Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ελβετίας “She Got Me” – Ψηφίστε στο Poll

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ελβετίας “She Got Me” – Ψηφίστε στο Poll

Η δημόσια τηλεόραση της Ελβετίας SRF, αποφάσισε να επιλέξει φέτος τόσο τον τραγουδιστή όσο και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα, εσωτερικά. Υπήρξαν αρκετά υποψήφια τραγούδια τα οποία έκριναν 100 Ελβετοί πολίτες (εκπροσωπώντας τον κοινό), μια εθνική επιτροπή και μία διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό. Έτσι λοιπόν, την χώρα αποφασίστηκε να εκπροσωπήσει ο Luca Hänni με το τραγούδι She Got Me.

Λίγα λόγια για τον Luca Hänni

Ο 24χρονος Luca είναι τραγουδιστής – τραγουδοποιός από τη Βέρνη της Ελβετίας και κατάγεται από μουσική οικογένεια. Στα 5 του ξεκίνησε μαθήματα drums ενώ συνέχισε με μαθήματα πιάνου, κιθάρας και τραγουδιού. Έγινε γνωστός στη χώρα του αλλά και στη Γερμανία από την συμμετοχή του στον ένατο κύκλο του γερμανικού μουσικού reality Superstar το 2012 στην ηλικία των 17. Κατάφερε να βγει πρώτος στο συγκεκριμένο show κι έτσι έγινε ο πρώτος τραγουδιστής που κατέκτησε αυτή τη θέση χωρίς να είναι Γερμανός.

Το πρώτο του single έκανε μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία, ενώ με το πρώτο άλμπουμ του έφτασε στην πρώτη θέση στα charts τόσο στην Ελβετία, όσο και στην Αυστρία. Το 2017, ο Luca ανακάλυψε την αγάπη του για χορό κερδίζοντας στο γερμανικό χορευτικό show Dance Dance DanceΟ τραγουδιστής εμφανίστηκε στη  Eurovision το 2017, αλλά όχι για να τραγουδήσει. Ήταν αυτός που εκπροσωπώντας την χώρα του, ανακοίνωσε τ’ αποτελέσματα της ελβετικής κριτικής επιτροπής, δίνοντας το δωδεκάρι στην  Πορτογαλία  και τον Salvador Sobral. Ο Luca, σε συνδυασμό με την μουσική του καριέρα, δημιουργεί την δική του σειρά ρούχων και εκδίδει το περιοδικό, Stories. Είναι επίσης βαθιά αφοσιωμένος στον ρόλο του πρεσβευτή για τα παιδιά που πάσχουν από φυσαλιδώδη επιδερμόλυση.

Λίγα λόγια για το τραγούδι “She Got Me”

Δημιουργοί του της φετινής συμμετοχής της Ελβετίας είναι οι Laurell Barker, Mac Frazer, Luca Hänni, Jon Hällgren και Lukas Hällgren. Πρόκειται για ένα latin – pop – dance τραγούδι γραμμένο εξολοκλήρου στα αγγλικά, φλερτάροντας με την πρωτιά, μιας και βρίσκεται στην 3η θέση των στοιχημάτων για την φετινή Eurovision.

Στίχοι τραγουδιού

I noticed her when she arrived
Kind of lady that mama like
But mama, she ain’t here tonight
Gettin’ rowdy, rowdy
When she poured out a little spice
Got the whole place on a vibe
Monday night into Friday night
Gettin’ rowdy, rowdyShe let her body (talk)
She make the party (stop)
She gettin’ naughty, (ya)
Droppin’ it, droppin’ it downWhen she go low, when she go low
She go so low, she go so low
Oh, she know oh
Oh, she know she got me dirty dancin’
When she go low, when she go low
She go so low, she go so low
Oh, she know oh
Oh, she know she got me dirty dancin’Dirty dancin’
Dirty dancin’
Dirty dancin’Oh, she lightin’ the fire now
We’re goin’ wild, like an animal
All in, gonna sweat it out
Gettin’ rowdy, rowdy
Turnin’ heads and turnin’ up
Breakin’ necks, she breakin’ cups
Look at her, can’t get enough
Gettin’ rowdy, rowdy

She let her body (talk)
She make the party (stop)
She gettin’ naughty, (ya)
Droppin’ it, droppin’ it down

When she go low, when she go low
She go so low, she go so low
Oh, she know oh
Oh, she know she got me dirty dancin’
When she go low, when she go low
She go so low, she go so low
Oh, she know oh
Oh, she know she got me dirty dancin’

Dirty dancin’
Dirty dancin’

All the boys go, yo-yo-yo
All the girls go, yo-yo-yo
Everyone go, yo-yo-yo
She got us dirty dancin’

When she go low, when she go low
She go so low, she go so low
Oh, she know oh
Oh, she know she got me dirty dancin’
She got me dirty dancin’

Dirty dancin’
Oh, she got me dirty dancin’
Yeah, she got me, got me, got me, dirty dancin’

When she go low, when she go low
She go so low, she go so low
Oh, she know oh
Oh, she know she got me dirty dancin’, dirty dancin’

Η Ελβετία στην Eurovision

Η Ελβετία έκανε το ντεμπούτο της στον πρώτο διαγωνισμό της Eurovision το 1956, τον οποίο κέρδισε κιόλας με την Lys Assia. Η επόμενη νίκη της έλαβε χώρα τρεις δεκαετίες αργότερα, το 1988, με την Celine Dion και το τραγούδι Ne partez pas sans moi με έναν μόλις βαθμό διαφορά από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι μόνες χρονιές που απουσίασε από τον διαγωνισμό ήταν το 1995, το 1999, το 2001 και το 2003.

