Τελική πρόβα πρίν τον τελικό της Τρίτης και η “αποστολή εξετελέσθη¨
Η Μαρία Έλενα Κυριάκου.κατάφερε να ξεσηκώσει όσους παρακολούθησαν την τελική πρόβα,λίγο πριν τον 1ο ημιτελικό της Τρίτης.
Αυτό που παρατηρεί κανείς είναι η αλλαγές στα μαλλιά της καλλιτέχνιδας καθώς και το μηχάνημα του ΄αέρα΄που επέστρεψε.
Μια πρόβα άκρως επιτυχημένη που βάζει την Ελλάδα στο παιχνίδι δυναμικά.
Αξίζει να αναφέρουμε τη τοποθέτηση ειδικών όπως η ομάδα fashion-art lovers/εραστές Μόδας-Τέχνης,για την εμφάνιση που η χώρα μας αποφάσισε να έχει στην 60η Eurovsion.
DALIDAESQUE εμφάνιση ΚΑΙ μια ερμηνεία της καλλιτέχνιδας που λανσάρει το “pop tragedy style”
Εάν εξετάσει κανείς προσεκτικά και λεπτομερώς το στήσιμο της Ελληνικής συμμετοχής -όπως αναφέρουν-που υπογράφει η Μαρία Λυραράκη σε ότι αφορά το κινησιολογικό, ο Κωνσταντίνος Γαρίνης σε ότι αφορά τους φωτισμούς και τα background εφέ και ο Δημήτρης Πέτρου σε ότι αφορά το ενδυματολογικό, θα μπορούσε να παραπέμπει και στη live εμφάνιση της μεγάλης Δαλιδά όταν ερμήνευε το Je Suis Malade τον Απρίλιο του 1981 στο Olympia στο Παρίσι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει διάθεση μίμησης ή σύγκρισης.
Θα μπορούσαν να έχουν εμπνευστεί από τη συγκεκριμένη εμφάνιση και αυτό βέβαια θα ήταν πολύ καλό. Κανείς δε βρίσκεται στο μυαλό τους για να πει με βεβαιότητα ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά δεν αποκλείεται, και εάν ισχύει τότε θα πρόκειται για μία εξαιρετικά μελετημένη δουλειά.
Ούτως ή άλλως μία μπαλάντα τύπου Celine Dion και μία ερμηνεία και ένα στήσιμο εμπνευσμένο από τη Δαλιδά είναι ένας δυνατός συνδυασμός.
Και πως αλλιώς να στηνόταν μία δραματική και συναισθηματική ερμηνεία , όταν η ίδια η ερμηνεύτρια εκτός από πολύ καλή φωνή διαθέτει και μία φιλολογική ιδιότητα.
Το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα φαίνεται και ακούγεται άψογο και διεθνούς επιπέδου . Θα έλεγε κανείς πως συνδυάζει το στυλ των υποψήφιων για Όσκαρ τραγουδιών όταν παρουσιάζονται στην απονομή, και των shows των ποπ ντιβών, με μία vintage διάθεση.
Εν τέλει η φετινή Ελληνική ομάδα λανσάρει ένα νέο στυλ , αυτό της στοχευμένης και αθόρυβης δουλειάς. Και προτείνει ένα νέο εγχείρημα, αυτό του “Pop drama” , καθώς είναι βέβαιο πως η Μαρία Έλενα Κυριάκου εμπνέεται από τις τραγικές ηρωίδες που διδάχτηκε στη διάρκεια των σπουδών της, την Ωραία Ελένη, την Αντιγόνη , την Άλκηστη, την Ιοκάστη, και ενδεχομένως να το φιλτράρει μέσα από τις ερμηνείες της.
Αντικειμενικά και δίκαια η Ελλάδα όχι μόνο πρέπει να προκριθεί στο μεγάλο τελικό , αλλά να κατακτήσει και μία υψηλή θέση.
Ευχαριστούμε το φίλο Γιάννη Κυφωνίδη και Κωνσταντίνο Ρόδη για την φιλοξενία των απόψεων τους και στην ιστοσελίδα μας.
Πηγή:fashionart-lovers.blogspot.gr