Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ισλανδίας «Paper» – Ψηφίστε στο poll!

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ισλανδίας «Paper» – Ψηφίστε στο poll!

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ισλανδία RÚV, αποφάσισε και φέτος να διεξάγει την διαδικασία επιλογής για τη Eurovision, Söngvakeppnin, όπου αποτελούταν από 2 ημιτελικούς, τον τελικό και 12 συνολικά συμμετέχοντες. Νικήτρια με 70,017 ψήφους, έναντι 47,414 του δεύτερου, αναδείχτηκε η Svala, η οποία θα εκπροσωπήσει την χώρα στο Κίεβο με το τραγούδι “Paper”.

Η 40χρονη Svala (Svala Björgvinsdóttir) είναι Ισλανδή τραγουδίστρια και συνθέτρια. Πατέρας της είναι ο Bo Halldórsson, όπου τον έχουμε δει να εκπροσωπεί την Ισλανδία το 1995 με το τραγούδι  “Núna” τερματίζοντας 15ος. Η Svala όχι μόνο τραγουδάει από πολύ μικρή ηλικία, αλλά από τα επτά της κιόλας ξεκίνησε να συμμετέχει σε δίσκους του πατέρα της. Στα 16 της ίδρυσε μαζί με δύο Ισλανδούς DJ και έναν παραγωγό, το συγκρότημα  Scope, από το οποίο στη συνέχεια αποχώρησε για να ακολουθήσει το indie dance funk συγκρότημα Bubbleflies. Το 2001 η τραγουδίστρια κυκλοφόρησε  το πρώτο της ολοκληρωμένο άλμπουμ στο Λος Άντζελες, με τίτλο “The Real Me”. Το ομώνυμο τραγούδι έγινε μεγάλη επιτυχία στην Αμερική, κάνοντάς την ευρέως γνωστή. Το 2005 επέστρεψε στην Ισλανδία όπου κυκλοφόρησε και το επόμενο σόλο άλμπουμ της. Το 2006 η τραγουδίστρια μαζί με τον τωρινό της σύζυγο Einar και τον αδερφό της Edvard, ίδρυσαν το συγκρότημα Steed Lord, με το οποίο πραγματοποίησαν περιοδείες σε όλο τον κόσμο. Το 2009 μετακόμισαν στο Λος Άντζελες. Τα τραγούδια τους έχουν ακουστεί σε τηλεοπτικά σόους όπως το So You Think You Can Dance και το Keeping Up With The Kardashians. Η μπάντα συνεχίσει την πορεία της μέχρι σήμερα, με μεγάλη επιτυχία.

H Ισλανδία συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1986, απείχε μόλις 2 χρονιές από τον διαγωνισμό, το 1998 και το 2002, λόγω του κανόνα των αποκλεισμών των χωρών που έπαιρναν χαμηλές θέσεις, που ίσχυε την περίοδο 1997 – 2003. Η Ισλανδία είναι η μόνη Σκανδιναβική χώρα που δεν κέρδισε τον διαγωνισμό, έφτασε όμως 2 φορές στην 2η θέση, το 1999 με την Selma και το «All out of luck», και το 2009 με την Yohanna και το «Is it true?».

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τη συμμετοχή της Ισλανδίας για τη Eurovision 2017, “Paper”, όπου θα διαγωνισθεί στην 13η θέση του πρώτου ημιτελικού στις 9 Μαΐου:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE Greece

Αργυρίου Γιάννης: 6

Πετράκη Αναστασία: 5

Κωστίκας Γιάννης: 3

Ματάμης Αποστόλης: 7

Φαρμάκας Δημήτρης: 4

Μαντζίλας Δημήτρης: 4

Χαρπαντίδης Στέφανος: 4

Σιακαντάρης Σπύρος: 3

Νταντάλιας Άγγελος: 6

Τσεκούρας Γιώργος: 6

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 3

Κορυπάς Αντρέας: 5

Μ.Ο.: 4,66

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.