Απ’το 2004 και μετά η χώρα έχει τερματίσει 4 φορές τελευταία ενώ έχει να προκριθεί στον τελικό εδώ και τέσσερα χρόνια. Από την ίδια χρονιά, που εμφανίστηκαν οι ημιτελικοί, η καλύτερή της θέση είναι η 8η το 2005 με τις Vanilla Ninja και το τραγούδι Cool Vibes. Την χώρα πέρυσι εκπροσώπησαν οι ZiBBZ με το Stones, ένα ποπ ροκ τραγούδι που απ’ ότι φάνηκε δεν κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις καθώς η Ελβετία δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό. Φέτος η χώρα θα εμφανιστεί στην 4η θέση του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision, στις 16 Μαΐου.

Ψηφίστε στο Poll που ακολουθεί, βαθμολογώντας το τραγούδι από το 1 έως το 10 :

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε την συμμετοχή της Ελβετίας "She got me"

11 σκέψεις για το “Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ελβετίας “She Got Me” – Ψηφίστε στο Poll

  1. Ότι απεχθάνομαι στη μουσική γενικώς:
    Τόσο φτηνιάρικο ποπάκι και τόσο fake latin, όσο δεν πάει. Η τέλεια ηχορύπανση για τα μπιτσόμπαρα το καλοκαίρι. Ερμηνευμένο από ακόμη έναν τραγουδιστή με καλογραμμωμένους κοιλιακούς. Ακριβώς ότι χρειαζόμαστε σε ένα ΜΟΥΣΙΚΟ διαγωνισμό δλδ.

    #41/41

    Για να είμαι ειλικρινής, δε θα με χαλούσε να νικήσει. Θα ήταν ενδιαφέρον να δω το τραγούδι που έχω τελευταίο στη λίστα μου, να κερδίζει τελικά το διαγωνισμό. Δε μου’ χει ξανατύχει αυτό 😀

    1. χαχαχα! ωραίος.. να σου πω.. εγώ το έπαθα μια φορά αυτό και μάλιστα σχετικά πρόσφατα.. με την πορτογαλία.. οκ, γούστα είναι αυτά, χαχαχαχαχα! αν κερδίσει πάντως, για τους επόμενους μήνες επειδή θα γίνεται ένας χαμός με αυτό δε θα θες να ξανακούσεις τίποτα για eurovision.. να σου πω.. όπως λέει και άλλος φίλος παρακάτω, από το λάιβ θα φανεί ως που μπορεί να φτάσει.. δεν του το χω πάντως για πρώτο.. νομίζω το απόλυτο φαβορί είναι η ολλανδία φέτος. έχω την αίσθηση ότι το ταβάνι του είναι η δεύτερη θέση και αυτή εξαρτάται από το πως θα το ερμηνεύσει και πως θα το σκίσει. γενικά μου αρέσουν τα σχόλια σου.. για την ιστορία εγώ του έβαλα 8.. το κατατάσσω δηλαδή στο τοπ μου μετά την 5η θέση..

        1. έτσι είναι αυτά μωρέ τα γούστα του καθενός είναι διαφορετικά.. όχι εγώ έχω καταφέρει το νούμερο ένα μου περισσότερες χρονιές να το βγάλω πρώτο χαχαχαχαχα! ας πούμε η νορβηγία νομίζω το1994 με τους secret garden to nocturne.. προσωπικά νούμερο ένα είχα και τη τζαμάλα.. και κανά τη νορβηγία με τον ρίμπακ και την λορίν.. κι εσύ να είσαι καλά φίλε μου! χαίρομαι που επικοινωνούμε και χαίρομαι να βρίσω σοβαρούς ανθρώπους ακόμη και αν τα μουσικά μας γούστα δεν συμπίπτουν πάντα.. πανω απ όλα σεβασμός στο γούστο του άλλου.. κι εγώ σ ευχαριστώ για την απάντηση στο σχόλιο μου! εσύ ποιο έχεις φέτος νούμερο ένα? εγώ να σου πω.. την ολλανδία όπως και πολλοί άλλο χαχαχα

          1. Η Jamala ήταν πολύ ψηλά στο τοπ μου (#3). Για το δε 1995 δεν έχω αποφασίσει ακόμα πιο είναι το #1 μου. Το Nocturne πάντως θα είναι πολύ ψηλά 😉

