Στις 7 Σεπτεμβρίου, η ΕΡΤ προσκάλεσε δισκογραφικές εταιρίες και καλλιτέχνες να ετοιμάσουν και να στείλουν τις προτάσεις τους, με σκοπό την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2022.
Κάθε πρόταση θα έπρεπε να είναι ολοκληρωμένη: δηλαδή να περιλαμβάνει ερμηνευτή ή ερμηνεύτρια ή γκρουπ με έξι κατ’ ανώτατον μέλη, σύμφωνα με τους κανονισμούς, και επίσης ένα έως τρία τραγούδια, που δεν έχουν κυκλοφορήσει ή παρουσιαστεί μέχρι σήμερα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ολόκληρα ή εν μέρει. Στην επιλογή της συμμετοχής θα συνεκτιμηθούν, επίσης, τυχόν καλλιτεχνική ομάδα πλαισίωσης του ερμηνευτή ή της ερμηνεύτριας και ιδέες (concept) για την προώθηση και παρουσίαση του τραγουδιού.
Σήμερα, τελευταία μέρα υποβολής αιτήσεων, σας παρουσιάζουμε τους καλλιτέχνες που έχει γίνει γνωστό ότι έχουν καταθέσει τραγούδια τους στην ΕΡΤ (προφανώς υπάρχουν πολλοί περισσότεροι, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί):
- Ηλίας Κόζας: 3 τραγούδια (συνδυασμός funk, disco, electro και pop)
- Κωνσταντίνος Χριστόφορου – Minos EMI: 1 τραγούδι (δυναμική μπαλάντα)
- Evangelia – Sony Music και Panik Records: 3 τραγούδια (ποπ με ελληνικά παραδοσιακά στοιχεία)
- Good Job Nicky – Cobalt Music: 1 τραγούδι (μια δυναμική μπαλάντα σε σύνθεση Ερμή Γεραγίδη)
- Νίκος Γκάνος: 1 χορευτικό τραγούδι
- Jimmy Sion – Spicy Music: 2 τραγούδια (ένα πολύ δυναμικό dance pop τραγούδι και μια δυναμική μπαλάντα, τα οποία έγραψε ο ίδιος)
- Joanne – Minos EMI: 1 τραγούδι (ποπ με έθνικ επιρροές)
- Άρτεμις Ματαφιά – Ελλήνων Μελωδίες: 2 τραγούδια σε αγγλικό στίχο (συνθέτες των οποίων είναι οι Βαγγέλης Δουκουτσέλης και Κώστας Γιαξόγλου)
- Kianna (Κωνσταντίνα Ζέρβα)- Digital Ray Records: 1 τραγούδι (electro-dance)
- Amanda Tenfjord (Αμάντα Γεωργιάδη): 1 μελωδικό τραγούδι
- Marseaux: 1 τραγούδι (alternative ποπ)
- Γιάννης Μωραΐτης – Spark Records: 1 τραγούδι
- Charikleia Mari Amersa: 1 τραγούδι (pop)
- MOBVIBE – KINKL Music: 3 τραγούδια (pop-rock)
Kallay Saunders (Ουγγαρία 2004)
2014*
Αγαπητή ΕΡΤ πρεπει να διοργανώσεις εθνικό τελικό έστω διαδικτυακό και να επιλέξει το κοινό το καλυτερο τραγουδι.μς τόσες προτασεις είναι άδικο να γίνει εσωτερική επιλογή.
Απο οτι φαινεται και οτι διαρρεει το περιβαλλον καλομοιρας, μαλλον η δηθεν προσκληση για υποβολη τραγουδιων και προτασεων απο την Ερτ ηταν για το θεαθηναι. Ετσι η καλομοιρα ενιωσε ανεπιθυμητη απο την ΕΡΤ και δεν θα υποβαλλει τα τραγουδια σπουδαιων δημιουργων που ηχογραφησε τις τελευταιες μερες. Αν ευσταθει αυτο (αν και ποτε δεν θα το επιβεβαιωσει η ερτ), είναι ντροπή για τον κρατικό φορεα. Λιγο σεβασμό για την κοπελα που σας εφερε την τριτη θεση δεν βλάπτει. Μέχρι και στον ελληνικο τελικο του 2009 της σπάσατε τα νεύρα και δεν της δωσατε το εξάλεπτο που ζήτησε και την περιορίσατε στο γνωστό 4 λεπτο, λες και θα έκανε κακό στον τελικό-σουπα, να είχαμε 2 λεπτα ακομα την καλομοίρα.
Οπως γράφει μόλις λοιπόν δημοφιλές σάιτ μολις τώρα :
”Για πολλούς η Καλομοίρα ήταν το μεγάλο φαβορί για την εκπροσώπηση της χώρας μας στη φετινή Eurovision. Σύμφωνα όμως με αποκλειστικές πληροφορίες του okmag.gr, αυτό δεν πρόκειται τελικά να συμβεί -τουλάχιστον για φέτος.
