Γνωρίστε την συμμετοχή της Ουγγαρίας “Az én apám” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή της Ουγγαρίας “Az én apám” – Ψηφίστε στο poll

Η Ουγγαρία και φέτος επέλεξε τον εκπρόσωπο της για τον διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ, μέσα από το “Α Dal” , το σόου το οποίο καθορίζει τους εκπροσώπους της χώρας τα τελευταία χρόνια. 30 συνολικά υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στην φετινή επιλογή και μετά από 3 προκριματικούς γύρους, 2 ημιτελικούς και έναν τελικό με 8 υποψηφίους, η χώρα αποφάσισε να στείλει στο Τελ Αβίβ τον γνώριμο στην οικογένεια της Eurovision, Joci Pápai και το τραγούδι του “Az én apám”

Λίγα λόγια για τoν Joci Pápai 

Ο József (Joci) Pápai, γεννημένος στις 22 Σεπτεμβρίου του 1981, είναι ένας Ούγγρος Ρομά τραγουδιστής, ράπερ κιθαρίστας και voice actor.

O δρόμος του Joci προς την δόξα δεν ήταν εύκολος, καθώς αγωνίστηκε να γίνει γνωστός μέσα από αρκετά σόου της τηλεόρασης. Έγινε πρώτα γνωστός στο ευρύ κοινό με την εμφάνιση του σε talent show το 2005, αλλά η επιτυχία δεν είχε συνέχεια. Ενώ ήταν σχεδόν αποφασισμένος να εγκαταλείψει το όνειρο του να γίνει γνωστός τραγουδιστής, ήρθε η δημιουργία του τραγουδιού Origo, με το οποίο διαγωνίσθηκε στον εθνικό τελικό του “A Dal 2017” τον κέρδισε και εκπροσώπησε την Ουγγαρία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2017 με το τραγούδι “Origo” καταλαμβάνοντας την 8η θέση.Μετά την επιτυχία αυτή επιδόθηκε σε πολλές συναυλίες και νέες δουλειές οι οποίες συνάντησαν μεγάλη επιτυχία και την αποδοχή του κόσμου.

Το τραγούδι “Az én apám”

Μετά την προηγούμενη συμμετοχή του στον διαγωνισμό του 2017 στο Κίεβο, φέτος αποφάσισε να θέσει σαν στόχο να εκπροσωπήσει την Ουγγαρία και πάλι με το τραγούδι “Az én apám” , το οποίο κέρδισε τον εθνικό τελικό και θα το δούμε στην σκηνή της Eurovision 2019 στο Expo Tel Aviv.
Τους στίχους του τραγουδιού έχει γράψει ο Molnár Ferenc “Caramel” ενώ στην σύνθεση βρίσκεται ο ίδιος ο Joci και ο Ferenc Molnár. Την ενορχήστρωση του κομματιού έχει επιμεληθεί ο Daniel Somogyvári. Το τραγούδι έχει σαν σημείο αναφοράς τον πατέρα του, ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στην ζωή του καλλιτέχνη. Ο πατέρας του ήταν επικεφαλής τσιγγάνικης ορχήστρας, γεγονός που έχει αφήσει έντονες επιρροές στην μουσική του Ούγγρου καλλιτέχνη.
Δείτε τους στίχους της συμμετοχής στα αγγλικά:
My father has brought me up like the winds
Gentle songs he breathes, tales he sings
He used to live where all the roads come to an end
Forever and a day for my life couldn’t amend
Strings resound in my ear with his heart
Behold him now with aging time in the face of mine
His faith is mine – confessing it makes me proud
Forever and a day his tune I keep humming aloud
Days of the past, jolly lovely days
Memories that soothe my soul
He calls me and I’m right on my way
Just playing forevermore
Songs of the past, memories everlast
The rays of the sun make me warm
Yet I can hear as the wind blows
I can hear his voice as the wind blows
Na na na…
My sorrow’s gone as he sings his song
All I have: to him I always belong
I will tell my boy with my head held high
This is my father. And here’s the home of mine
Days of the past, jolly lovely days
Memories that soothe my soul
He calls me and I’m right on my way
Just playing forevermore
Songs of the past memories everlast
The rays of the sun make me warm
The wind breathes a lullaby, may I dream sweet dreams
The wind breathes a lullaby, whispers in my ear
Na na na…
Ακολουθεί το επίσημο βίντεο κλιπ του τραγουδιού:

H Ουγγαρία στην Eurovision 

Η Ουγγαρία συμμετείχε στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 15 φορές από τότε που έκανε το ντεμπούτο της το 1994. Η Ουγγαρία προσπάθησε να συμμετάσχει το 1993, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί από έναν ειδικό διαγωνισμό προετοιμασίας για επτά πρώην χώρες του ανατολικού μπλοκ.

Ο πρώτος διαγωνισμός της Ουγγαρίας το 1994 παραμένει ο πιο επιτυχημένος, με την Friderika Bayer να τερματίζει στην τέταρτη θέση. Το μόνο αποτέλεσμα της κορυφαίας πεντάδας της χώρας είναι η πέμπτη θέση του András Kállay-Saunders το 2014. Τα άλλα δέκα κορυφαία αποτελέσματα είναι η ένατη θέση της Magdi Rúzsa το 2007, η δέκατη θέση του ByeAlex το 2013 και η όγδοη θέση του Joci Pápai το 2017.

