Ισλανδία: Οι αλλαγές στην ψηφοφορία του εθνικού τελικού “Söngvakeppnin 2019”

Ισλανδία: Οι αλλαγές στην ψηφοφορία του εθνικού τελικού “Söngvakeppnin 2019”

Το κρατικό κανάλι της Ισλανδίας, RÚV έκανε γνωστή την εισαγωγή επιτροπής και στους δύο ημιτελικούς γύρους που θα κρίνουν μαζί με το κοινό ποιοι θα πάρουν την πρόκριση στον εθνικό τελικό του Söngvakeppnin 2019.

Το Ισλανδικό κανάλι εισάγει κάποιες αλλαγές στο σύστημα ψηφοφορίας του Söngvakeppnin, προκειμένου η χώρα να επιλέξει τον καταλληλότερο εκπρόσωπο της και να επαναφέρει την χώρα σε τροχιά τελικού στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision, στον οποίο έχει να δει τελικό από το 2014.

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Δέκα συνολικά καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν στο φετινό Söngvakeppnin, 5 σε κάθε ημιτελικό γύρο. Και στους δύο ημιτελικούς , επιτροπή και κοινό θα καθορίσουν ποιοι δύο υποψήφιοι από κάθε ημιτελικό θα πάρουν την πρόκριση για τον τελικό. Ο τελικός θα έχει μέχρι και 5 υποψηφίους, με το κρατικό κανάλι να διατηρεί το δικαίωμα να προσθέσει στον εθνικό τελικό έναν καλλιτέχνη πέραν από τους 4 προκριθέντες των ημιτελικών.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

Στον τελικό το κρατικό κανάλι, RÚV αποφάσισε να διευρύνει την επιτροπή η οποία θα συνεισφέρει στην τελική απόφαση. Ο τελικός θα περιλαμβάνει δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο μια διεθνή δεκαμελή επιτροπή ειδικών θα καθορίσουν μαζί με το κοινό ποιοι δύο καλλιτέχνες θα περάσουν σε ένα τελικό γύρο ψηφοφορίας.

Στην συνέχεια στον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας, οι δύο φιναλίστ κρατώντας τους βαθμούς του πρώτου γύρου θα υποβληθούν και πάλι στην κρίση του κοινού και έτσι θα προκύψει ο τελικός νικητής και επόμενος εκπρόσωπος της χώρας στο Τελ Αβίβ.

Το RÚV επίσης επιβεβαίωσε ότι πέρα από τον περσινό εκπρόσωπο, Ari Ólafsson, ένας γνωστός αστέρας της Eurovision θα τραγουδήσει στον τελικό της χώρας ενώ όπως έχει ήδη κάνει γνωστό στις 26 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν οι συμμετοχές του εθνικού τελικού.

Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΣΤΗΝ EUROVISION

Η Ισλανδία συμμετέχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από το 1986 και είναι η μοναδική χώρα του λεγόμενου Σκανδιναβικού μπλοκ που δεν έχει κερδίσει ακόμα τον διαγωνισμό αν και έχει φτάσει δυο φορές στην 2η θέση (1999, 2009). Η Ισλανδία φέτος θα προσπαθήσει να σταματήσει το αρνητικό σερί των 4 συνεχόμενων αποκλεισμών από την φάση των ημιτελικών. Στον περσινό διαγωνισμό η Ισλανδία εκπροσωπήθηκε από τον Ari Ólafsson και το τραγούδι Our Choice που έλαβε την 19η και τελευταία θέση του πρώτου ημιτελικού.

Μία σκέψη στο “Ισλανδία: Οι αλλαγές στην ψηφοφορία του εθνικού τελικού “Söngvakeppnin 2019”

  1. Οχι μονο θα μπει στον τελικό, αλλά θα βγει και 2η, καθως 1999, 2009 βγήκε 2η. Περα απο την πλάκα, σημασία έχει το επίπεδο των τραγουδιών. Δηλαδη, αν εφαρμοζόταν περσι, μπορει να ξαναεβγαινε το our choice

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.