Ή πληρώνεις, Ρουμανία, ή φεύγεις!

Όπως μας πληροφορεί το Eurovisionary, δεν είναι μυστικό ότι η κρατική ρουμανική τηλεόραση, TVR, αντιμετωπίζει οξύτατο οικονομικό πρόβλημα, μάλιστα το χρέος της προς την EBU ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια Ευρώ, τα οποία πρέπει να εξοφληθούν άμεσα, προκειμένου η χώρα να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, με τον γκόθικ ροκά Ovidiu Anton και το τραγούδι Moment Of Silence, το οποίο ελπίζουμε να μην αποδειχθεί προφητικό για τη Ρουμανία… Το σύνολο του Ρουμανικού Τύπου ασχολείται αυτές τις ημέρες με το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο ανάγεται πίσω στο 2008, οπότε το κανάλι άρχισε να έχει παθητικό.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η EBU περιμένει απάντηση από τη ρουμανική κυβέρνηση, τη Βουλή και τον Υπουργό Οικονομικών της χώρας, ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Επιπλέον, ζητά γραπτή βεβαίωση ότι τα χρέη θα πληρωθούν στην ώρα τους και ότι ο σταθμός θα συνεχίσει να υπάρχει. Το TVR, λοιπόν, δηλώνει ότι θα κάνει ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, για να ξεχρεώσει, αλλά και για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της μετάδοσης του διαγωνισμού.

Ο καλλιτέχνης, από την πλευρά του, δηλώνει απογοητευμένος και σκεπτικός, ευελπιστεί, ωστόσο, πως το κανάλι θα λάβει κρατική βοήθεια. Η δική μας απορία είναι: αφού το χρέος χρονολογείται από το 2008, γιατί η EBU επιμένει να πληρωθεί άμεσα; είναι δυνατόν να ακυρώσουν τη Ρουμανία λιγότερο από ένα μήνα πριν από τη Γιουροβίζιον; μήπως τελικά όλο αυτό είναι ένα ακόμα διαφημιστικό κόλπο ή η EBU άρχισε να συμπεριφέρεται σαν σατράπης; Θα δείξει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.