Eurovision 2019: Οι αλλαγές στον τρόπο παρουσίασης των αποτελεσμάτων

Eurovision 2019: Οι αλλαγές στον τρόπο παρουσίασης των αποτελεσμάτων

Από την επίσημη σελίδα της EBU για τον διαγωνισμό της Eurovision, έγιναν επίσημες οι αλλαγές  στον τρόπο παρουσίασης των αποτελεσμάτων προκειμένου όπως είπαν οι υπεύθυνοι με σκοπό να υπάρχει αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Στο νέο σύστημα οι βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών θα παρουσιάζονται με τον ίδιο τρόπο όπως τα τελευταία 3 χρόνια, δηλαδή κάθε χώρα θα παρουσιάζει την βαθμολογία των επιτροπών της με τον spokeperson της κάθε χώρας να εκφωνεί το 12άρι των επιτροπών.

Η αλλαγή έγκειται στον τρόπο που θα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του κοινού, τα οποία θα συνεχίζονται να παρουσιάζονται συγκεντρωτικά μεν, αλλά με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία 3 χρόνια. Συγκεκριμένα η παρουσίαση της βαθμολογίας του κοινού δεν θα ξεκινάει από της χώρα που ήρθε τελευταία στο κοινό, αλλά από αυτήν που ήρθε τελευταία στις επιτροπές, και εν συνεχεία οι παρουσιαστές θα εκφωνούν τους βαθμούς που έλαβε κάθε χώρα στο κοινό από την τελευταία χώρα στην βαθμολογία των επιτροπών διαδοχικά έως την πρώτη.

Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Ας πάρουμε για παράδειγμα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του κοινού της περσινής χρονιάς για να δούμε κατά πόσο θα διαφέρει φέτος. H πρώτη χώρα που θα μάθαινε την βαθμολογία της στο κοινό, δεν θα ήταν η Αυστραλία η οποία ήρθε τελευταία στην βαθμολογία του κοινού με 9 πόντους, αλλά η Ουκρανία η οποία κατατάχθηκε τελευταία στις επιτροπές, θα ήταν η χώρα που θα μάθαινε την βαθμολογία της στο κοινό. Αντίστοιχα η χώρα που θα μάθαινε τελευταία την βαθμολογία της στο κοινό δεν θα ήταν το Ισραήλ, αλλά η Αυστρία που ήταν πρώτη στις επιτροπές.

Έτσι στο τέλος το τρόπαιο της Eurovision δεν θα “παιζόταν” μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, καθώς θα είχε γίνει ήδη γνωστό ότι το Ισραήλ προσπέρασε την Κύπρο στην συνολική βαθμολογία, αλλά μεταξύ Ισραήλ που θα προπορευόταν μέχρι τότε στην βαθμολογία και Αυστρίας που θα ήταν η τελευταία χώρα που θα περίμενε την βαθμολογία της στο κοινό. Τα συνολικά αποτελέσματα φυσικά, δεν θα άλλαζαν ούτε στο ελάχιστο καθότι οι βαθμολογίες που θα έπαιρνε η κάθε χώρα θα παρέμεναν οι ίδιες, απλώς θα άλλαζε η σειρά με την οποία θα τις μάθαιναν.

Μία νύξη για την αλλαγή στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων είχε γίνει από τον αρχηγό της Τσεχικής αποστολής πριν μερικές μέρες, λέγοντας ότι με το νέο τρόπο παρουσίασης των αποτελεσμάτων η αγωνία για τον νικητή θα αυξηθεί κατακόρυφα. Πως σας φαίνεται το νέο σύστημα της παρουσίασης της βαθμολογίας του κοινού; Πιστεύετε πως θα κάνει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πιο ενδιαφέρουσα;

5 σκέψεις για το “Eurovision 2019: Οι αλλαγές στον τρόπο παρουσίασης των αποτελεσμάτων

  1. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.. όλο και τα μπερδεύουν στο όνομα μιας δήθεν αγωνίας και ουσιαστικά της τηλεθέασης. Εμένα μου άρεσε ο παλιός καλός, παραδοσιακός τρόπος που κάθε χώρα έδινε αναλυτικά τη βαθμολογία της και την αφομοιώναμε κι εμείς καλύτερα. Τώρα μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ποιος ψήφισε τί έχουν περάσει στην επόμενη χώρα.. αυτοί οι σουηδοί τα έχουν διαλύσει όλα και πρέπει και να τους γλείφουμε και κάθε χρόνο αν θέλουμε να μας προσέξουν.. τέλος πάντων όχι ότι αλλάζει και κάτι που τα λέμε, ούτε μας δίνουν και καμιά σημασία.. θα κλείσω αισιόδοξα, καλή τύχη στην Κατερίνα μας!!

  2. Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να προσφέρει στους τηλεθεατές αυτή η ιδέα εκτός από μπέρδεμα και σύγχυση σχετικά με το τι πραγματικά προτίμησε το κοινό. Δηλαδή αν είχε εφαρμοστεί αυτό πέρσι, οι κάμερες στο τέλος θα εστίαζαν στον σουηδό και τον αυστριακό αντί για τις δύο χώρες που είχαν πραγματικά ελπίδα να κερδίσουν. Τι προσφέρει αυτό ακριβώς;

    Η παρουσίαση των βαθμών άλλαξε το 2016 γιατί άλλαξε και το σύστημα βαθμολογίας με ξεχωριστούς βαθμούς από κοινό και επιτροπές. Φέτος για ποιο λόγο να αλλάξει η παρουσίαση;

    1. Θα εστίαζαν στον Σουηδό, τον Αυστριακό και στην Νέττα που θα είχε πάρει τις ψήφους κοινού και επιτροπών και θα ήταν πρώτη στον πίνακα περιμένοντας να δούμε αν την περάσουν με τις ψήφους που θα έπαιρναν από το κοινό Σουηδία και Αυστρία.

  3. Εγώ πιστεύω πως δεν είναι καθόλου ωραίο. Ίσως επειδή σε τέτοια πράγματα μου αρέσει η κλιμάκωση των βαθμών, αλλά καλύτερα να ήταν το σύστημα βαθμολογίας όπως τα 2-3 τελευταία χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.