Στην Τουρκία η Jamala – Ευχαρίστησε την Eurovision που απέκλεισε τη Ρωσία

Στην Τουρκία η Jamala – Ευχαρίστησε την Eurovision που απέκλεισε τη Ρωσία

Όπως τόσοι Ουκρανοί πολίτες, έτσι κι η Jamala, η εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision 2016 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα της, μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Η ερμηνεύτρια και τα παιδιά της βρίσκονται πλέον σε ασφαλές μέρος, στην Κωνσταντινούπολη. Τις τελευταίες ημέρες έκανε αρκετές συγκινητικές αναρτήσεις καθώς η ίδια και τα παιδιά της πέρασαν τα σύνορα με τη Ρουμανία για να ξεφύγουν από τον όλεθρο του πολέμου.

Σήμερα μίλησε στον ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορά, ΚΑΝ για όλες τις καταιγιστικές εξελίξεις, που κόβουν την ανάσα. Ανάμεσα σε όλα αυτά απάντησε και για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από την Eurovision κι αν πιστεύει ότι αυτό είναι κάτι σημαντικό.

Πιστεύεις ότι ήσουν ένας από τους στόχους;

Δεν γνωρίζω. Σας το είπα. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε τίποτα γιατί ήμουν στο σπίτι μου και δεν ήξερα ότι βρισκόμασταν σε αυτή την κατάσταση.

Ποιον άφησες πίσω στο Κίεβο;

Άφησα τον άντρα μου και [τον πατέρα του]. Ήθελαν να μείνουν; Βοηθούν τις μητέρες και τα παιδιά να περάσουν τα σύνορα.

Τι πιστεύετε για την απόφαση να αποκλειστεί η Ρωσία από τη Eurovision;

Νομίζω ότι είναι σωστή απόφαση. Γενικά κάθε διαμαρτυρία είναι καλή. Σε αυτή την περίπτωση, η Eurovision είναι ένας μεγάλος σημαντικός διεθνής διαγωνισμός. Σίγουρα κάτι θα έχει νόημα για αυτούς. Ευχαριστώ τη Eurovision για αυτή την απόφαση.

Είναι όμως αυτό αρκετό;

Οχι.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από τη διεθνή κοινότητα;

Πρώτον, περιμένω από τη διεθνή κοινότητα ότι δεν θα είναι [αδιάφορη].

Μία σκέψη στο “Στην Τουρκία η Jamala – Ευχαρίστησε την Eurovision που απέκλεισε τη Ρωσία

  1. Όσο και να αγαπώ πολύ τη Τζαμάλα σαν καλλιτέχνιδα και το 1944 να αποτελεί το αγαπημένο μου νικητήριο τραγούδι στην Γιουροβίζιον βρίσκω αρκετές φορές τις δημόσιες τοποθετήσεις της και τη στάση της αρκετά διφορουμενες (πχ το γνωστό περιστατικό με τη maruv). Δεν γίνεται να καταδικάζεις από τη μια τη Ρωσία και τον Πούτιν και να πηγαίνεις στην Τουρκία του Ερντογάν στο κράτος ενός άλλου κατακτητή και ακραίου ηγέτη. Δικαιολογείται βέβαια γιατί έχει οικογενειακούς δεσμούς με την Τουρκία και σε όλη αυτή την κατασταση δεν σκέφτεσαι πού πας αρκεί να σωθείς εσύ και η οικογένειά σου. Και αν δεν κάνω λάθος νομίζω ο σύζυγος της είναι Τούρκος οπότε και άλλοι λόγοι για αυτή την απόφαση. Σε κάθε περίπτωση εύχομαι σε κείνη και όλο τον ουκρανικό λαό δύναμη σε όλη αυτή την τραγική κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.