            Για φέτος:
            01. Ισλανδία
            02. Πορτογαλία
            03. Σλοβενία
            04. Αλβανία
            05. Ουγγαρία
            06. Τσεχία
            07. Ολλανδία
            08. Βέλγιο
            09. Λετονία
            10. Ελλάδα
            11. Αυστρία
            12. Ισπανία
            13. Ιταλία

          2. ενδιαφέρον τοπ.. κι εγώ έχω στο τοπ 10 τις Αλβανία, Σλοβενία, Βέλγιο. η Τσεχία είναι δροσερό, ευχάριστο, μου αρέσει αλλά και κάτι μου λείπει.. νομίζω μια θέση για μένα εκεί στο 11 με 13.. μια χαρά, ευχαριστώ πολύ για τη διάθεση επικοινωνίας!!

  2. Ένα μέτριο τραγούδι που δεν ακούγεται καθόλου αυθεντικό για το είδος του, με κακούς στίχους κι έναν υπερεκτιμημένο performer.

    Από μένα 5.5/10

    Καλή επιτυχία!

  3. Αρκετά πιασάρικο για να πείσει ως λάτιν-ποπ επιτυχία της εποχής. Από το live του θα εξαρτηθεί πόσο ψηλά θα φτάσει.

    4ος στους 41 της λίστας μου μέχρι στιγμής.

  4. Το τραγούδι είναι στα χνάρια των λάτιν χιτς που μας κατακλύζουν τα τελευταία χρόνια σαρώνοντας τα τσαρτ παγκοσμίως. Πάντα θέλω η Γιουροβίζιον να συμβαδίζει με την εποχή της και να υπάρχουν συμμετοχές που να μπορούν να στέκονται και εκτός θεσμού στο τώρα και όχι μόνο στα πλαίσια του διαγωνισμού. Και αυτό το κομμάτι είναι ένα από αυτά.

    Από εκεί και πέρα έχω έντονες αμφιβολίες για το λάιβ τόσο φωνητικά όσο και χορευτικά. Ο Λούκα οκ είναι συμπαθής αλλά δεν τον κόβω για χαρισματικό στην σκηνή. Ο τρόπος που χορεύει στο βίντεο κλιπ είναι λίγο akward για να μην πω αστείος. Φοβάμαι ότι μπορεί να μην τα πάει όσο καλά περιμένουν πολλοί και να ξαναζήσει η Ελβετία εποχές Dj Bobo. Αν και δεν νομίζω ότι μπορεί η Ελβετία να μείνει εκτός τελικού φέτος. Να είναι όμως εκτός δεκάδας ή χαμηλά σε αυτή, αν το λάιβ δεν είναι καλό, μπορεί.

    4/41 στο τοπ μου γιατί το τραγούδι στην στούντιο βέρσιον είναι σούπερ bomb και catchy και επειδή αγαπώ λάτιν ήχους ακόμα κι αν είναι μέτριοι, κιτς ή φθηνοί.

  5. Από τα καλύτερά μου για φέτος! Μου αρέσει πολύ ο ρυθμός του και μου ανεβάζει τη διάθεση.
    Στο πάρτι στο Άμστερνταμ που άρεσε πολύ και φωνητικά και στη συνολική του εμφάνιση. Πολύ ξεσηκωτικός και με πολύ καλή επικοινωνία με τον κόσμο. Οπότε, δεν συμφωνώ καθόλου με αυτούς που λένε ότι δεν είναι καλός ζωντανά. Ο τρόπος που χορεύει είναι λίγος περίεργος, αλλά εμένα μου αρέσει.
    Ελπίζω να μπει 3άδα και θα χαιρόμουν εάν κέρδιζε κιόλας.

  6. Ένα τραγούδι που μπορεί να ρίξει στο televoting και το μεγάλο φαβορί (Ολλανδία). Η λάτιν προσέγγισή του και το χορευτικό στοιχείο είναι πολύ ωραία. Χαίρομαι που μία τέτοια συμμετοχή έρχεται στη γιουροβίζιον (και στη κυριολεξία σώζει το κακό επίπεδο τελευταία στιγμή) καθώς το στιλ αυτό είναι underrated στο διαγωνισμό ως πλαστικό-βιομηχανοποιημένο και τα λοιπά σχόλια αυτών που θέλουν να πλασάρουν ποιότητα.

    Φωνητικά τον Λούκα τον είχα για πολύ πιο καλό από αυτό που είδα και άκουσα στο Αμστερνταμ, ήταν εκτός τόπου και χρόνου! Για το λόγο αυτό και από τη δεύτερη θέση τον έχω τώρα 5ο στη κατάταξή μου και αναμένω τις πρόβες. Πάντως αν τα πάει καλά τότε θα έχουμε Ολλανδία-Ελβετία για τη νίκη, οι δύο πρώτες χώρες που νίκησαν το διαγωνισμό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.