Γνωρίστε την συμμετοχή της Γερμανίας “Sister” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή της Γερμανίας “Sister” – Ψηφίστε στο poll

H δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας NDR επέλεξε την συμμετοχή της στην Eurovision 2019 μέσω του Γερμανικού εθνικού τελικού Unser Lied für Israel. Στον συγκεκριμένο εθνικό τελικό συμμετείχαν συνολικά 7 διαγωνιζόμενοι, ο νικητής αποφασίστηκε μετά από ψηφοφορία τριών σωμάτων, της τηλεψηφοφορίας του κοινού, της επιτροπής των ειδικών, και του Eurovision panel που αποτελούταν από fans. Νικήτριες στην συνολική βαθμολογία αναδείχθηκαν το γυναικείο ντουέτο S!sters με το τραγούδι Sister.

Λίγα λόγια για τις S!sters

Το συγκρότημα S!sters αποτελείται από τις Carlotta Truman και Laurita Kästel. Παρόλο που το όνομα του συγκροτήματος αλλά και ο τίτλος του τραγουδιού μας προϊδεάζουν ότι τα μέλη του ντουέτου είναι αδελφές μεταξύ τους, στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία συγγενική σχέση. Το συγκρότημα δημιουργήθηκα ειδικά για αυτό το τραγούδι με στόχο την συμμετοχή στην Eurovision.

Η Carlotta Truman είναι 19 χρονών γεννημένη στο Αννόβερο, από Γερμανό πατέρα και Βρετανή μητέρα. Η Carlotta έγινε γνωστή στο Γερμανικό κοινό σε ηλικία μόλις 9 ετών, όταν και συμμετείχε στο talent show Das Supertalent (Γερμανία έχεις ταλέντο). Ακολούθησε ένα tour σε  όλη την Γερμανία, ενώ σε ηλικία μόλις 12 χρονών βραβεύτηκε με βραβείο Deutschen Rock & Pop Preis στην κατηγορία της καλύτερης solo τραγουδίστριας, ήταν μάλιστα η νεώτερη καλλιτέχνης που έλαβε αυτό το βραβείο. Σε ηλικία 14 ετών συμμετείχε στο Γερμανικό Voice Kids όπου έφτασε έως την δεύτερη θέση. Έχει λάβει μέρος σε αρκετά μουσικά φεστιβάλ και πλέον σπουδάζει pop Μουσική στο Pop Institute στο πανεπιστήμιο του Ανοβέρου.

Η Laurita Kästel είναι 26 χρονών, γεννημένη στην πόλη Königsau. Μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια καθώς η πατέρας της είναι αρκετά γνωστός πιανίστας ενώ η μητέρα της είναι τραγουδίστρια με καταγωγή από τις Φιλιππίνες. Ξεκίνησε της μουσική της καριέρα σε ηλικία μόλις 10 χρονών, όταν έλαβε μέρος σε έναν παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού του καναλιού ZDF όπου και έφτασε πήρε την 4η θέση. Όταν τελείωσε το σχολείο, εργάστηκε ως τραγουδήστρια στα φωνητικά για το Γερμανικό Voice αλλά και για αρκετούς διάσημους Γερμανούς καλλιτέχνες όπως η Lena, η Stefanie Heinzmann και η Sarah Connor. Πλέον βρίσκεται στο στάδιο δημιουργίας και παραγωγής τραγουδιών για το πρώτο της album.

Λίγα λόγια για τo Sister

Το Sister είναι ένα mid-tempo pop τραγούδι, γραμμένο εξολοκλήρου στα αγγλικά. Συνθέτες του τραγουδιού είναι οι Laurell BarkerMarine KaltenbacherTom OehlerThomas Stengaard. Laurell Barker είναι Καναδή συνθέτης και εκτός από την φετινή Γερμανική συμμετοχή, συμμετέχει στην σύνθεση και των φετινών συμμετοχών της Ελβετίας (She got me) και του Ηνωμένου Βασιλείου (It’s bigger than us), ενώ έγραψε και την περσινή συμμετοχή της Ελβετίας Stones. O Thomas Stengaard είναι Δανός συνθέτης, ο οποίος συμμετείχε στην σύνθεση του τραγουδιού Only Teardrops της Emelie De Forest που έφερε την πρώτη θέση στην Δανία το 2013 καθώς και στην σύνθεση της περσινής Γερμανικής συμμετοχής You Let Me Walk Alone. Το τραγούδι μιλάει για την τυπική σχέση μεταξύ δύο αδελφών, οι οποίες αν και έχουν μια ανταγωνιστική σχέση μεταξύ τους δεν σταματούν να αγαπούν η μια την άλλη.

