Ηνωμένο Βασίλειο: Η ανακοίνωση των υποψήφιων πόλεων στις 12 Αυγούστου

Ηνωμένο Βασίλειο: Η ανακοίνωση των υποψήφιων πόλεων στις 12 Αυγούστου

Οι πόλεις που έχουν επιλεγεί ως υποψήφιες για να φιλοξενήσουν την Eurovision 2023 θα αποκαλυφθούν το πρωί στις 12 Αυγούστου.

Μετά την προσφορά του Νιούκαστλ για τη διοργάνωση της Eurovision 2023, το BBC θα αποκαλύψει τις υποψήφιες πόλεις αυτήν την Παρασκευή. Το BBC επιβεβαίωσε σήμερα το απόγευμα ότι οι πόλεις που θα επιλεγούν από τον οικοδεσπότη του BBC θα αποκαλυφθούν στις 12 Αυγούστου στο Πρωινό του BBC Radio 2 μεταξύ 07:30 και 10:30 (Θερινή Ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Πώς θα επιλεγεί η διοργανώτρια πόλη;

Η διαδικασία επιλογής θα αποτελείται από δύο γύρους. Μετά την παραλαβή όλων των αιτήσεων, οι πόλεις που θα υποβάλλουν υποψηφιότητα θα μπουν στη λίστα “με βάση την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και τις απαντήσεις τους σχετικά με την ικανότητα και την εμπειρία”.

Η βασική απαίτηση περιγράφεται ως εξής:

Η τελική απόφαση για την επιλογή της Φιλοξενούσας Πόλης θα βασίζεται στην ικανότητα και την ικανότητα μιας πόλης ή περιοχής να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του BBC και της EBU, καθώς και στη διαθεσιμότητα πόρων και γενική εμπειρία στη διοργάνωση μιας μεγάλης και περίπλοκης εκδήλωσης όπως της Eurovision

Η απόφαση για το πού θα διεξαχθεί η Eurovision 2023 αναμένεται να ληφθεί αυτό το φθινόπωρο, οπότε και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων. Σύμφωνα με το BBC, μπορεί να ζητηθεί η γνώμη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου εκ των προτέρων, αλλά θα είναι το BBC και η EBU που θα καθορίσουν την διοργανώτρια πόλη.

Η Eurovision 2023 θα είναι ο πρώτος διαγωνισμός από το 1979 στον οποίο η νικήτρια χώρα δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει τον ακόλουθο διαγωνισμό. Είναι η έκτη περίπτωση συνολικά που η χώρα φιλοξενεί αφού η νικητήρια χώρα δεν μπόρεσε, μετά την Ολλανδία το 1960, τη Γαλλία το 1963, το Μονακό το 1972, το Λουξεμβούργο το 1974 το Ισραήλ το 1980 και την Ουκρανία το 2023. Ο διαγωνισμός του 2023 θα επεκτείνει επίσης το ρεκόρ του Ηνωμένου Βασιλείου να φιλοξενήσει τη Eurovision σε εννέα φορές. Οι Kalush Orchestra κέρδισε την Eurovision 2022 με το τραγούδι «Stefania». Ήταν η τρίτη νίκη της Ουκρανίας στην ιστορία του διαγωνισμού.

Σε ποια πόλη λέτε να διοργανωθεί η Eurovision 2023;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.