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε τη συμμετοχή της Ουγγαρίας, "Az én apám"

12 σκέψεις για το “Γνωρίστε την συμμετοχή της Ουγγαρίας “Az én apám” – Ψηφίστε στο poll

  1. Σχεδόν λατρεία!
    Αυθεντικό σε όλα του. Ίσως καλύτερο κι από το Origo.
    Τέτοια γιουροβίζιον ονειρεύομαι χρόνια τώρα!

    #5/41

    Καλή επιτυχία!

    Η Ουγγαρία έχει γίνει, μαζί με την Πορτογαλία, η αγαπημένη μου χώρα στη γιουροβίζιον τα τελευταία χρόνια:
    Δυό φορές στο #1 μου (2013 και 2018), και άλλες δύο στο τοπ 5 μου (2017 και 2019).

  2. Κάκιστο χωρίς ιδιαίτερη μελωδία γενικά τίποτα που να σου εξιτάρει το ενδιαφέρον. Ούτε έθνικ Ούτε τίποτα 1/10

  3. Συμπαθές τραγούδι, αλλα αρκετά φλατ. Δεν είναι κατι που προκαλεί ενα ενδιαφέρον, χωρίς όμως να είναι κακό. Πολύ καλός ο Joci, όπως απέδειξε άλλωστε. 6.5/10 και 17/41 στο τοπ μου. Αίνιγμα το πώς θα τα πάει. Εγώ Μέχρι στιγμής Έχω το ένστικτο ότι θα είναι ο surprise non qualifier του πρώτου ημιτελικού. Θεωρώ οτι αν περάσει αυτό, δε θα περάσει η Σερβία και αντίστροφα.

  4. Εξαιρετικοί στίχοι που μιλάνε στην καρδιά χωρίς να εκβιάζουν το συναίσθημα (δες Γερμανία πέρσι). Θεωρώ ότι η αχίλλειος πτέρνα της φετινής ουγγρικής συμμετοχής είναι η έλλειψη ενός στοιχειώδους ρεφρέν. Αυτό, σε συνδυασμό με την “αλλεργία” των επιτροπών σε οτιδήποτε “τοπικό” καθώς και με την τάση του televoting να προσπερνά συμμετοχές που επιλέγουν να διατηρούν έναν πιο χαμηλό προφίλ, το καθιστά υποψήφιο για αποκλεισμό φέτος κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα…

    Από μένα 7.5/10 (Υποκειμενικά προτιμώ το Origo)

    Kαλή επιτυχία!

  5. Προτιμώ το Origo το οποίο ήταν στην δεκάδα μου εκείνη την χρονιά χωρίς να σημαίνει ότι δεν μου αρέσει και το φετινό. Είναι ένα τραγούδι το οποίο το ακούω με ευχαρίστηση αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να ξεχωρίσει σε έναν διαγωνισμό όπως η Γιουροβίζιον. Δεν ξέρω αν έχει αυτό το κάτι που να τραβήξει την προσοχή.

    14/41 στο τοπ μου και 6/17 στον πρώτο ημιτελικό

    Θεωρώ ότι έστω και οριακά θα περάσει από τον πρώτο ημιτελικό. Δεν υπάρχουν 10 καλύτερες συμμετοχές από αυτό και ο Joci έχει και την εμπειρία και την φωνή ώστε να καταφέρει να περάσει στον τελικό. Εκεί βέβαια βλέπω δύσκολο να επαναλάβει ότι με το Origo.

  6. Ούτε το ’17 μου άρεσε, ούτε τώρα μου αρέσει. Το επιπλέον πρόβλημα φέτος είναι ότι η δομή του τραγουδιού είναι ελλιπής. Επί ένα λεπτό στο τέλος ακούμε “να-να-να”.

  7. Παρεμπιπτόντως, δεν έχω καταλάβει ακόμα με ποια σειρά γίνεται η παρουσίαση των συμμετοχών!
    Αλφαβητικά; Κι αν ναι, σε ποια γλώσσα; Στα Αγγλικά; Κι αν ναι, η σειρά δε θα έπρεπε να είναι: …Georgia, Germany και μετά Greece; 🙂

  8. Όπως πάντα ανεβάζει ο ίδιος το τραγούδι με την εκπληκτική ερμηνεία και το πάθος που βγάζει στη σκηνή. Πιστεύω ότι θα τον ψηφίσω στον ημιτελικό.

    7ος στα 41 της λίστας μου για φέτος.

  9. Αγαπημένος Joci. Από τα πιο συναισθηματικά τραγούδια του φετινού διαγωνισμού μαζί με Ρωσία και Ολλανδία με έναν πολύ καλό τραγουδιστή. Πιστεύω είναι από τα τραγούδια που θα κάνουν την έκπληξη μαζί με την Δανία και θα μπουν 15αδα ίσως και 10αδα( 9η η 10η θέση ) στον τελικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.