Βόρεια Μακεδονία: Στις 4 Μαρτίου θα αποκαλυφθεί το Proud της Tamara Todevska

Βόρεια Μακεδονία: Στις 4 Μαρτίου θα αποκαλυφθεί το Proud της Tamara Todevska

Η συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας* με τίτλο Proud και βασική ερμηνεύτρια την Tamara Todevska θα αποκαλυφθεί στις 4 Μαρτίου. Μέσα από τον λογαριασμό της στο instagram της, η εκπρόσωπος της γειτονικής μας χώρας ανέφερε ότι ότι το τραγούδι είναι αφιερωμένο στην κόρη της Hana. Συγκεκριμένα ανέφερε:

Γεια σας,
Όταν πριν από ένα μήνα πήρα την πρόσκληση να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Τελ Αβίβ (εκτός από το ενθουσιώδη και ευτυχισμένο μου ΝΑΙ), το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου ήταν: Ποιος θα είναι ο σκοπός τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό; Τι θέλω να πω;

 

 

Τι θέλω να μοιραστώ με τον κόσμο;

Βλέπετε, για μένα, η Eurovision δεν ήταν ποτέ η είσοδος στον τελικό, να είμαι στην κορυφαία 10άδα ή ακόμα και η νίκη. Η Eurovision, για μένα, ήταν πάντα κάτι πολύ περισσότερο από αυτό!

Η Eurovision αφορά την αποδοχή των διαφορετικών, την αμφισβήτηση των κανόνων και την υπερηφάνεια για το ποιοι είμαστε, ακριβώς όπως είμαστε. Η Eurovision είναι  μια νύχτα του έτους, όπου ολόκληρη η ήπειρος έρχεται για να γιορτάσει την τόλμη, την γενναιότητα και την μοναδικότητα! Είναι ο τόπος όπου το να είσαι διαφορετικός σημαίνει να είσαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ.

 

 

Είμαι μητέρα δύο παιδιών: ενός κοριτσιού τριών ετών και ενός αγοριού τριών μηνών. Ξέρω ότι ακούγεται  κλισέ, αλλά άλλαξαν πραγματικά τη ζωή μου και αισθάνομαι και ως μητέρα και ως γονέας ότι είναι δική μου ευθύνη και ευθύνη όλων μας να φέρουμε θετική αλλαγή στη ζωή των παιδιών μας.

Σε όλη μου τη ζωή μου είπαν ότι δεν ήμουν αρκετά θηλυκή, αρκετά όμορφη, ότι περπατούσα και ενεργούσα σαν άντρας. Χαμήλωσε το κεφάλι σου, βάλε κάτι σέξι, κανείς δεν νοιάζεται για το τι σκέφτεσαι πραγματικά, θα έλεγαν. Βλέπετε, στο μυαλό τους, ήμουν απλώς ένα άλλο χαμένο κορίτσι.

Σήμερα, καθώς κοιτάζω την κόρη μου, θέλω να μεγαλώσει σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι δεν θα την κρίνουν, να της λένε πώς να ενεργεί, να χαμογελάει και να κινείται. Θέλω να γνωρίζει ότι δεν πρέπει να ακολουθήσει τους κανόνες που πρέπει να γίνουν δεκτοί. Θέλω να είναι όποια θέλει να είναι και το πιο σημαντικό, να είναι περήφανη για το ποια είναι. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω γι ‘αυτήν.

Είμαι περήφανη που λέω ότι στις 16 Μαΐου θα αφιερώσω το τραγούδι μου στην κόρη μου και θα τραγουδήσω για όλους εκεί έξω, στους οποίους έχει ειπωθεί ότι πάντα πρέπει να χαμηλώσουν το κεφάλι τους και να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες.

Στις 16 Μαΐου, θα σπάσουμε τους κανόνες και τουλάχιστον για μία νύχτα το χρόνο, θα δείξουμε στον κόσμο ότι είμαι υπερήφανη είναι πάντα δυνατότερη από ότι αυτούς που λένε ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ!Πάντα θα είστε αρκετά καλοί.

Θυμίζουμε ότι το τραγούδι της Tamara είναι σύνθεση των  Robert Bilbilov, Darko Dimitrov και Lazar Cvetkovski. Ενώ η Tamara Todevska εκπροσωπεί για δεύτερη φορά την χώρα της στον διαγωνισμό μετά το 2008 με το τραγούδι Let me love you με το οποίο έφτασε ως την 10η θέση του ημιτελικού, και με το σύστημα που ίσχυε τότε δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό.

*Από τις 12 Φεβρουαρίου 2019, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι σε ισχύ, το γεγονός αυτό μας «υποχρεώνει» να αναφερόμαστε στην Π.Γ.Δ.Μ. πλέον ως Βόρεια Μακεδονία.

