Τραγουδιστές της Eurovision επί σκηνής με καταξιωμένους καλλιτέχνες| part 6

Τραγουδιστές της Eurovision επί σκηνής με καταξιωμένους καλλιτέχνες| part 6

Οδεύοντας προς το τέλος του αφιερώματός μας, αξίζει να αναφερθούμε και σε εκείνους τους τραγουδιστές που έλαβαν μέρος στους εθνικούς τελικούς της χώρας τους αλλά δεν κατάφεραν να την εκπροσωπήσουν, είτε σε αυτούς που εμφανίστηκαν στη σκηνή της Eurovision ως interval act.

To 2020, η τραγουδίστρια και ηθοποιός Olga Lounova προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Τσεχία στο διαγωνισμό της Eurovision.  Ωστόσο, δεν τα κατάφερε τερματίζοντας στην 6η θέση με το «Dark Water». Τον Ιούλιο του 2010 είχε ανοίξει τη συναυλία της P!NK στην Πράγα.

Ο τραγουδιστής της hard rock- heavy metal μουσικής Jorn είχε λάβει μέρος στη 59η έκδοση του Melodi Grand Prix, με σκοπό να εκπροσωπήσει τη Νορβηγία στο διαγωνισμό της Eurovision. Μετέχοντας στον Α’ ημιτελικό με το «Faith Bloody Faith» κατάφερε να προκριθεί στη δεύτερη ευκαιρία και έπειτα στο μεγάλο τελικό. Εκεί, έμεινε εκτός με τους Keiino και τον TIX να παίρνουν τα εισιτήρια για το «Gold Duel». Το 2011 βρέθηκε καλεσμένος των Motorhead σε συναυλίες τους σε Δανία, Νορβηγία, Σουηδία και Φιλανδία.

Μπορεί η Αντωνία Καούρη να μην επιλέχθηκε για την εκπροσώπηση της Ελλάδας το 2023, αλλά ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη -ίσως- διάκρισή της. Πριν λίγο έγινε γνωστό πως θα ανοίξει τις συναυλίες των Coldplay που θα πραγματοποιηθούν στις 8 και στις 9 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ της Αθήνας.

Τη χρονιά της ακύρωσης, μια αγαπημένη συμμετοχή πολλών φίλων του διαγωνισμού ήταν το «Me tana» της Elvana Gjata. Τη χρονιά εκείνη, όμως, μεγάλη νικήτρια του αλβανικού Festivali I Kenges είχε αναδειχθεί η Arilena Ara με το « Fall from the Sky». Η 36χρονη Elvana, τον Αύγουστο του 2019, μοιράστηκε την ίδια σκηνή με τη Miley Cyrus, τον Calvin Harris και τη Dua Lipa στο Sunny Hill Festival (Πρίστινα). Τον Νοέμβριο του 2022 άνοιξε τη συναυλία της Dua Lipa στα Τίρανα (Future Nostalgia Tour).

Λίγες μέρες απομένουν για να δούμε αν η Lena Kovačević θα είναι αυτή που θα εκπροσωπήσει τη Σερβία στη φετινή διοργάνωση της Eurovision. Η κόρη του διάσημου σκηνοθέτη θα εμφανιστεί στον Α’ Ημιτελικό και θα ερμηνεύσει το “Zovi me Lena“. Tον Οκτώβριο του 2022 εμφανίστηκε ως opening act σε συναυλία της Lara Fabian στο Belgrade Arena- στα πλαίσια του The Best of Lara Fabian- World Tour-.

Η Margaret συμμετείχε στον πολωνικό εθνικό τελικό του 2016 με το τραγούδι “Cool Me Down“. Για πολλούς fans υπήρξε το μεγάλο φαβορί, αλλά τελικά περιορίστηκε στη 2η θέση. Δύο χρόνια αργότερα προσπάθησε να εκπροσωπήσει τη Σουηδία, λαμβάνοντας μέρος στο Melodifestivalen, όπου κατετάγη 7η στον τελικό με το “In My Cabana“. Το 2019 έλαβε ξανά συμμετοχή στο ίδιο show με το “Tempo“, μη καταφέρνοντας αυτήν τη φορά να προκριθεί ούτε στη 2η ευκαιρία. Στις 16 Ιουλίου “άνοιξε” τη συναυλία της Pink στη Βαρσοβία.

