Γνωρίστε την συμμετοχή της Ισλανδίας “Hatrið mun sigra” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή της Ισλανδίας “Hatrið mun sigra” – Ψηφίστε στο poll

Για ακόμα μια χρονιά η Ισλανδία επέλεξε την συμμετοχή της για την Eurovision μέσω της εθνικής επιλογής της χώρας Söngvakeppnin, στην οποία διαγωνίσθηκαν συνολικά 10 καλλιτέχνες, ενώ αποτελούταν από 2 ημιτελικούς και τον τελικό. Ανάμεσα από τις 5 συμμετοχές που πήραν μέρος στον τελικό του σόου, νικητές αναδείχτηκαν οι Hatari με το τραγούδι Hatrið mun sigra. 

Λίγα λόγια για τους Hatari

Οι Hatari είναι ένα αντικαπιταλιστικό techno – punk – rock συγκρότημα από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2015 και αποτελείται από τους Klemens Hannigan, Matthías Tryggvi Haraldsson και τον ντράμερ Einar Hrafn Stefánsson ο οποίος προστέθηκε λίγο αργότερα στην ομάδα. Οι Hatari μέχρι σήμερα κυκλοφόρησαν ένα EP και τέσσερα singles, ενώ είναι γνωστοί για τις ζωντανές εμφανίσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των κοστουμιών που έχουν εμπνευστεί από το BDSM. Το συγκρότημα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο φεστιβάλ Ισλανδικών Airwaves το 2016 στο οποίο επέστρεψε το 2018. Το Πάσχα του 2018, διοργάνωσαν το “φεστιβάλ θανάτου” Háskar. Στην εκδήλωση συμμετείχαν καλλιτέχνες, DJs και συγκροτήματα από την Underground σκηνή του Ρέικιαβικ. Το φεστιβάλ έλαβε μια τιμητική αναφορά στα Grapevine Music Awards 2019. Τον Δεκέμβριο του 2018, οι Hatari κυκλοφόρησαν το τρίτο single τους “Spillingardans” ισχυριζόμενοι ότι είχαν “σπάσει” μετά την αποτυχία της αποστολής τους να σταματήσουν τον καπιταλισμό.

Λίγα λόγια για το τραγούδι “Hatrið mun sigra”

Δημιουργοί του τραγουδιού Hatrið mun sigra (Το μίσος θα επικρατήσει) είναι τα μέλη του συγκροτήματος. Πρόκειται για ένα industrial – techno – punk κομμάτι, γραμμένο εξολοκλήρου στα Ισλανδικά.

https://www.youtube.com/watch?v=UGrRhIj4FRw

Στίχοι τραγουδιού

Svallið var hömlulaust
Þynnkan er endalaus
Lífið er tilgangslaust
Tómið heimtir alla
Hatrið mun sigra
Gleðin tekur enda
Enda er hún blekking
Svikul tálsýn
Allt sem ég sá
Runnu niður tár
Allt sem ég gaf
Eitt sinn gaf
Ég gaf þér allt
Alhliða blekkingar
Einhliða refsingar
Auðtrúa aumingjar
Flóttinn tekur enda
Tómið heimtir alla
Hatrið mun sigra
Evrópa hrynja
Vefur lyga
Rísið úr öskunni
Sameinuð sem eitt
Allt sem ég sá
Runnu niður tár
Allt sem ég gaf
Eitt sinn gaf
Ég gaf þér allt
Allt sem ég sá
Runnu niður tár
Allt sem ég gaf
Eitt sinn gaf
Ég gaf þér allt
Hatrið mun sigra
Ástin deyja
Hatrið mun sigra
Gleðin tekur enda
Enda er hún blekking
Svikul tálsýn
Hatrið mun sigra

Αγγλική μετάφραση

 

The revelry was unrestrained
The hangover is endless
Life is meaningless
The void will get us all
Hate will prevail
Happiness comes to an end
For it is an illusion
A treacherous pipe dream
All that I saw
Tears ran down
All that I gave
Once gave
I gave it all to you
Multilateral delusions
Unilateral punishments
Gullible poor fellows
The escape will end
The emptiness will get us all
Hate will prevail
Europe will crumble
A web of lies
Will arise from the ashes
United as one
All that I saw
Tears ran down
All that I gave
Once gave
I gave it all to you
All that I saw
Tears ran down
All that I gave
Once gave
I gave it all to you
Hate will prevail
Love will die
Hate will prevail
Happiness comes to an end
For it is an illusion
A treacherous pipe dream
Hate will prevail