Οι στίχοι του Sister

I’m tired

Tired of always losing

I tried to stop your fire

Turns out that I couldn’t
I’m tired

Tired of competing

I tried to hold you under

But honey you kept breathing
When you said you wanted the world

I said you couldn’t too

You were walking right beside me

But I left no room for you

Calling you my enemy but my enemy’s right here

It was my mistake to try and break that power that I feared
I see flames in your eyes

Damn they burn so bright

Oh you gotta know I’m with ya

Now shine like city lights

Torches in the skyDon’t you try to hide it

SISTER
I’m sorry

Sorry for the drama

I tried to steal your thunder

Turns out I don’t wanna
When you said you wanted the world

I said you couldn’t too

You were walking right beside me

But I left no room for you

Calling you my enemy but my enemy’s right here

It was my mistake to try and break

Your power that I feared
I see flames in your eyesDamn they burn so bright

Don’t you try to hide it

SISTER SISTER SISTER

Don’t you try to hide it

SISTER SISTER SISTER

Don’t you try to hide it
I see flames in your eyes

Damn they burn so bright
Oh you gotta know I’m with ya

Now shine like city lights

Torches in the sky

Don’t you try to hide it

Don’t you try to hide it

SISTER

H Γερμανία στην Eurovision

Η Γερμανία είναι μια από τις παλαιότερες χώρες στην Eurovision καθώς συμμετέχει σε αυτήν από τον πρώτο κι’όλας διαγωνισμό το 1956, ενώ είναι και η χώρα με τις περισσότερες συμμετοχές στον διαγωνισμό καθώς απείχε από αυτήν μόλις μια χρονιά, το 1996. Η Γερμανία έχει κερδίσει τον διαγωνισμό 2 φορές στην ιστορία της, το 1982 με την Nicole και το Ein bißchen Frieden και το 2010 με την Lena και το Satelite, ενώ έχει φιλοξενήσει την Eurovision 3 φορές σε ισάριθμες πόλεις, 1957 (Φρανκφούρτη), 1983 (Μόναχο), 2011 (Ντίσελντορφ). Η Γερμανία πλησίασε αρκετές φορές ακόμα στην νίκη καθώς έφτασε 4 φορές στην 2η θέση και 5 φορές στην 3η θέση, ήρθε όμως και 7 φορές τελευταία στον τελικό.

Πέρσι η Γερμανία έφτασε έως την 4η θέση με τον Michael Schulte και το τραγούδι You Let Me Walk Alone. Φέτος η Γερμανία, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, θα διαγωνιστεί απευθείας στον μεγάλο τελικό καθώς είναι μια από τις Big-5, ωστόσο θα ψηφίσει και στον δεύτερο ημιτελικό.

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε τη συμμετοχή της Γερμανίας, "Sister"

6 σκέψεις για το “Γνωρίστε την συμμετοχή της Γερμανίας “Sister” – Ψηφίστε στο poll

  1. Όταν το είχα πρωτοακούσει μπορώ να πω ότι μου είχε αρέσει. Από τότε όμως κάθε φορά που το ακούω μου αρέσει όλο και λιγότερο.
    Η ξανθιά κοπέλα απλά δεν το’ χει…

    #18/41

    Καλή επιτυχία.

  2. Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Κάτι πάει να χτίσει με τα κουπλέ αλλά το ρεφραίν δεν μου αρέσει. Η φωνή της ξανθιάς κοπέλας με ενοχλεί ενώ αυτά τα τσιριχτά “sister” τα βρίσκω εκνευριστικά.

    27/41 στο τοπ μου.

    Δεν πρόκειται να επαναλάβει την περσινή επιτυχία της η Γερμανία με αυτή την συμμετοχή, την οποία βλέπω να καταλήγει χαμηλά.

  3. Απ’τα αγαπημένα μου εφέτος στο 5 για μένα στο 26 για τον τελικό κρίμα απογοήτευση να προωθούνται κάτι ηλίθια popακια και mid tempo τραγουδάκια και όχι αυτή η συναισθηματική μπαλανταρα

  4. Προκαλώ :
    Ανάθεση στη μελαχρινή “S!ster” το Wear Your Love από τον εθνικό Τελικό και έφυγαν για 5άδα στο Τελ Αβίβ!
    Το επιλεχθέν πακέτο είναι τόσο αδιάφορο και μέτριο που βαριέμαι να γράψω περισσότερα… Επίσης να προσθέσω τις λέξεις “κυνικό” και “reality”…

    Από μένα 6/10

    Καλή επιτυχία!!!

  5. To τραγούδι αυτό είναι η απόδειξη του πως μπορεί να είσαι τελευταίος στα προγνωστικά και με μία πειστική σκηνική ερμηνεία να κερδίσεις. Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα κάνει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ από τα χειρότερα του φετινού διαγωνισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.