6 σκέψεις για το “Βόρεια Μακεδονία: Στις 4 Μαρτίου θα αποκαλυφθεί το Proud της Tamara Todevska

  1. Κι εσεις κάνατε το ίδιο με την ονομασία τελικά;

    Ερώτηση.
    Εαν δεν γράψετε την γειτονική χώρα όπως στο τίτλο του άρθρου σας, θα έχετε κυρώσεις από κάποιον; Αν ναι από ποιον;
    Η γειτονική χώρα και τα site τα δικά τους που ασχολούνται με τον διαγωνισμό,γιατί άραγε δεν ήταν υποχρεωμένα να πράττουν το ίδιο τόσα χρόνια, που η επίσημη ονομασία της χώρας ήταν FYROM;;

    Ελπίζω από εσας να πάρω μια απάντηση. Αν πάλι δεν θέλετε δεν πειράζει, αλλά η συμμετοχή μου σε επισκεψιμότητα ή σχολιασμού στο site σας, θα τελειώσει κάπου εδώ.

    Υ.Γ
    Δεν ρωτώ για να προσβάλω κανέναν από εσας που μας ενημερώνετε για τον διαγωνισμό, αλλά ειλικρινά θέλω να κατανοήσω γιατί ΔΕΝ μπορείτε να κάνετε αλλιώς… Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ ότι θέλετε να αποκαλείτε το γειτονικό κρατίδιο όπως παραπάνω.

    1. Μια διευκρίνηση απλά για να μην τρελαινομαστε. Η έως τώρα συνταγματικη ονομασία της γειτονικης χώρας ήταν σκετα Δημοκρατία της Μακεδονίας και γιαυτό το βάζανε όπου θέλανε στο εσωτερικό της χώρας τους και σε όσες διμερεις σχέσεις τους αναγνωριζανε με το συνταγματικο τους όνομα. Σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και σε συμφωνία με την Ελλάδα αναφερόταν ως Πρώην Γιουγκοσλαβικη Δημοκρατία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Όπως και στην EBU και στις βραδιές της Eurovision. Άρα δεν καταλαβαίνω προς τι τόσο δράμα… Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ υπήρχε και πριν, το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ υπάρχει και τώρα. Δεν επιβάλλεται σε κανέναν μην κρατικό φορέα να χρησιμοποιει το βόρεια Μακεδονία ούτε στην Ελλάδα ούτε στην γειτονική χώρα… Αλλά το να κρυβομαστε πίσω από το δάκτυλο μας οκ… Ας την λέμε ΒΜ όπως τόσο καιρό τη λέγαμε ΠΓΔΜ για να μην μας κάθεται τόσο περιεργα στο στομάχι;

    1. Και το σημαντικότερο ίσως να της το χρωστάει ο διαγωνισμός από το 2008 που ενώ ήρθε 10η στον ημιτελικό έμεινε στην απέξω

  2. Το συγκεκριμένο άρθρο ανέβηκε χθες το βράδυ με τα Σκόπια ως ΠΓΔΜ, ενώ σήμερα βλέπω ότι η ονομασία άλλαξε.
    Αναρωτιέμαι αν υπάρχει το παραμικρό ίχνος αξιοπρέπειας, αυτοσεβασμού & σεβασμού προς τους συμπολίτες σας, καθώς & εθνικής συνείδησης & περηφάνιας. Μου είναι αδιανόητο το ελληνικό σωματείο φίλων της Eurovision να αποκαλεί το κρατίδιο αυτό με το συγκεκριμένο όνομα. Είναι αίσχος, είναι ντροπή.
    Καταρχάς, γνωρίζετε ότ υπάρχει θέμα με την εγκυρότητα της ίδιας της συμφωνίας αλλά και το ότι εκκρεμούν δικαστήρια για την κατάργησή της. Επίσης, δεν μπορείτε να κρύβεστε πίσω από τη δικαιολογία της υποχρέωσης να συμβαδίσετε με νομικά και τυπικά γεγονότα που τυχόν προέκυψαν, πόσω μάλλον όταν οι συνάδελφοί σας στη γείτονα χώρα δε σεβάστηκαν ποτέ καμία συμφωνία. Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση. Προκαλείτε το κοινό αίσθημα και προωθείτε το διχασμό.
    Πάνω απ’ όλα υπάρχει η ηθική του ανθρώπου και η αξιοπρέπεια του. Και η δική μου ηθική και αξιοπρέπεια έχουν προσβληθεί από τη μεριά σας. Ήμουν απο τους πρώτους πέρσι που άρχισα να γράφω σχόλια και να υποστηρίζω την ιστοσελίδα (γιατί πριν ήταν σαν να μην υπήρχατε) Θα ήθελα να σας δω τι θα κάνετε αν στο τελος καταφέρετε να διωξετε σχεδόν όλους τους υποστηρικτές από κοντά σας με τις ενέργειές σας και την υποκρισία σας.

  3. To «Βόρεια Μακεδονία» δυστυχώς θα πρέπει να το υποστούμε (ας όψονται αυτοί που δήθεν «διαπραγματεύτηκαν»). Όμως το να αλλάζει ο τίτλος ενός άρθρου που ήδη ανέβηκε το βρίσκω κι εγώ υπερβολικό. Λες κι εκείνοι τόσα χρόνια χρησιμοποιούσαν το FYROM ως όφειλαν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.