Η Ισλανδία στην Eurovision

Η Ισλανδία συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 1986 και είναι η μοναδική από τις Σκανδιναβικές χώρες που δεν έχει κερδίσει ακόμα  τον διαγωνισμό. Παρόλα αυτά έχει φτάσει 2 φορές έως την 2η θέση, το 1999 με την Selma και το All out of luck, καθώς και το 2009 με την Yohanna και το Is it true?. Το 2018 η Ισλανδία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό καθώς με τον  Ari Ólafsson και το Our Choice κατατάχθηκε στην 19η και τελευταία θέση του πρώτου ημιτελικού. Φέτος την χώρα θα την δούμε να διαγωνίζεται στο δεύτερο μέρος του πρώτου ημιτελικού της Eurovision στις 14 Μαΐου.

Ψηφίστε στο Poll που ακολουθεί, βαθμολογώντας το τραγούδι από 1 έως 10 :

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε τη συμμετοχή της Ισλανδίας, "Hatrið Mun Sigra"

25 σκέψεις για το “Γνωρίστε την συμμετοχή της Ισλανδίας “Hatrið mun sigra” – Ψηφίστε στο poll

    1. Αυτά λέγαμε και για τον Σομπράλ και τελικά αφήσαμε απέξω τη Φινλανδία :-Ρ Δεν ξανακάνω αυτό το λάθος, φέτος θα μοιράσω τις ψήφους!

  1. Καλό τραγουδάκι, διαφορετικό… Αν και δε νομίζω να τους δούμε τελικά να διαγωνίζονται τον Μάιο (προσωπική μου πρόβλεψη).

    Από εμένα 7/10

  2. Aθλιοτατο! Ροκ σαβουροβαβούρα!
    Από αυτά που κάνουν προκαλούν μουσικό θόρυβο!
    Και το 1 που τους έβαλα, πολύ τους είναι!

    1. Δεν είναι ροκ, τουλάχιστον αυτούσιο ροκ. Στο λέω όχι για να στην πω αλλά ακούω πολλούς που χρησιμοποιούν λάθος τον όρο ροκ σε πολλά πράγματα και όχι μόνο στην μουσική ενώ δεν είναι ροκ.

      1. Καλά κάνεις και μου λες την γνώμη σου-και καθολου δεν την βλέπω άσχημα, αλλά ροκ το έμαθα εγώ καποπε αυτό το μουσικό ύφος και στυλ!

        Τώρα δεν ξέρω πως μπορεί να ονομάζεται, αλλά ως ξεκάθαρο είδος μουσικής ταυτότητας και οικογενείας, στη ροκ υπάγεται!

        Δεν θέλω να το μάθω κιόλας αυτο το συγκεκριμένο ύφος του τραγουδου, γιατί είναι τοσο αισχρό, που μπορεί και να προσβάλει και την ροκ σκηνή!

        Π.χ ο M. Manson, που οι επιρροές του είναι διακριτές , μπροστά του είναι…Callas!

      2. Ένα μπαστάρδεμα industrial/punk rock με pop είναι, που θα έκανε τους οπαδούς του είδους να ξεκαρδιστούν. Φυσικά στη ροζ φούσκα της Eurovision πράγματα που δεν θα επιβίωναν οπουδήποτε αλλού, καταπίνονται.

  3. Έλα μωρή Ισλανδία τρέλα. Μια συμμετοχή αχταρμάς χωρίς ταυτότητα και χωρίς να ξέρει τι θέλει να πει. Μπλέκει διάφορα είδη μουσικής, λίγο punk, λίγο techno, λίγο rock, τα οποία είναι ασύνδετα, με αποτέλεσμα μια ηχητική βαβούρα. Η σκηνική παρουσία υπερφορτωμένη και ηθελημένα “προκλητική” και οι στίχοι υποτίθεται αντισυστημικοί, “επαναστατικοί” κτλ αλλά εγώ τους βρίσκω λίγο φαιδρούς. Δεν με πείθουν για τις προθέσεις τους και θα ήμουν υποστηρικτικός αν ήταν ένα καλό και αυθεντικό punk rock κομμάτι αλλά πρώτον δεν είναι και δεύτερον νιώθω ότι το έγραψαν για να συζητηθούν και όχι για να διαγωνιστούν μουσικά σε ένα μουσικό διαγωνισμό. Γενικά με ενοχλεί να “χρησιμοποιείται” ο διαγωνισμός.

    Τέσπα 40/41 στο τοπ μου. Λάιβ ο ξανθός τραγουδιστης δεν ακούγεται ενώ δεν καταλαβαίνω την σύγκριση κάποιων με τους Lordi που δεν έχει κανένα κοινό στοιχείο ούτε ως μουσικό είδος ούτε ως τίποτα.

