Τραγουδιστές της Eurovision επί σκηνής με καταξιωμένους καλλιτέχνες| part 3

Τραγουδιστές της Eurovision επί σκηνής με καταξιωμένους καλλιτέχνες| part 3

Σε συνέχεια του άρθρου μας, μεταφερόμαστε πίσω στο 2015 και στον ερχομό της Αυστραλίας στον διαγωνισμό. Την παρθενική συμμετοχή της χώρας κλήθηκε να σηκώσει στις πλάτες του ο Guy Sebastian. O 41χρονος τραγουδιστής της pop/ R&B μουσικής κατέλαβε την 5η θέση με το «Tonight Again». Δύο χρόνια νωρίτερα, είχε προσκληθεί από την Taylor Swift να εμφανιστεί στο πλευρό της στις στάσεις της στην Αυστραλία στα πλαίσια της 3η περιοδείας της «The Red Tour». Εκεί, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Πριν τη Taylor Swift, o Guy Sebastian συναντήθηκε με τον Lionel Richie στις συναυλίες του σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία (2011). Επίσης, ο τραγουδιστής εμφανίστηκε ως support act σε συναυλίες των Ιρλανδών Shane Filan και του γκρουπ Boyzone.

Μια χρονιά αργότερα, η Αυστραλία μας έδειξε ότι είχε πάρει πολύ θερμά το θέμα Eurovision. Στην σκηνή της Στοκχόλμης εμφανίστηκε η Dami Im με το «Sound of Silence», αποσπώντας την πρώτη θέση των κριτικών επιτροπών με μεγάλη διαφορά. Tον Δεκέμβριο του 2014 εμφανίστηκε στο πλάι του Αμερικανού John Legend στην συναυλία του στην Αδελαΐδα κατά τη διάρκεια του «Love in the Future World Tour».

Επιστρέφουμε πολλά χρόνια πίσω και στον τελικό του Δουβλίνου το 1994. Εκεί η Edyta Gorniak αποσπά τη δεύτερη θέση πίσω από την Ιρλανδία με το τραγούδι «To nie ja!», την καλύτερη θέση της Πολωνίας στον θεσμό της Eurovision. To 1997 κυκλοφόρησε το πρώτο της αγγλόφωνο άλμπουμ με τραγούδια γραμμένα από συνθέτες που έχουν συνεργαστεί με τη Madonna, τη Whitney Houston, τη Celine Dion και τον Michael Jackson. Κατά τη διάρκεια του promotion του άλμπουμ της, η Edyta εμφανίστηκε στη χώρα της στο πλάι του Ισπανού τενόρου Jose Carreras.

Την Πολωνία εκπροσώπησε και ο DJ Gromee το 2018. Ο μουσικός παραγωγός συνεργάστηκε με τον Σουηδό μουσικό και κιθαρίστα Lukas Meijer, δίνοντάς μας το «Light Me Up». Το tropical house κομμάτι δεν κατάφερε να πείσει τους Ευρωπαίους και έτσι περιορίστηκε στη 14η θέση του Β’ ημιτελικού. Δύο χρόνια νωρίτερα, το 2016, ο 44χρονος remixer εμφανίστηκε ως support act στην πρώτη συναυλία που έδωσε η Mariah Carey στην Πολωνία.

To 2016, η Ισπανία εκπροσωπήθηκε από τη 41χρονη funk/ pop τραγουδίστρια Barei με το τραγούδι «Say Yay!». Παρόλο που υπήρξε μια από τις αγαπημένες συμμετοχές των φίλων του διαγωνισμού, περιορίστηκε στην 22η θέση του τελικού με 77 βαθμούς.  Έναν χρόνο νωρίτερα, το 2015, η Barei βρέθηκε στην ίδια σκηνή με τον Lenny Kravitz σε ένα warm- up act στο Starlite Festival της πόλης Marbella.

H Jessica Mauboy βρέθηκε το 2018 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, με σκοπό να εκπροσωπήσει τη χώρα της, την Αυστραλία. Τραγουδώντας το «We Got Love» πήρε το εισιτήριο του τελικού και εκεί πλασαρίστηκε στη 20η θέση. Η Jessica αποτελεί μια από τις γνωστότερες τραγουδίστριες της Αυστραλίας. Το 2009 πραγματοποίησε το opening act της Beyonce στις συναυλίες της στη χώρα. To 2011 συμμετείχε στο F.A.M.E Tour του Chris Brown σε Αδελαΐδα, Μελβούρνη, Σίδνεϋ και Μπρίσμπέϊν.