Στην ίδια συναυλία ως opening act βρέθηκε και η Viki Gabor. Η 16χρονη βρέθηκε στη σκηνή της Eurovision Junior το 2019 εκπροσωπώντας την Πολωνία. Τη χρονιά εκείνη τερμάτισε στην πρώτη θέση με το “Superhero“.

Το 2018, ιδανική εκπροσώπηση για την Ισπανία φάνταζε το «Lo Malo» των Aitana και Ana Guerra. Το κομμάτι μπορεί να μην κατάφερε να εκπροσωπήσει τη χώρα αλλά έγινε μεγάλη επιτυχία και πέρα των συνόρων της Ισπανίας. Την ίδια χρονιά, συνεργάστηκαν με την Greeicy και την Tini στο remix του τραγουδιού. Η Aitana βρέθηκε ως special guest σε συναυλία της Αργεντίνας τραγουδίστριας ερμηνεύοντας το κομμάτι.

H Νορβηγο- Αλγερινή Farida Louise προσπάθησε να εκπροσωπήσει τη Νορβηγία το 2022 με το “Dangerous“. Θα το προσπαθήσει εκ νέου φέτος με το τραγούδι “Heartache“, σε έναν ημιτελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου. Τον Αύγουστο του 2016 προλόγισε τη Dua Lipa στο “Red Bull Sound Select” που έλαβε χώρα στο Όσλο.

To Ουκρανικό συγκρότημα Kazka της electro- pop/ folk μουσικής έγινε ιδιαίτερο γνωστό με την αγγλόφωνη έκδοση «Cry». Το γκρουπ προσπάθησε να εκπροσωπήσει τη χώρα του δύο φορές, το 2018 και το 2019. Το 2018 τερμάτισε στην 6η θέση των ημιτελικών, ενώ το 2019 βρέθηκε στην 3η θέση. Το Μάρτιο του 2020 βρέθηκαν στην ίδια σκηνή με τους Kadebostany σε συναυλία στο Κίεβο.

https://www.youtube.com/watch?v=CdE8SYgZNAY

Οι Smash Into Pieces είναι ένα 4μελές ροκ συγκρότημα από το Orebro της Σουηδίας. Το 2023 επιχείρησαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στη eurovision, κάτι που θα προσπαθήσουν να κάνουν και φέτος. Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους βρέθηκαν στο πλευρό των Halestorm σε συναυλίες τους στη Γηραιά Ήπειρο.

Οι Marcus & Martinus είναι ένα πολλά υποσχόμενο δίδυμο από τη Νορβηγία, που πολλοί fans επιθυμούν διακαώς να δουν στη σκηνή της eurovision. Φέτος προσπάθησαν να εκπροσωπήσουν τη Σουηδία, καταλήγοντας στη 2η θέση του melodifestivalen. To 2018 υποστήριξαν με την εμφάνισή τους τον Jason Derulo κατά τη διάρκεια της περιοδείας του “2Sides Tour”. Το δίδυμο ταξίδεψε μαζί με τον δημοφιλή τραγουδιστή σε πόλεις όπως η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη, το Παρίσι και η Πράγα.

Η Davina Michelle δεν εμφανίστηκε στη σκηνή της eurovision ως διαγωνιζόμενη αλλά ως μέρος ενός interval act. To 2021 ανέβηκε στη σκηνή του Ρότερνταμ στο πλάι της ηθοποιού Thekla Reuten για το act “The Power of Water”. Tον Ιούνιο εμφανίστηκε στο πλάι των Maroon 5, ως opening act στις συναυλίες τους σε Λισαβόνα και Βερολίνο, στα πλαίσια της περιοδείας UK+Europe 2023.

Ο 31χρονος Paul Rey προσπάθησε να εκπροσωπήσει τη Σουηδία το 2020 , το 2021 και το 2023. Και τις δύο φορές κατάφερε να προκριθεί στο μεγάλο τελικό, τερματίζοντας όμως στην 6η θέση το 2020 και στην τελευταία το 2021. Το 2015 πραγματοποίησε το opening act σε συναυλίες των Fifth Harmony σε Γαλλία και Γερμανία. Τέλος, περιόδευσε μαζί με το Νορβηγικό ντουέτο Nico & Vinz.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.