    Η γνώμη μου είναι ότι στις κριτικές επιτροπές θα είναι τόσο χαμηλά που πιθανόν να μην αρκούν οι ψήφοι του κοινού για να περάσει τελικό. Η Ουγγαρία πέρυσι με ένα σαφώς πιο αποδεκτό κομμάτι και είδος όπως είναι το post hardcore είδος ήταν πολύ χαμηλά στις επιτροπές και πέρασε μόλις 10ο από τον πολύ εύκολο 2ο περσινό ημιτελικό και αν ήταν στον πρώτο δεν θα περνούσε με τίποτα. Επίσης η Φινλανδία το 2015 που πήγε με punk rock κομμάτι και από μια μπάντα που θα μπορούσε να κερδίσει ψήφους συμπάθειας πάτωσε στον ημιτελικό. Οπότε δεν ξέρω πως ξαφνικά φέτος αυτό το είδος θα υπεραγαπηθεί και θα ψηφιστεί μαζικά απο κοινό και επιτροπές ώστε να είναι ανάμεσα στα φαβορί για νίκη. Να περάσει ίσως καθώς ο πρώτος ημιτελικός είναι περίεργος αλλά να είναι 10αδα ή 15αδα δύσκολα.

  4. Άθλιο, ό,τι χειρότερο έχω ακούσει ποτέ σε διαγωνισμό. το ψήφισα με 1 επειδή δεν μπορούσα να βάλω μηδέν. ηχορύπανση! ατόφια, αγνή ηχορύπανση.. ελπίζω να πατώσει ώστε να μη γίνει μόδα και ακούσουμε και άλλες τέτοιες μπούρδες μελλοντικά. εννοείται ότι δεν το έχω ακούσει ποτέ ολόκληρο, δεν το αντέχω με το που αρχίσουν να τραγουδάνε απλά θέλω να κλείσω τα αυτιά μου, να σπάσω τον υπολογιστή είναι από τα πιο μισητά πράγματα που έχω ακούσει και εννοείται δεν επιλέγω να το ακούσω. με βλέπω την ώρα της προβολής του να πατάω το mute και να πηγαίνω τουαλέτα χαχαχα! ολόψυχα καλό πάτο!

  5. Έβαλα 4 (ναι ήμουν πολύ ελαστική) μόνο και μόνο επειδή εκπροσωπεί την Industrial σκηνή. Φωνητικά κακά, παρουσίαση αχταρμας, φορτωμένη ίσως και προκλητική και γενικά το κομμάτι δεν δένει σωστά το μέταλ στοιχείο με την ηλεκτρονική μουσική. Επίσης θέλω να σχολιάσω την ψευτοδηθενια πολλών φανς. Οι ίδιοι που βάζουν τόσο ψηλά την Ισλανδία στα τοπ τους ήταν οι ίδιοι που περισυ τέτοια εποχή κραζανε τους aws. Πέρσι όταν η Ουγγαρία έστειλε μέταλ τραγούδι (που ήταν αξιοπρεπέστατο για το είδος) πήρε πολύ hate και τι έλεγαν όλοι. Α είναι άθλιο, τα ουρλιαχτά του τυπα ειναι ηχορύπανση (εν τω μεταξύ τα growls ήταν μόνο 15 δευτερόλεπτα.) Φέτος όμως που το τραγούδι των hatari είναι γεμάτο growls δεν υπάρχει θέμα ε? Αν οι aws πέρσι είχαν ντυθεί κότες ας πούμε( βλέπε Πορτογαλία) η φορούσαν δερμάτινα με μαστίγια και είχαν αναμίξει το τραγούδι με τρομπόνια η με κλαρίνα η με ήχο που δεν έχει σχέση με μέταλ(γενικά άμα εμπλεκαν πολλά είδη ασύνδετα μεταξύ τους ),αμέσως θα έλεγαν όλοι : α είναι διαφορετικοί,αχ πειραματίζονται, α προσφέρουν ποιότητα, α είναι ξεχωριστοί. Γενικά οι eurofans την έχουν χάσει την μπάλα και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το διαφορετικό από τον αχταρμα και το κιτσ

    1. Διότι είναι πλήρως άσχετοι με το είδος (φυσικά όταν έχεις γαλουχηθεί με Lady Gaga θα σε εντυπωσιάσει αυτή η γελοιότητα) και κυρίως γιατί είναι πρώτα gay ακροατές και μετά ακροατές.