Το 2020 και το 2021, οι Ισλανδοί επέλεξαν τον μουσικό Daði og Gagnamagnið και την ομάδα του να εκπροσωπήσουν τη χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision. To 2020 δεν κατάφεραν να βρεθούν στη σκηνή με το «Think about Things», ενώ το 2021 μπόρεσαν να ταξιδέψουν μέχρι το Ρόττερνταμ της Ολλανδίας. Και πάλι, όμως, δεν εμφανίστηκαν λόγω νόσησης του ενός μέλους από τον κορωνοϊό. Η συμμετοχή τους «10 years», παρ’ όλα αυτά, μεταδόθηκε live- on tape και κατάφερε να βγει 4η στον τελικό. O Daði Freyr, το 2017, είχε ανοίξει τη πρώτη συναυλία της Zara Larsson στο Ρέϊκιαβικ, ενώ πρόσφατα εμφανίστηκε με τους Tokio Hotel στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Magazin Royale» της γερμανικής τηλεόρασης ZDF ερμηνεύοντας το «Happy People».

https://www.youtube.com/watch?v=YSMhu-PrLME

Στο διαγωνισμό της Αθήνας, το 2006, την εκπροσώπηση της Κύπρου ανέλαβε η Ελληνο- Αμερικανίδα τραγουδίστρια Annet Artani. Tη βραδιά του ημιτελικού, η 46χρονη δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό τερματίζοντας στη 15η θέση με το «Why Angels Cry». Μετά από μια πετυχημένη συνεργασία με τη Britney Spears, βρέθηκε μαζί της επί σκηνής κατά τη διάρκεια του «Dream Within a Dream Tour».

Η Ελένη Φουρέϊρα, το 2018, πρόσφερε στην Κύπρο την καλύτερη θέση που είχε πάρει ποτέ στον διαγωνισμό. H 36χρονη τραγουδίστρια πέτυχε τη δεύτερη θέση με το «Fuego». To 2022 άνοιξε τη συναυλία του Maluma που έλαβε χώρα στην Αθήνα σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ. To 2014, είχε μοιραστεί την ίδια σκηνή των Mad VMA Awards με τον J Balvin στο τραγούδι «Tranquila».

To 2014, η Ιταλία τερμάτισε στη 21η θέση με την Emmanuela Marrone και το «La Mia Citta». Το 2011, η 39χρονη εμφανίστηκε ως opening act σε συναυλία της Swift Taylor στο Μιλάνο στο πλαίσιο του «Speak Now World Tour». Tον Δεκέμβριο του 2013, εμφανίστηκε ως special guest σε συναυλίες της Laura Pausini στην περιοδεία της «The Greatest Hits World Tour».

Στο πλεύρο της 49χρονης Pausini εμφανίστηκε και το τρίο των τενόρων Il Volo που έφερε την Ιταλία στην 3η θέση το 2015. Το Μάρτιο του 2014 εμφανίστηκαν στο θέατρο της Madison Square Garden της Νέας Υόρκης ερμηνεύοντας το «In assenza di te». Oι Il Volo, επίσης, είχαν εμφανιστεί ως guest στις συναυλίες της Barbra Streisand το φθινόπωρο του 2012 σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Καναδά (Βανκούβερ, Τορόντο, Μόντρεαλ, Λος Άντζελες…).

Στην πέμπτη της συμμετοχή στην Eurovision, η Γεωργία εκπροσωπήθηκε από το nu metal συγκρότημα Eldrine. Το «One More Day» αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες συμμετοχές της χώρας, αφού κατέκτησε την ένατη θέση. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, το πολυμελές γκρουπ συμμετείχε ως opening act σε συναυλία του Enrique Iglesias στην πόλη Batumi. Στην ίδια συναυλία έλαβε μέρος και η Sofia Nizharadze, εκπρόσωπος της χώρας το 2010. Στην ίδια περιοδεία συμμετείχε και ο 36χρονος Mohombi που επιχείρησε να εκπροσωπήσει τη Σουηδία το 2005 (ως Group Avalon), το 2019 και το 2020.

Η συνέχεια στο 4ο μέρος του άρθρου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.