Στο Λίβερπουλ η Eurovision 2023!

Στο Λίβερπουλ η Eurovision 2023!

Είναι πλέον επίσημο, το Λιβερπουλ, η 5η μεγαλύτερη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου, πατρίδα των Beatles αλλά και διάσημη για την ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα, θα είναι η πόλη που θα διοργανώσει τoν 67o διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τον προσεχή Μάιο του 2023. Οι μέρες κατά τις οποίες θα διεξαχθεί η Eurovision θα είναι η Τρίτη 9 Μαΐου (Α ημιτελικός), η Πέμπτη 11 Μαΐου (Β ημιτελικός) και ο μεγάλος τελικός τον Σάββατο 13 Μαΐου.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας πόλης έγινε στην εκπομπή του BBC, One Show από τον Graham Norton, τον επί χρόνια σχολιαστή της Eurovision για λογαριασμό του BBC. Η ανακοίνωση αυτή ξάφνιασε το μεγαλύτερο πλήθος των Eurofans καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή, η Γλασκώβη θεωρούταν από τους περισσότερους ως το ακλόνητο φαβορί για την διοργάνωση.

H Eurovision 2023 θα φιλοξενηθεί στην M&S Bank Arena, ένα κλειστό στάδιο του οποίου η χωρητικότητα μπορεί να φτάσει τις 11000 θέσεις, το οποίο έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν αρκετά αθλητικά αλλά και καλλιτεχνικά events.

https://www.youtube.com/watch?v=ijk0m0QZcWE

Αν και το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί για ένατη φορά τον διαγωνισμό, αυτή θα είναι μόλις η πρώτη που θα φιλοξενηθεί στο Λίβερπουλ παρά την πλούσια παράδοση της πόλης στην pop/rock μουσική σκηνή, έχοντας μάλιστα ανακηρυχθεί από την UNESCO ως πόλη της μουσικής.

Θυμίζουμε πως το περασμένο καλοκαίρι το Ηνωμένο Βασίλειο ανέλαβε την διοργάνωση του 67ου διαγωνισμού της Eurovision παρά το γεγονός πως κατέλαβε την 2η θέση με τον Sam Ryder και το Spaceman καθώς η φετινή νικήτρια του διαγωνισμού, Ουκρανία, κρίθηκε ως ακατάλληλη ως διοργανώτρια της Eurovision εξαιτίας που πολέμου που διεξάγεται στα εδάφη της που προκλήθηκε από την Ρωσική εισβολή. Ωστόσο ο φετινός διαγωνισμός θα περιέχει αρκετά Ουκρανικά στοιχεία και μπορεί να θεωρηθεί ως συνδιοργάνωση Ηνωμένου Βασιλείου και Ουκρανίας

https://www.youtube.com/watch?v=RZ0hqX_92zI

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.