Ηνωμένο Βασίλειο: Οι 7 υποψήφιες πόλεις

Ηνωμένο Βασίλειο: Οι 7 υποψήφιες πόλεις

Η λίστα των πόλεων που διεκδικούν να φιλοξενήσουν την Eurovision 2023 ανακοινώθηκε με επτά υποψήφιους.

Το BBC ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι επτά πόλεις διεκδικούν τη φιλοξενία της Eurovision 2023. Συνολικά είκοσι πόλεις είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό με το BBC να επιλέγει τώρα τις τελικές πόλεις που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Οι πόλεις που διεκδικούν να φιλοξενήσουν τη Eurovision 2023 τον ερχόμενο Μάιο είναι:

  • Μπέρμιγχαμ
  • Γλασκώβη
  • Λήντς
  • Λίβερπουλ
  • Μάντσεστερ
  • Νιούκαστλ
  • Σέφιλντ

Η επιβεβαίωση των επτά πόλεων στον επόμενο γύρο σημαίνει ότι αυτή είναι τώρα η μεγαλύτερη σε διάρκεια διαγωνισμών όπου η Eurovision δεν θα έχει διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της διοργανώτριας χώρας. Η τελευταία φορά που η Eurovision διεξήχθη στην πρωτεύουσα μιας διοργανώτριας χώρας ήταν το 2018 όταν φιλοξένησε τη Λισαβόνα.

Συνολικά δεκατέσσερις πόλεις είχαν ανακοινώσει δημόσια ότι υπέβαλαν προτάσεις, ενώ έξι δεν δημοσιοποιήθηκαν με την ανακοίνωσή τους. Αυτό σημαίνει ότι οι ακόλουθες πόλεις αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο:

  • Αμπερντίν
  • Μπράιτον
  • Μπέλφαστ
  • Μπρίστολ
  • Ντάρλινγκτον
  • Εδιμβούργο
  • Λονδίνο

Οι πόλεις που υποβάλλουν υποψηφιότητα για να φιλοξενήσουν τη Eurovision 2023 πρέπει να πληρούν ένα σύνολο κριτηρίων που περιγράφονται από την EBU. Η βασική απαίτηση περιγράφεται ως εξής:

Η τελική απόφαση για την επιλογή της Φιλοξενούσας Πόλης θα βασίζεται στην ικανότητα και την ικανότητα μιας πόλης ή περιοχής να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του BBC και της EBU, καθώς και στη διαθεσιμότητα πόρων και γενική εμπειρία στη διοργάνωση μιας μεγάλης και περίπλοκης εκδήλωσης όπως το τραγούδι της Eurovision

Η απόφαση για το πού θα διεξαχθεί η Eurovision 2023 αναμένεται να ληφθεί αυτό το φθινόπωρο όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής προτάσεων. Σύμφωνα με το BBC, μπορεί να ζητηθεί η γνώμη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου εκ των προτέρων, αλλά θα είναι το BBC και η EBU που θα καθορίσουν την πόλη υποδοχής.

Η Kate Phillips, Διευθύντρια του BBC Unscripted Content λέει:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις πόλεις και τις περιοχές που υπέβαλαν προσφορές για να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του επόμενου έτους. Έχουμε επτά φανταστικές πόλεις που περνάμε στον επόμενο γύρο

Συγχαρητήρια στο Μπέρμιγχαμ, τη Γλασκώβη, τη Λιντς, τη Λίβερπουλ, το Μάντσεστερ, τη Νιούκαστλ και το Σέφιλντ – είναι συναρπαστικό να βλέπεις τέτοιο εύρος προσφορών από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε έναν πραγματικά μοναδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού που θα γιορτάσει την υπέροχη Ουκρανία και θα υπερασπιστεί τη βρετανική μουσική και τη δημιουργικότητα σε όλη της την ποικιλομορφία

Η Eurovision 2023 θα είναι ο πρώτος διαγωνισμός από το 1979 στον οποίο η νικήτρια χώρα δεν μπόρεσε να φιλοξενήσει τον ακόλουθο διαγωνισμό. Είναι η έκτη περίπτωση συνολικά που η χώρα φιλοξενεί αφού η αρχική χώρα υποδοχής δεν μπόρεσε, μετά την Ολλανδία το 1960, τη Γαλλία το 1963, το Μονακό το 1972, το Λουξεμβούργο το 1974 το Ισραήλ το 1980 και την Ουκρανία το 2023. Ο διαγωνισμός του 2023 θα επεκτείνει επίσης το ρεκόρ του Ηνωμένου Βασιλείου να φιλοξενήσει τη Eurovision σε εννέα φορές.

Οι Kalush Orchestra κέρδισαν την Eurovision 2022 με το τραγούδι “Stefania“. Ήταν η τρίτη νίκη της Ουκρανίας στην ιστορία του διαγωνισμού.

Ποια πόλη λέτε να φιλοξενήσει την Eurovision 2023;

2 σκέψεις για το “Ηνωμένο Βασίλειο: Οι 7 υποψήφιες πόλεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.