Όταν οι ξένοι eurostars ψήφισαν… Ελλάδα

Όταν οι ξένοι eurostars ψήφισαν… Ελλάδα

Αφήνοντας κατά μέρους τους Έλληνες eurostars που γύρισαν τα βιντεοκλιπ τους σε εξωτερικά μέρη της χώρας μας, υπάρχουν και οι ξένοι eurostars που επέλεξαν τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας για την οπτικοποίηση των τραγουδιών τους. Από την Τάμτα με το «Αρχές καλοκαιριού», την Έλενα Παπαρίζου με «Το Φιλί της Ζωής» και το «Kαλοκαίρι και Πάθος» και τον Σάκη Ρουβά με το «Δυο Θεοί», ο Alexander Rybak, o Sergey Lazarev και η Tanja είναι μερικοί από τους eurostars που επέλεξαν την πατρίδα μας για τα γυρίσματα των βίντεοκλιπ τους. Είτε πρόκειται για τραγούδια που διαγωνίστηκαν στο θεσμό της Eurovision, είτε για άλλα της δισκογραφία τους, οι ξένοι καλλιτέχνες «μετέφεραν» όμορφες εικόνες της πατρίδας μας στις χώρες τους αλλά και στους θαυμαστές τους.

Ξεκινάμε με το κλιπ ενός τραγουδιού που διαγωνίστηκε στο διαγωνισμό της Eurovision. Oι DoReDos εκπροσώπησαν τη χώρα της Μολδαβίας το 2018. Το Μολδαβικό τρίο είναι από τους eurostars που επέλεξαν τη χώρα μας με σκοπό να γυρίσουν το βίντεοκλιπ τους. Το «My Lucky Day» γυρίστηκε σε ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά της χώρας μας, τη Σαντορίνη και αποδείχθηκε «τυχερό» αφού τερμάτισε στη 10η θέση του μεγάλου τελικού.

Στο νησί της Σαντορίνης βρέθηκε και ο εκπρόσωπος της Ρουμανίας το 2022, WRS. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το τραγούδι «If you were alone/ Sta matia sou» σε συνεργασία με την -επίσης εκπρόσωπο της Κύπρου στο διαγωνισμό- Ανδρομάχη. Το τραγούδι τους είναι ένα άκρως καλοκαιρινό hit που ταιριάζει άψογα με τις ομορφιές της Σαντορίνης.

O Alexander Rybak είναι ένας από τους eurostars που επισκέφτηκε τη χώρα μας για την ανάγκη των γυρισμάτων ενός βίντεοκλιπ του. Ο Λευκορώσος- Νορβηγός βιολίστας, τραγουδιστής και συνθέτης βρέθηκε το 2016 στο νησί των ιπποτών για την οπτικοποίηση του τραγουδιού του «I Came to Love You». Ο ίδιος και οι συνεργάτες του συμπεριέλαβαν στο κλιπ τους πλάνα από το beach bar του ξενοδοχείου που διέμεναν, τη Λίνδο, την Παλιά Πόλη και άλλα αξιοθέατα του νησιού. Περίπου 4,5 εκατομμύρια θεατές απόλαυσαν τις ομορφιές του νησιού μέσα από το βίντεοκλιπ του τραγουδιστή.

Την ίδια χρονιά με τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό της Eurovision, η Tanja βρέθηκε στη χώρα μας για να γυρίσει το κλιπ της για το τραγούδι «Forevermore». Το 2014 «πέταξε» ως την Κρήτη μεταφέροντας στους θαυμαστές της πολλές εικόνες από το «θαυμαστό κόσμο» του νησιού. Θυμίζουμε ότι η 40χρονη τραγουδίστρια εκπροσώπησε την Εσθονία το 2014 με το τραγούδι «Amazing».

Στο νησί της Κρήτης βρέθηκε και ο Ρώσος καλλιτέχης της ποπ μουσικής, Sergey Lazarev. Τη χρονιά της πρώτης του συμμετοχής, το 2016, κυκλοφόρησε το «Breaking Away». Ο τραγουδιστής επέλεξε το όμορφο νησί για τα γυρίσματα του βίντεοκλιπ του κομματιού και την Τόνια Σωτηροπούλου ως πρωταγωνίστρια σε αυτό. Το τραγούδι έφτασε ως την 199η θέση των τσαρτ της χώρας του. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κλιπ, το Breaking Away περιλαμβάνει και πολλά εσωτερικά γυρίσματα- πλάνα.

Στη διοργάνωση της Αθήνας, το 2006, την Ελβετία εκπροσώπησε το supergroup six4one. Με μόνη του αποστολή να εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό της Eurovision, το γκρουπ κατάφερε απλά να πλασαριστεί στην 16η θέση του τελικού. Το 6μελες συγκρότημα είναι από τους eurostars που επέλεξαν τη χώρα μας για τα γυρίσματα του βίντεοκλιπ τους «If We All Give A Little», το τραγούδι με το οποίο έλαβαν μέρος στο θεσμό. Τα γυρίσματα έλαβαν μέρος στην πόλη του Ναυπλίου.

Oι εκπρόσωποι της Ελβετίας δεν ήταν οι μόνοι που επισκέφτηκαν τη χώρα μας τη χρονιά της συμμετοχή τους. Το ίδιο έπραξε και η 56χρονη Carola που εκπροσώπησε τη Σουηδία με το “Invicible“. To τραγούδι κατέκτησε τη 5η θέση στο μεγάλο τελικό, την πρώτη θέση στα Σουηδικά τσαρτ και την 8η θέση σε Δανία και Νορβηγία (Evighet Version). To βιντεοκλιπ γυρίστηκε στην Αθήνα. Την ίδια χρονιά, το BBC χρησιμοποίησε μια εκδοχή του κομματιού για τις ανάγκες των European Athletics Championships που πραγματοποιήθηκαν στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.