Ιταλία: Ποιοι καλλιτέχνες φημολογούνται για το Sanremo 2022 – Οι φιναλίστ του Sanremo Giovani 2021

Ιταλία: Ποιοι καλλιτέχνες φημολογούνται για το Sanremo 2022 – Οι φιναλίστ του Sanremo Giovani 2021

To φεστιβάλ του Sanremo αναμφισβήτητα είναι η εθνική επιλογή για την Eurovision με το μεγαλύτερο κύρος, καθώς κάθε χρόνο τα μεγαλύτερα ονόματα της Ιταλικής μουσικής σκηνής διαγωνίζονται για το πρώτο βραβείο. Όπως είναι φυσικό, τις ημέρες πριν την ανακοίνωση των διαγωνιζομένων του Sanremo, η ονοματολογία από τα Ιταλικά μέσα οργιάζει.

Οι πρώην Eurostars και γνωστά ονόματα που ακούγονται

Οι Ιταλικές ιστοσελίδες All Music Italia και Recensiamo Musica αναφέρουν αρκετά ονόματα που φημολογούνται πως θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ Sanremo 2022, ανάμερά τους αρκετοί καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην Eurovision.

Αρχικά ο Mahmood ο οποίος με το Soldi πλησίασε την κορυφή της Eurovision 2019 καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση, και στην συνέχεια κατέκτησε τα Ευρωπαϊκά charts.

Έπειτα γράφεται πως ο Francesco Gabbani επιθυμεί να επιστρέψει στο Sanremo. Θυμίζουμε πως ο Gabbani εκπροσώπησε την Ιταλία στην Eurovision 2017 με το Occidentalis Karma καταλαμβάνοντας την 6η θέση. Ο Gabbani συμμετείχε και στο Sanremo 2020 όπου ήρθε δεύτερος πίσω από τον Diodato.

Στην συνέχεια αρκετά πιθανό είναι να δούμε στην σκηνή του Sanremo Festival τον Fabrizio Moro, ο οποίος το 2018 κατέλαβε την 5η θέση στην Eurovision  μαζί με τον Ermal Meta στο τραγούδι Non Mi Avete Fatto Niente.

Τέλος όσον αφορά τους Eurostars φήμες υπάρχουν για την Nina Zilli και την  Emma Marrone οι οποίες εκπροσώπησαν την Ιταλία το 2012 και το 2014 αντίστοιχα.

Φυσικά δεν είναι μόνο οι πρώην Eurostars που αναγράφονται από τα Ιταλικά media αλλά και πολλά γνωστά ονόματα της Ιταλικής μουσικής σκηνής όπως οι παρακάτω: Elisa (νικήτρια του festival το 2001)  Matteo Bocelli (Γιός του Andrea Bocelli)  Giusy Ferreri (αρκετά δημοφιλής στην Ελλάδα)  Blanco, Rkomi,  Dolcenera, Ariete, Simona Molinari, Margherita Vicario, Donatella Rettore, Maria Antonietta, Loredana Bertè, Gianluca Grignani, Michele Bravi, Federico Rossi, Il Tre, Aka 7even, Modà, The Kolors, Le Vibrazioni και Boomdabash.

Οι υποψήφιοι του Sanremo Giovani 2021

Την ίδια ώρα που τα ονόματα που τα φημολογούμενα ονόματα πληθαίνουν, η RAI ανακοίνωσε τους 12 νέους καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στο Sanremo Giovani 2021 το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου, την ίδια ημέρα που θα ανακοινωθούν και οι υποψήφιοι του Sanremo. Οι δύο πρώτοι του Sanremo Giovani 2021 θα διαγωνιστούν και αυτοί στο Sanremo αλλά με διαφορετικά τραγούδια. Οι 12 καλλιτέχνες λοιπόν είναι οι παρακάτω:

  • Bais – “Che Fine Mi Fai”
  • Martina Beltrami – “Parlo di te”
  • Esseho – “Arianna”
  • Oli? –  “Smalto e tinta”
  • Matteo Romano – “Testa e croce”
  • Samia – “Fammi respirare”
  • Tananai – “Esagerata”
  • Yuman – “Mille notti”
  • Destro – “Agosto di piena estate”
  • Littamè – “Cazzo avete da guardare”
  • Senza_Cri – “A me”
  • Vittoria – “California”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.