Τι είχε όμως συμβεί στο διάστημα αυτό; Καταρχάς η Καλομοίρα δούλευε πυρετωδώς για τον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό από τον Ιούλιο. Από τα μέσα Αυγούστου που επέστρεψε στην Αμερική μέχρι σήμερα είχε έρθει τρεις τουλάχιστον φορές μυστικά από την Ουάσινγκτον στην Ελλάδα (ακόμα και για 48 ώρες) για να μπει στο στούντιο ηχογράφησης και να κάνει συναντήσεις με συνεργάτες αλλά και με την ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τις πηγές του okmag.gr, η ομάδα της Καλομοίρας είχε καταλήξει σε δύο πολύ δυνατά τραγούδια για να προτείνει στην ΕΡΤ, τραγούδια των οποίων την παραγωγή είχε καλύψει η ίδια. Και δεν μιλάμε για μια απλή παραγωγή αλλά για συνεργασία με δημιουργούς που έχουν κερδίσει βραβείο Grammy”.
Και το σαιτ συμπληρώνει:
”H Καλομοίρα αποφάσισε να μην καταθέσει τελικά την αίτηση για τον διαγωνισμό το πρωί της Κυριακής, της τελευταίας μέρας δηλαδή που μπορούσε κάποιος να υποβάλλει επίσημα την πρότασή του. Ο λόγος ήταν, όπως μαθαίνουμε, καθαρά συναισθηματικός, καθώς το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν άνθρωποι μέσα από τον κρατικό φορέα που έδειξαν ότι δεν στηρίζουν την επιλογή της και προτιμούσαν να προωθήσουν μια πιο φρέσκια και νεανική προσέγγιση, όπως πέρσι με τη Stefania -και όχι ίσως μια 36χρονη μητέρα τριών παιδιών. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο Σάκης Ρουβάς εκπροσώπησε την Ελλάδα με το This is our night στα 37 του χρόνια. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί επίσημα ούτε από την πλευρά της ΕΡΤ ενώ και η πλευρά της Καλομοίρας μας αρνήθηκε πολύ ευγενικά να προβεί σε κάποιο σχόλιο πάνω στο θέμα.
Πάντως η ίδια ήθελε τόσο πολύ να ξαναδοκιμάσει τις δυνάμεις της στον διαγωνισμό, που είχε κάποτε κερδίσει τις εντυπώσεις και μία από τις καλύτερες θέσεις που έχει πάρει ποτέ η Ελλάδα, που είχε αποφασίσει να μετακομίσει για έναν χρόνο στη χώρα μας μαζί με όλη την οικογένεια ώστε να αφιερωθεί στον διαγωνισμό. Εξάλλου και πέρσι είχε φτάσει κυριολεκτικά στο παρά πέντε να εκπροσωπήσει την Κύπρο αλλά τελευταία στιγμή το ΡΙΚ αποφάσισε μαζί με την Panik να στείλει την Έλενα Τσαγκρινού -η Καλομοίρα ανήκει στο δυναμικό της Heaven.”
κρίμα για την Καλομοίρα. Ηταν μια ωραία επιλογή
Υπάρχουν κι αλλες φρέσκιες παρουσίες στα ονόματα που διαβάζουμε, νέα παιδιά που καλό θα ήταν να τους δοθεί η ευκαιρία..
Εντελώς άκυρη η συμμετοχή του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου. Κακώς έστειλε συμμετοχή στη φάση που είναι τώρα η καρριέρα του. Ξεκάθαρα κακή κίνηση της μανατζερ του και τους συνεργάτες του. Κρίμα για τον ίδιο και για μας. Ο διαγωνισμός απέδειξε πλέον οτι θέλει φρέσκα πρόσωπα, ανατρεπτικά.
Όλα νέα παιδιά που αξίζει να τους δοθεί μια ευκαιρία όπως δόθηκε και στη Στεφανία και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Θεωρώ περίεργο το ότι η Μινος δεν πρότεινε κάτι πιο σύγχρονο και έστειλε και πάλι τον Χριστοφόρου. Αυτό το πράγμα φαινεται πλέον εμμονικό και άρρωστο. Δεν μπορεί να προχωρήσει την καριέρα του εκτοσ Γιουροβίζιον? γιατι τόσο κόλλημα τόσα χρόνια? Λάθος managing έχει στο σύνολο της καριέρας του αυτό το παιδί. Το ότι δεν θα υπάρχει ψηφοφορία κοινού δεν με ενοχλεί αρκεί να επιλεγεί κάτι καλό.
Προσωπικά στηρίζω νέα παιδιά, νέο αίμα, άτομα που πρώτη φορά πάνε στο διαγωνισμό κι έχουν τον ενθουσιασμό του αγνώστου. Η γιουροβιζιον δεν θέλει πείρα. Αυθεντικότητα θέλει.
μάλλον έχει δίκιο η ερτ που ψάχνει νέα παιδιά με ταλέντο. Διαγωνισμός τραγουδιού είναι που κακά τα ψέματα πολλοί άρχισαν απο κει καριέρες. Τα υποψήφια παιδιά είναι νέα και ταλαντούχα. Γιατί όχι?
Μεγάλο ΟΧΙ λέω εγώ στον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου. Στα 45 του γιατί το κάνει αυτό, γιατί επιμένει σε κάτι που δεν τον θέλει πια? Μια χαρά καριερα κάνει γιατι αναλώνεται σ’αυτο? Μέγα λάθος και της Μινος που το επικροτεί.
Έχουμε νέα όμορφα ιδιαίτερα παιδιά με ωραίες φωνές, όποιος έχει το καλύτερο τραγούδι ασ πάει.