Ιταλία: Έτσι επιλέχθηκαν οι συμμετοχές του San Remo

Ιταλία: Έτσι επιλέχθηκαν οι συμμετοχές του San Remo

Συνέντευξη παραχώρησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Sam Remo, Amadeus στο RTL 102,5.

Ο ίδιος τόνισε πόσο ικανοποιημένος είναι με το γεγονός ότι αρκετά μεγάλα ονόματα δήλωσαν συμμετοχή για το φετινό φεστιβάλ. Στην συνέχεια περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο κατέληξε στις 22 συμμετοχές του φεστιβάλ (οι υπόλοιπες τρεις απαρτίζονται από νέους καλλιτέχνες και πήραν το εισιτήριο από το San Remo Giovani που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες).

“Στη μεγάλη κατηγορία φέτος υπήρχαν περίπου 330 αιτήσεις κι από αυτές διάλεξα τις 22. Τα τραγούδια τα ακούω ανά πάσα στιγμή γιατί πρέπει να τα αφομοιώσω πολύ και δεν χρειάζεται να τα ακούσει κανείς, είναι μια απόφαση που παίρνω μόνος μου. Είναι το πιο σημαντικό αλλά και το πιο δύσκολο πράγμα του Φεστιβάλ κατά τη γνώμη μου. Θέλω να μην κάνω λάθος στη σύνθεση των τραγουδιστών του διαγωνισμού και για μένα το Sanremo ξεκινά από εκεί. Aκούω τραγούδια παντού στο σπίτι και στο αυτοκίνητο.

Δουλεύω στη Ρώμη, ζω στο Μιλάνο και συχνά μετακινούμαι με το αυτοκίνητο. Τη στιγμή που ακούω ένα τραγούδι ενώ οδηγώ, συνειδητοποιώ αν θέλω να ανεβάσω την ένταση ή αν μου αποσπάσει την προσοχή. Aν ακούσω ένα τραγούδι και σκεφτώ κάτι άλλο και το τραγούδι έχει τελειώσει. τότε σημαίνει ότι μάλλον δεν με κέρδισε. Αναλαμβάνω μόνος μου την ευθύνη για τα τραγούδια που φέρνω στο Sanremo.

Αλλάζω συχνά γνώμη γιατί κάνω μια λίστα και μετά από τέσσερις μέρες η λίστα είναι διαφορετική. Όταν ολοκληρωθεί η οριστική λίστα μου, το μισό Sanremo έχει τελειώσει για μένα. Περίπου ενάμιση μήνα μου παίρνει.”

Το σύστημα ψηφοφορίας

Για το σύστημα ψηφοφορίας είπε; “Θα είναι μια ευρύτερη δημοσκόπηση. Υπάρχουν περισσότεροι τρόποι ψηφοφορίας, θα υπάρχουν και ραδιόφωνα και θα ψηφίσουν και αυτοί. Γιατί το ραδιόφωνο δεν μπορεί να ψηφίσει; Δεν γίνεται σε έναν χώρο που φτιάχνονται τραγούδια που μετά θα βγουν στο ραδιόφωνο να μην υπάρχουν ραδιόφωνα. Το ραδιόφωνο πρέπει να έχει το δικαίωμα να λέει τη γνώμη της μέσα στο Φεστιβάλ.

Θα υπάρχει κοινό στο σπίτι, κάτι που είναι θεμελιώδες, θυμηθείτε ότι πέρυσι η τηλεψηφοφορία έδωσε τη νίκη στον Måneskin και αυτό είναι σημαντικό. Δεν υπάρχει τρόπος να κερδίσεις το Σαν Ρέμο. Οι Måneskin; Είναι ένα γκρουπ που ήταν ήδη στο εφαλτήριο, δεν έχω καμία εύσημα για την επιτυχία τους, απλά επέλεξα το τραγούδι τους. Τώρα είναι ιδιαίτερα περιζήτητοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.