Βέλγιο: Αρχίζει το Eurosong 2016

Βέλγιο: Αρχίζει το Eurosong 2016

Απόψε ξεκινά η βελγική διαδικασία επιλογής του υποψηφίου που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Γιουροβίζιον. Μετά από την 4η θέση του Loïc Nottet, ο πήχυς έχει ανέβει πολύ ψηλά. Η φλαμανδική τηλεόραση VRT δεν κρύβει την επιθυμία της να ξεπεράσει την περσινή επιτυχία της γαλλόφωνης τηλεόρασης, αλλά και να σημειώσει το δικό της ρεκόρ, αφού η καλύτερη θέση που έχει καταλάβει ποτέ η Φλάνδρα είναι η 6η του Tom Dice (2010).

Θα γίνουν δύο ημιτελικοί, ένας στις 3 και ένας στις 10 Ιανουαρίου, ενώ ο μεγάλος τελικός θα λάβει χώρα στις 17 του μηνός. Στο πρώτο σώου του “Eurosong 2016”, όπως ονομάζεται η διαδικασία επιλογής, οι πέντε υποψήφιοι θα ερμηνεύσουν μια γιουροδιασκευή ενώπιον δύο ειδικών, του Alexander Rybak (Νορβηγία 2009-1ος) και του Stijn Kolacny (μαέστρου της γυναικείας χορωδίας Scala).

Αναλυτικά, ο Adil Aarab θα τραγουδήσει το Hold me now του Johnny Logan (Ιρλανδία 1987-1ος), η Amaryllis Uitterlinden το Euphoria της Loreen (Σουηδία 2012-1η), η Astrid Destuyver το Düm tek tek της Hadise (Τουρκία 2010-4η), η Laura Tesoro το Every way that I can της Sertab Erener (Τουρκία 2003-1η) και ο “δικός μας” Tom Frantzis το Rhythm Inside του Loïc Nottet (Βέλγιο 2015-4ος).

Κανένας δεν θα αποκλειστεί απόψε. Οι καλλιτέχνες θα παρουσιαστούν στο βελγικό κοινό και θα ακούσουν συμβουλές για το πως θα βελτιωθούν. Τα τραγούδια, με τα οποία θα διαγωνιστούν στον τελικό, θα ανακοινωθούν μόλις μία εβδομάδα πριν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις από τους πέντε είναι παιδιά μεταναστών, ενώ δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε πως η μία και μοναδική νίκη του Βελγίου το 1986 ήρθε χάρη στην Sandra Kim (Sandra Caldarone), κόρη Ιταλών εμιγκρέδων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.