Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης και… Γιουρoβίζιον

Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης και… Γιουρoβίζιον

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε σήμερα, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, ημέρα κατά την οποία δίδεται κάθε χρόνο η περίφημη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης στην χρυσοποίκιλτη αίθουσα της Musikverein. Το πρόγραμμα, το οποίο συνήθως κατακλύζεται από βαλς και πόλκες της οικογένειας Strauss, ξεκίνησε με το “UNO-Marsch” (= Το Μαρς των Ηνωμένων Εθνών) του Robert Stolz.

Ο Robert Stolz, παγκοσμίου φήμης συνθέτης και μαέστρος, o “βασιλιάς της βιεννέζικης οπερέτας” (είχε γράψει πάνω από 60) και ειδικός στα μιούζικαλ, από όπου ξεχώρισαν επιτυχίες, όπως τα ‘Im Prater blühn wieder die Bäume’, ‘Adieu mein kleiner Gardeoffizier’ και ‘Die ganze Welt ist himmelblau’, έγραψε τη συμμετοχή της Αυστρίας το 1960, “Du hast mich so fasziniert” (= Με έχεις γοητεύσει τόσο πολύ) που κατέλαβε την 7η θέση. Μάλιστα, διηύθυνε την ορχήστρα στα 79 του χρόνια, κάνοντάς τον τον γηραιότερο μαέστρο στην ιστορία της Γιουροβίζιον, η δε ενορχήστρωσή του, ιδιαίτερα πλούσια, ξεχωρίζει. Ήταν πρόσφατη η επιτυχία της οπερέτας του, Im weissen Rössl, γι’ αυτό και επελέγη να συνθέσει τη συμμετοχή της Αυστρίας. Αργότερα έγραψε μουσική και για τον κινηματογράφο, μάλιστα ήταν δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ. Αυτά για όσους ισχυρίζονται ότι η Γιουροβίζιον δεν είναι ποιοτική!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.