Γνωρίστε την συμμετοχή της Φινλανδίας “Look Away” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή της Φινλανδίας “Look Away” – Ψηφίστε στο poll

Η δημόσια τηλεόραση της Φινλανδίας Yle, και αυτή τη χρονιά επέλεξε τον εκπρόσωπό της εσωτερικά. Στις 29 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε πως την χώρα θα εκπροσωπήσει ο Darude μαζί με τον Sebastian Rejman, οι οποίοι στον εθνικό τελικό της Φινλανδίας για την Eurovision (UMK), μας παρουσίασαν live τα 3 υποψήφια τραγούδια τους. Έπειτα από την ψηφοφορία του κοινού αλλά και μιας διεθνούς κριτικής επιτροπής, το τραγούδι που βρέθηκε στην πρώτη θέση ήταν το “Look Away”.

Λίγα λόγια για τους Darude και Sebastian Rejman

Ο Darude (Toni-Ville Henrik Virtanen όπως είναι το πλήρες όνομα του), γεννήθηκε το 1975 στην πόλη Eura της Φινλανδίας και είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους DJ’s της Φινλανδίας. Ξεκίνησε την μουσική του καριέρα σε ηλικία 20 χρονών. Έγινε γνωστός πέρα από τα σύνορα της χώρας του με το κομμάτι Sandstorm που έγινε πλατινένιο στην χώρα του, καθώς μπήκε και στα charts αρκετών χωρών όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, της Αυστραλίας κ.α. Έχει κυκλοφορήσει συνολικά 4 albums ενώ έχει βραβευτεί στην χώρα του από τα Φινλανδικά βραβεία Grammy. Επίσης έχει βραβευτεί σε Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

O γεννημένος στις 13 Ιανουαρίου 1978 Sebastian Rejman, είναι Φιλανδός τραγουδιστής, ηθοποιός και τηλεπαρουσιαστής. Ξεκίνησε να τραγουδά και να παίζει κιθάρα στα 14 του χρόνια. Είναι ο τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος The Giant Leap, ενώ έχει ιδρύσει και μια νέα μπάντα που ονομάζεται Sebastian & The 4th Line Band.

Λίγα λόγια για το τραγούδι “Look Away”

Δημιουργοί του Look Away είναι οι Sebastian Rejman & Ville Virtanen. Πρόκειται για ένα ποπ κομμάτι που αυτή τη στιγμή στα στοιχήματα βρίσκεται στην 26η θέση.

Στίχοι τραγουδιού

There’s something you should know
I can’t sing a love song anymore
There’s something going on
And I can’t turn my back on it anymore

How can we go to sleep at night
And lay there in our beds?
When we know what’s going on
With the world today

Is it in my head?
Am I the only one?
Is it in my head?
When the war has just began

We look away, look away, look away, look away
Look away, look away, look away, look away
Is it in my head?
Is it in my head?
Look away, look away, no

There’s something in the air at night
That feels so different
And I don’t understand
I didn’t see this coming

How can we go to sleep at night
And lay there in our beds?
When we know what’s going on
With the world today

Is it in my head?
Am I the only one?
Is it in my head?
When the war has just began

We look away, look away, look away, look away
Look away, look away, look away, look away
Is it in my head?
Am I the only the one?
Is it in my head?
When the war has just began
We look away, look away, look away, look away
Look away, look away, look away, look away, no

Η Φινλανδία στην Eurovision

Η Φινλανδία συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 1961 και έχει κερδίσει τον διαγωνισμό μια φορά το 2006 στον διαγωνισμό της Αθήνας, με τους Lordi και το Hard Rock Hallelujah. Στον περσινό διαγωνισμό η Φινλανδία κατάφερε να φτάσει ως την 25η θέση με το monsters της Saara Aalto, ενώ φέτος θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό. Φέτος η χώρα διαγωνίζεται στο πρώτο μέρος του πρώτου ημιτελικού της Eurovision στις 14 Μαΐου.

