθνικά μουσικά βραβεία της Λευκορωσίας.

Φέτος, πήραν μέρος στον εθνικό τελικό της χώρας για την εκπροσώπηση στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου. Ανάμεσα σε 13 συμμετοχές, το δίδυμο κατάφερε να κερδίσει στις ψήφους των επιτροπών και μαζί με τις ψήφους του κοινού να έρθει στην πρώτη θέση. Ο αρχικός τίτλος του τραγουδιού ήταν «Historyja majho žyccia», αλλά αργότερα μεταφράστηκε σε Story of my lifeκρατώντας ωστόσο ολόκληρο το τραγούδι στην μητρική γλώσσα της χώρας. Δημιουργός του τραγουδιού είναι ο Artem Lukyanenka και θα εμφανιστούν στην 15η θέση του δεύτερου ημιτελικού.

Η Λευκορωσία έκανε το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό το 2004 αλλά το 2007 κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά στον τελικό με τον Dmitry Koldun και να κατακτήσει την 6η και καλύτερη θέση της χώρας μέχρι σήμερα. Έκτοτε, η χώρα έχει καταφέρει να προκριθεί στον τελικό άλλες τρεις φορές (2010,2013,2014), ενώ πέρσι με τον Ivan κατέκτησαν την 12η θέση στον ημιτελικό.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την φετινή συμμετοχή της χώρας:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE Greece

Αργυρίου Γιάννης: 7

Πετράκη Αναστασία: 1

Κωστίκας Γιάννης: 3

Ματάμης Αποστόλης: 4

Φαρμάκας Δημήτρης: 1

Μαντζίλας Δημήτρης: 4

Χαρπαντίδης Στέφανος: 6

Σιακαντάρης Σπύρος: 5

Νταντάλιας Άγγελος: 4

Τσεκούρας Γιώργος: 4

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 3

Κορυπάς Αντρέας: 5

Μ.Ο.: 3,91

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.