Ουγγαρία: Εκτός τελικού “A Dal 2019” ο Petruska εξαιτίας λογοκλοπής- O Gergő Oláh στην θέση του

Ουγγαρία: Εκτός τελικού “A Dal 2019” ο Petruska εξαιτίας λογοκλοπής- O Gergő Oláh στην θέση του

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ουγγαρίας MTVA ανακοίνωσε σήμερα ότι ο διαγωνζόμενος του τελικού Petruska αποκλείστηκε από τον τελικό του “A Dal 2019” εξαιτίας λογοκλοπής. Ο καλλιτέχνης ήταν ανάμεσα στους 4 διαγωνιζόμενους του πρώτου ημιτελικού που είχαν πάρει την πρόκριση για τον τελικό της εθνικής επιλογής. Στην θέση του στον τελικό θα διαγωνιστεί ο Gergő Oláh με το τραγούδι “Hozzád bújnék”.

Η ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ

Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου ημιτελικού του “A Dal 2019”, οι παρουσιαστές του σόου Freddie και Bogi Dallos διάβασαν μια επίσημη ανακοίνωση του κρατικού καναλιού  MTVA ότι διεξήγαγε έρευνα για λογοκλοπή μετά από την καταγγελία ενός εκ των διαγωνιζόμενων.

Τελικά σήμερα το κανάλι ανακοίνωσε ότι ο Petruska με το τραγούδι “Help Me out Of Here” αποκλείστηκε από τον τελικό καθώς η έρευνα απέδειξε ότι το τραγούδι του Petruska αποτελεί προϊόν λογοκλοπής από το τραγούδι των Vampire Weekend “White Sky”, το οποίο είχε κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2010. Οι Vampire Weekend είναι ένα αμερικάνικο ροκ συγκρότημα από την Νέα Υόρκη με μια σειρά από επιτυχίες και βραβεία ανάμεσα στα οποία είναι και το βραβείο Grammy για το καλύτερο εναλλακτικό άλμπουμ το 2014.

Ο Petruska αντικαταστάθηκε από τον  Gergő Oláh και το τραγούδι “Hozzád bújnék”.

geo

Συνεπώς οι 8 φιναλίστ του “A Dal 2019” είναι οι:

Ο τελικός του A Dal 2019 θα λάβει χώρα το επόμενο Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και θα παρουσιαστεί από τους Freddie (Ουγγαρία 2016) και την Bogi Dallos. Όπως και στα προηγούμενα σόου η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από τους Miklós Both, Misi Mező, Lilla Vincze και Feró Nagy. Ο νικητής του  “A Dal 2019” θα εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ τον ερχόμενο Μάιο. Επίσης θα δοθούν δύο επιπλέον βραβεία ένα για τους καλύτερους στίχους και ένα δεύτερο για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη που ανακαλύφθηκε μέσα από την διαδικασία του “A Dal 2019”.

Μία σκέψη στο “Ουγγαρία: Εκτός τελικού “A Dal 2019” ο Petruska εξαιτίας λογοκλοπής- O Gergő Oláh στην θέση του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.