Ψηφίστε στο Poll που ακολουθεί, βαθμολογώντας το τραγούδι από 1 έως 10 :

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε τη συμμετοχή της Φινλανδίας, "Look away"

6 σκέψεις για το “Γνωρίστε την συμμετοχή της Φινλανδίας “Look Away” – Ψηφίστε στο poll

  1. Το είδος της μουσικής που υπηρετεί ο Darude ήταν ο εφιάλτης μου τη δεκαετία του 90.

    Ο δε Sebastian Rejman είναι εντελώς άχρωμος, άοσμος και άγευστος σαν ερμηνευτής.

    #33/41.

    Καλή επιτυχία.

    Αγαπημένη μου Φινλανδική συμμετοχή όλων των εποχών: 1967
    Λατρεύω επίσης: 1961, 1979, 1983, 1989, 2008, 2010, 2017.

  2. Άχρωμο, άοσμο, αδιάφορο. Ένα μονότονο επαναλαμβανόμενο στο ίδιο τέμπο από την αρχή μέχρι το τέλος κομμάτι. Λάιβ φωνητικά γίνεται ακόμα πιο αδιάφορο.

    33/41 στο τοπ μου και 13/17 στον πρώτο ημιτελικό.

    Δεν βλέπω πως μπορεί να περάσει η Φινλανδία φέτος. Αν είναι να περάσει ένα από τα δύο κλαμπ/ντανς κομμάτια (Φινλανδία/ Εσθονία) η Εσθονία έχει κάποιες περισσότερες πιθανότητες. Βέβαια ο πρώτος ημιτελικός είναι λίγο απρόβλεπτος αφού δεν ξέρουμε τι απήχηση θα έχουν τα κομμάτια πειράματα (Πορτογαλία, Ισλανδία, Σλοβενία, Αυστραλία, Πολωνία, Σαν Μαρίνο). Μπορεί να αγαπηθούν και να περάσουν αφήνοντας έξω άλλες συμμετοχές ή να πατώσουν και να περάσουν κάποιες άλλες.

  3. Κάτι σαν το πολωνικό πέρσι με εξίσου αδύναμο τραγουδιστή. Μόνο σκηνογραφικά το έσωσαν κάπως στον τελικό τους. Δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια τι καλύτερο μπορούσαν να περιμένουν από κάποιον που κυκλοφορούσε εκνευριστικά «πριόνια» κατάλληλα για βιντεο-παιχνίδια πριν από 20 χρόνια.

    28οι στα 41 της λίστας μου μέχρι στιγμής.

  4. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί κάποιοι περίμεναν κάτι καλό από τον Darude. Πότε ακριβώς έγραψε κάτι καλό αυτός ο άνθρωπος, εκτός από τα γνωστά πλαστικά κλαμπίστικα χιτάκια του σωρού, για να το γράψει τώρα; Ο αδιάφορος ερμηνευτής έκανε τα πράγματα απλά χειρότερα.
    Παρόλα αυτά η σκηνική παρουσίαση του τραγουδιού ήταν εξαιρετικά καλή και με μία βελτιωμένη ερμηνεία δεν το να απέκλεια από το να προκριθεί.

  5. Το πρόβλημα αυτής της συμμετοχής δεν είναι ούτε το τραγούδι (το οποίο είναι οκ συμπαθητικό)ούτε η σκηνική παρουσία( είναι πολύ ικανοποιητική )αλλά ο ερμηνευτής που δεν σε καλύπτει ούτε φωνητικά ούτε φαίνεται να έχει εκτόπισμα και άστρο στην σκηνή. Είναι αδιάφορος και λίγος σκηνικά και σκοτώνει όσες πιθανότητες έχει η Φιλανδία να περάσει. Το τραγούδι δεν είναι κακό έχουμε δει πολύ χειρότερα και αδιάφορα τραγούδια να περνάνε τελικό και να καταλήγουν στην τελική 15αδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.