Γνωρίστε τη συμμετοχή της Σερβίας “Kruna” – Ψηφίστε στο Poll

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Σερβίας “Kruna” – Ψηφίστε στο Poll

Η Σερβία και φέτος αποφάσισε να επιλέξει την συμμετοχή της για την Eurovision μέσω της εθνικής επιλογής της χώρας Beovizija. Έτσι, έπειτα από 2 ημιτελικούς όπου διαγωνίστηκαν συνολικά 24 τραγούδια, και τον τελικό όπου είδαμε να παίρνουν μέρος τα 12 που προκρίθηκαν από τις 2 προηγούμενες βραδιές, νικήτρια αναδείχτηκε η Nevena Božović με το τραγούδι Kruna.

Λίγα λόγια για την Nevena Božović

Η Nevena Božović είναι 25 χρονών και κατάγεται από την Mitrovica. Ξεκίνησε την μουσική της καριέρα το 2007 όταν εκπροσώπησε την Σερβία στην Junior Eurovision με το τραγούδι Pisi Mi, κατακτώντας την 3η θέση. Την ίδια χρονιά εκπροσώπησε την χώρα της στο ετήσιο φεστιβάλ της Λευκορωσίας «Slavianski Bazaar», όπου τερμάτισε τρίτη. Το 2012 έλαβε μέρος στο Σερβικό The Voice φτάνοντας έως την δεύτερη θέση. Το 2013 πήρε μέρος στην Eurovision ως μέλος των Moje 3 με το τραγούδι Ljubav je svuda, καταλαμβάνοντας την 11η θέση του πρώτου ημιτελικού,  και έτσι έγινε η πρώτη τραγουδίστρια που πήρε μέρος και στις 2 μορφές της Eurovision. Επίσης, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στον εθνικό τελικό της Σερβίας το 2015 για την επιλογή της συμμετοχής της χώρας στην Eurovision. 

Λίγα λόγια για το τραγούδι “Kruna”

Το τραγούδι Kruna (Στέμμα) το έγραψε η ίδια η Nevena Božović, ενώ οι στίχοι του είναι γραμμένοι στα Σέρβικα και τα  Αγγλικά. Πρόκειται για μια μπαλάντα με στοιχεία παραδοσιακής μουσικής.

Στίχοι τραγουδιού

Pogled mili,
Jedini dušu smiri,
O volim te.
Noć je duga,
Bez tebe tuga,
Ruku mi daj,
Nikad ne puštaj.
Everything for you
I give myself to you…
Neka me svet čuje sad,
Životom branim te ja.
Neka nas svi vide sad,
Svako nek zna, da zauvek,
Tvoja sam ja.
Kruna je tvoja,
LJubavi moja,
Želim da znaš,
Da tebi pripada.
Everything for you
I give myself to you…
Neka me svet čuje sad,
Životom branim te ja.
Neka nas svi vide sad,
Svako nek zna, da zauvek,
Volim te ja.

Αγγλική μετάφραση

 

Your dear eyes
Are the only thing that calms me down.
Oh, I love you so.
The night is long,
It is sad without you,
Give me your hand,
And never let go.
Everything for you,
I give myself to you…
Let the world hear me now,
I’m guarding you with my life.
Let them all see us now,
Let everyone know that, forever,
I am yours.
The crown is yours,
My love,
I want you to know
That it belongs to you.
Everything for you,
I give myself to you…
Let the world hear me now,
I’m guarding you with my life.
Let them all see us now,
Let everyone know that, forever,
I love you.

Η Σερβία στην Eurovision

H Σερβία ως ανεξάρτητο κράτος συμμετέχει στην Eurovision από το 2007, μάλιστα στην πρώτη της συμμετοχή κατέκτησε το μοναδικό μέχρι στιγμής βραβείο της με την Marija Šerifović και το τραγούδι Molitva, ενώ παλαιότερα συμμετείχε στον διαγωνισμό ως μέλος της Σερβίας-Μαυροβούνιο (2004-2005) και της Γιουγκοσλαβίας (1961-1992). Πέρσι η Σερβία έφτασε έως την 19η θέση με τους Sanja Ilić & Balkanika και το τραγούδι Nova Deca. Φέτος η Σερβία θα εμφανιστεί στην 9η θέση του πρώτου ημιτελικού της Eurovision στις 14 Μαΐου.

Ψηφίστε στο Poll που ακολουθεί, βαθμολογώντας το τραγούδι από 1 έως 10 :

 

 

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε τη συμμετοχή της Σερβίας, "Kruna"

7 σκέψεις για το “Γνωρίστε τη συμμετοχή της Σερβίας “Kruna” – Ψηφίστε στο Poll

  1. Μου αρέσει η φωνή της, η εύθραυστη ευαισθησία που βγάζει και η ενορχήστρωση που παραπέμπει στο γνωστό είδος της βαλκανικής μπαλάντας. Καθώς έχει στην ομάδα της άτομα έμπειρα από παλιότερες συμμετοχές (Zeljko, Knez, Balkanika) δεν αποκλείεται να δούμε τη Σερβία στον τελικό.

    14η στους 41 της κατάταξής μου μέχρι στιγμής.

  2. Μια καλή πλην τυποποιημένη χιλιοακουσμένη βαλκανική μπαλάντα που έχουμε ακούσει πολλάκις. Τίμια συμμετοχή που θεωρώ πως ταβάνι της είναι η πρόκριση και μια θέση κοντά στην 20η. Στο είδος του έχουμε ακούσει υπέροχες συμμετοχές από διάφορες χώρες για πολλα χρονια και το 2019 ουτε εντυπωσιαζει ουτε ειναι σημερινο. Η Νεβενα θα κανει ενδιαφερουσα την συμμετοχη φωνητικα και οπτικα αλλα ως το τραγουδι δεν βοηθαει στο να γινει η υπερβαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.