  6. Ο ορισμός του φαιδρού και του δήθεν.
    Πάντως δεν μπορώ να πω, καλό κανουν στα live τέτοια μουσικά – ακουστικά εκτρώματα. Μας δίνεται η ευκαιρία για ένα ακόμα διάλειμμα για τουαλέτα.

  7. Σιδερένια γροθιά μέσα σε βελούδινο γάντι. Ατόφιο 12άρι για τον τρόπο που παντρεύουν το φως με το σκοτάδι, τη σκληράδα με την τρυφερότητα, τον παραλογισμό με την ευαισθησία. Και οι Depeche Mode θα το ζήλευαν αυτό το κομμάτι.

    2οι στα 41 της λίστας μου μέχρι στιγμής.

  8. Δεν θέλω να γίνομαι κακός αλλά όσοι υποστηρίζετε αυτή την βλακεία δεν έχετε γούστο και έχετε έλλειψη αισθητικής. -10/10 Η κατάντια τον χαταρι το τραγούδι το τοποθετώ στα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια.

  9. Love or hate κατάσταση το συγκεκριμένο άσμα…προσωπικά – αν και παραδέχομαι ότι είναι ολίγον αχταρμάς (και πανκ, και techno & metal στοιχεία)- ως τελικό αποτέλεσμα δεν με χαλάει καθόλου. Θεωρώ ότι θα περάσει φέτος τελικά η Ισλανδία…τώρα το τί θα γίνει εκεί? Οψόμεθα…

  10. Προσπάθησα να καταλάβω που βρίσκουν όλοι το ωραίο. Στις 3 φορές παραιτηθηκα. Δε γίνεται, το βρίσκω απλά απαισιο. Και πριν πει κάποιος ότι δεν μου αρέσει γιατί θέλω μόνο ντιβες να τσιριζουν, να ενημερώσω οτι η περσινή Ουγγαρία μου άρεσε πάρα πολύ. Αυτό εδω όμως ειναι αχταρμάς. Ανυπόφορη φωνή , το μόνο μέρος που κάπως αντέχεται είναι το ρεφρέν , αλλά Μέχρι να φτάσουμε εκεί εγώ εχω ξενερώσει. Με χαλάει πολύ και η όλη αισθητική. Χαίρομαι που βλέπω κι άλλους που δε τους αρέσει ούτε αυτό ούτε η Πορτογαλία, γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ Μήπως εγώ δε βλέπω κάτι. Σημειωτέον ότι υπάρχουν τρία άτομα που δεν είναι φαν και τα ενημερώνω για τις συμμετοχές. Μόνο που δε με έβρισαν όταν τους έβαλα Ισλανδία και Πορτογαλία. Το λεω απλά για να μη πέσετε απο τα σύννεφα αν δε πάνε οσο Καλα νομίζετε. Από εμένα 3/10 και 41/41, δε θέλω να περάσει αλλά σα πρόβλεψη Έχω πειστεί. Στο τελικό πάντως το πολύ να αγγίξουν τη δεκαδα.

  11. Δεν θα σταθώ ούτε στην ερασιτεχνική προσέγγιση του είδους, ούτε στην εκμετάλλευση του gay κοινού για να πουλήσουν την πραμάτεια τους ενώ οι ίδιοι είναι παντρεμένοι με παιδιά, ούτε στις γελοιότητες περί δήθεν αντικαπιταλισμού και επανάστασης στο σύστημα (μας τα είπαν και άλλοι και καλύτερα).
    Θα σταθώ στη βαθιά χυδαιότητες της εκμετάλλευσης και του τρολαρίσματος ενός διαχρονικά αιματηρού ζητήματος όπως το Παλαιστηνιακό για λόγους promotion, κάνοντας μάλιστα συνεχείς επιθέσεις στο Ισραήλ, ρίχνοντας έτσι νερό στον μύλο του αντι-Σημητισμού που ξαναβρίσκεται σε άνοδο στην Ευρώπη.
    Φυσικά πολλοί φαν, που είναι ούτως ή άλλως επιφανειακοί, μένουν στους γυμνούς πισινούς τους και στον θαυμασμό μίας προχειρότητας από ένα είδος που ποτέ δεν κατείχαν.

  12. Υ. Γ. Αν πρόκειται τα poll σας να διαστρεβλώνονται τόσο εύκολα, δεν ξέρω τι νόημα έχουν. Εκτός αν πιστεύευε ότι 100 και άνθρωποι μπήκαν ξαφνικά για να δώσουν 12 ειδικά σε τούτο το τραγούδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.