Βέλγιο: Αποκαλύφθηκε η συμμετοχή των Hooverphonic, “Release Me” – Δείτε το βίντεο κλιπ!

Βέλγιο: Αποκαλύφθηκε η συμμετοχή των Hooverphonic, “Release Me” – Δείτε το βίντεο κλιπ!

Η δημόσια τηλεόραση του Φλαμανδόφωνου Βελγίου, VRT έδωσε πριν από λίγο στην δημοσιότητα την συμμετοχή της χώρας για την Eurovision 2020 με εκπροσώπους τους  Hooverphonic και τίτλο τραγουδιού Release me. Τα μέλη του συγκροτήματος έδωσαν μια συνέντευξη τύπου στα βελγικά ΜΜΕ σχετικά με την συμμετοχή τους, ενώ παράλληλα το τραγούδι τους ακούστηκε για πρώτη φορά στα βελγικά ραδιόφωνα.

Λίγα λόγια για τους Hooverphonic

To βελγικό συγκρότημα Hooverphonic δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 1995. Παρόλο που αρχικά κατηγοριοποιήθηκε ως μια  trip – hop μπάντα, επέκτεινε γρήγορα τον ήχο της, που δεν μπορεί πλέον ενταχθεί σε κάποιο συγκεκριμένο είδος, αφού περιλαμβάνει εναλλακτικό, ηλεκτρονικό, ηλεκτρο-ποπ, ροκ, και μια μίξη άλλων ήχων. Το συγκρότημα αρχικά ονομάστηκε Hoover, αλλά αργότερα άλλαξε το όνομά του σε Hooverphonic αφού ανακάλυψε πως και άλλα γκρουπ χρησιμοποιούσαν αυτό το όνομα, αποφεύγοντας έτσι οποιαδήποτε νομικά προβλήματα.

Στις 10 Οκτωβρίου 2008, η Geike Arnaert , η κεντρική τραγουδίστρια της μπάντας, ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει το συγκρότημα μέχρι το τέλος του έτους, για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Η τελευταία συναυλία του Hooverphonic με την Geike πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2008 στο Tele-Club στη πόλη Ekaterinburg της Ρωσίας. Η συναυλία μαγνητοσκοπήθηκε από το ρώσικο MTV και παρουσιάστηκε στη ρωσική τηλεόραση το 2009.

Τον Οκτωβρίου του 2010, οι Hooverphonic επέλεξαν να αντικαταστήσουν την Geike Arnaert, με μια νέα τραγουδίστρια, την  Noémie Wolfs. Στις 4 Νοεμβρίου 2010, μέσω του σόου De Laatste Show στην VRT, έγινε η ανακοίνωση του ονόματός της.

Στις 26 Μαρτίου 2015, οι Hooverphonic ανακοίνωσαν ότι η Noémie Wolfs θα αποχωρίσει από το συγκρότημα. Τον Απρίλιο του 2018, παρουσίασαν τη νέα τους τραγουδίστρια, Luka Cruysberghs.

Η μεγαλύτερη επιτυχία τους όλα αυτά τα χρόνια, ήταν το τραγούδι Mad About You, που κατάφερε να μπει σταc harts αρκετών χωρών της Ευρώπης αλλά και της Αυστραλίας.

 

Πηγή Φωτογραφίας: Fuzz Club

Μία σκέψη στο “Βέλγιο: Αποκαλύφθηκε η συμμετοχή των Hooverphonic, “Release Me” – Δείτε το βίντεο κλιπ!

  1. Όμορφος, τυπικός Hooverphonic ήχος.
    Θα μπορούσε κάποιος βέβαια να τους προσάψει την… “έλλειψη του στοιχείου της έκπληξης”.
    Καλή επιτυχία.

    Μέχρι στιγμής…

    01. Λιθουανία
    01. Ιταλία
    03. Βέλγιο
    04. Αλβανία
    05. Νορβηγία
    06. Αρμενία
    07. Αυστραλία
    08. Τσεχία
    09. Λετονία
    10. Ισπανία
    11. Γαλλία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.