Ρουμανία: Δεν θα συμμετάσχει το 2024;

Ρουμανία: Δεν θα συμμετάσχει το 2024;

Η συμμετοχή της Ρουμανίας στη Eurovision 2024, είναι υπό αμφισβήτηση, μια εβδομάδα πριν από το κλείσιμο των συμμετοχών στον διαγωνισμό.

Το TVR δηλώνει:

Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί απόφαση.

Πηγές του TVR ανέφεραν στην ιστοσελίδα Libertatea ότι η Ρουμανία δεν θα συμμετάσχει, επειδή υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στο κανάλι. Στελέχη του δημόσιου σταθμού λένε μόνο ότι «το θέμα δεν συζητήθηκε σε επίπεδο διοίκησης του SRTv». Επισημαίνουμε πως η προθεσμία δήλωσης των συμμετοχών είναι η 15η Σεπτεμβρίου, κάτι που ισχύει -φυσικά- και για την Ελλάδα.

Αφού το TVR ξόδεψε σχεδόν 400.000 ευρώ για τη συμμετοχή στη Eurovision 2023, όπου η Ρουμανία έφερε με τον Theodor Andrei, το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία της, μέσα στη Μεγάλη Βρετανία, τώρα οι υπεύθυνοι του δημόσιου σταθμού είναι έτοιμοι να πάρουν μια ιστορική απόφαση. Η Libertatea επικοινώνησε με τον Dan Turturică και τον ρώτησε εάν η Ρουμανία θα συμμετάσχει ή όχι στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής του TVR δεν θέλησε να σχολιάσει και κατεύθυνε την ιστοσελίδα στο τμήμα επικοινωνίας. Η απάντηση ήρθε αμέσως, αλλά δεν έλυσε το μυστήριο.

Απάντηση TVR

Το θέμα της συμμετοχής στη Eurovision 2024 δεν συζητήθηκε σε επίπεδο διοίκησης του SRTv, γι’ αυτό και προς το παρόν δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση.

Γενικότερα, για να εγκριθεί η συμμετοχή της Ρουμανίας στον διαγωνισμό, η δημόσια τηλεόραση πρέπει να λάβει την ψήφο του Δ. Σ. Κι αυτό γιατί ο προϋπολογισμός ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Το κόστος συμμετοχής για τη Eurovision 2023 ήταν 180.000 ευρώ. Σε αυτό προστέθηκαν άλλα 25.000 ευρώ για κυκλώματα μετάδοσης του διαγωνισμού στη Ρουμανία, σύμφωνα με το τεκμηριωτικό σημείωμα που εγκρίθηκε πέρυσι από τα διαχειριστικά φόρουμ της Ρουμανικής Τηλεοπτικής Εταιρείας (SRTv). Εκτός από αυτό το ποσό, η TVR πρέπει να πληρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια, τη διαμονή, τη διατροφή, τα μεροκάματα για τα μέλη της αποστολής, όπως και άλλα σημαντικά ποσά για τη διοργάνωση της Εθνικής Επιλογής στο Βουκουρέστι.

Πηγή l libertatea.ro

Θα συμμετάσχει ή όχι η Ρουμανία στην Eurovision 2024; Γράψτε μας στα σχόλια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.