Γνωρίστε την συμμετοχή της Αυστρίας “Limits” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή της Αυστρίας “Limits” – Ψηφίστε στο poll

Μετά την επιτυχημένη πορεία του Cesar Sampson ο οποίος έφτασε έως την τρίτη θέση στην Eurovision 2018, η δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας ORF επέλεξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον εκπρόσωπο της για την Eurovision μέσω εσωτερικής επιλογής και έτσι  κατέληξε στην τραγουδίστρια PAENDA και το τραγούδι Limits.

Λίγα λόγια για την PAENDA

Η PAENDA (Gabriela Horn το πραγματικό της όνομα) είναι γεννημένη το 1989 στην πόλη Deutschlandsberg της νοτιοανατολικής Αυστρίας, και εκτός από τραγουδίστρια είναι συνθέτης και παραγωγός electropop μουσικής. Σε ηλικία μόλις 6 ετών ξεκίνησε να τραγουδάει στην χορωδία της πόλης της, έκανε μαθήματα πιάνο και κιθάρας και έπαιξε σε πολλά pop-rock συγκροτήματα, ενώ στα 20 της μετακόμισε στην Βιέννη για να σπουδάσει pop και jazz μουσική στο  Vienna Music Institute. 

Το 2016 ξεκίνησε το μουσικό της project όπου συνδύαζε διαφορετικά μουσικά είδη όπως pop, hip-hop, electronic και techno, ενώ το 2018 κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο Evolution I με αρκετά τραγούδια να γίνονται επιτυχίες όπως το good girl και το paper thin. Στις 26 Απριλίου θα κυκλοφορήσει ο νέος της δίσκος με τίτλο Evolution IΙ o οποίος θα περιέχει την συμμετοχή της στην Eurovision Limits, αλλά και αρκετά τραγούδια τα οποία σύνθεσε τα τελευταία 10 χρόνια.

Λίγα λόγια για το τραγούδι “Limits” 

To τραγούδι Limits είναι μια electropop μπαλάντα που σύνθεσε η ίδια, όπως και τα περισσότερα τραγούδια της, και οι στίχοι του είναι γραμμένοι εξολοκλήρου στα αγγλικά. Το τραγούδι μιλάει για το πάθος της τραγουδίστριας για την μουσική σε σημείο εξάντλησης, ενώ περνάει το μήνυμα ότι ο καθένας οφείλει να πιστεύει στον εαυτό του και ότι για να πετύχει αυτό που θέλει πρέπει να ξεπεράσει τα όρια του. Η ίδια η PAENDA δήλωσε για το τραγούδι της:

“Το να γνωρίζω τις στιγμές που χρειάζομαι ένα διάλειμμα ήταν μια δύσκολη διαδικασία για μένα. Ήταν ένας μακρύς και κατά καιρούς δύσκολος δρόμος για να μαθαίνω τα όρια μου”

Στίχοι τραγουδιού

Minds got to move but I’m so trapped within me

Expanded all my limits too carelessly

And I’m counting on the time to get me back in line

Cause nothing really makes sense no more

I’m set on hold so I needn’t be bold anymore
Cause the face in the mirror

Just couldn’t look clearer right back through me

And how I’d like to say

It will get better tomorrow or any day

Yeah I’m talking bout you, you

You and the luck you try to find

You, you

You and how hard you try to hide it
I sense the pain, but it doesn’t hurt anymore

It’s even number than the ache I felt before

So I smile for a while, let the torture begin

The pressure on my chest becomes almost routine

It’s not like I don’t care, but there’s nothing left to bare
Yeah I’m talking bout you, you

You and the love you try to find

You, you

You and how hard you try to hide it
And I’m letting it all come crushing down

Come breaking in

It’s like rain just left back blurred outlines

Η Αυστρία στην Eurovision

H Αυστρία είναι μια από τις παλαιότερες χώρες στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision καθώς συμμετέχει σε αυτόν από το 1957, τον δεύτερο μόλις διαγωνισμό. Στην ιστορία της η Αυστρία έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό 2 φορές, το 1967 με τον Udo Jürgens και το τραγούδι Merci, Chérie καθώς και το 2014 με την Conchita Wurst και το τραγούδι Rise Like a Phoenix και φιλοξένησε τον διαγωνισμό τις αντίστοιχες επόμενες χρονιές (1968, 2015), στην πρωτεύουσα της Βιέννη. Το 2018 η Αυστρία κατέγραψε το καλύτερο, μετά τις δύο νίκες της, αποτέλεσμα στον διαγωνισμό, με τον Cesár Sampson και το τραγούδι Nobody But You που έφτασε έως την τρίτη θέση, κατακτώντας μάλιστα την πρώτη θέση στην βαθμολογία των επιτροπών. Στον φετινό διαγωνισμό η Αυστρία θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού.

Ψηφίστε παρακάτω στο Poll που ακολουθεί, βαθμολογώντας το τραγούδι από 1 έως 10 :

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε τη συμμετοχή της Αυστρίας "Limits"

10 σκέψεις για το “Γνωρίστε την συμμετοχή της Αυστρίας “Limits” – Ψηφίστε στο poll

  1. Δεν είναι τόσο κακό. Βρίσκω τα κουπλέ πολύ ωραία, συναισθηματικά φορτισμένα και μου αρέσουν πάρα πολύ. Κρίμα που το ρεφρέν είναι τόσο αδύναμο, επαναλαμβανόμενο και βαρετό. Παρόλα αυτά με αγγίζει σε ένα βαθμό.

    19/41 στο τοπ μου και 9/18 στον δεύτερο ημιτελικό.

    Δύσκολα τα πράγματα για πρόκριση. Είναι πολύ φλατ σαν τραγούδι για να ξεχωρίσει επί σκηνής και να το θυμάσαι ανάμεσα σε 17 άλλες συμμετοχές οι περισσότερες από τις οποίες είναι πιο δυναμικές. Θα χρειαστεί να παρουσιάσουν κάτι πολύ ωραίο σκηνικά για να μείνει στην μνήμη του κοινού κάτι σαν την περσινή Ιρλανδία ή Λιθουανία (της Λιθουανίας βέβαια ήταν καλύτερο κομμάτι). Τεσπά θα ήθελα να το δω τελικό αλλά δύσκολα.

  2. Επαναλαμβανόμενο και ανέμπνευστο ρεφρέν, υποτονικό ηχητικό τοπίο και μια φωνή που δεν είναι από αυτές που σε κερδίζουν. Κακή επιλογή από την Αυστρία.

    34η στους 41 της κατάταξής μου αυτή τη στιγμή.

  3. Eνδιαφέρον τραγούδι, ενδιαφέρουσα καλλιτέχνης. Αυτή είναι μία επιθυμητή και αξιόλογη “διαφορετικότητα” (αν πρέπει σώνει και καλά να έχουμε τέτοιες), πολύ προτιμότερη από την τερατωδία της Ισλανδίας και τη φαιδρότητα της Πορτογαλίας.

  4. Προς το παρόν βαριέμαι …
    6/10
    Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (βλέπε εντυπωσιακή παρουσίαση), θα μείνει στον ημιτελικό. Πέρσι, η χώρα τους ευνοήθηκε πολύ από τις επιτροπές, αμφιβάλλω θα επαναληφθεί το σενάριο.

    Καλή επιτυχία!

  5. Από τα πολύ αγαπημένα μου. Μπαίνει σιγά και ύπουλα στην καρδιά σου.Φοβάμαι ότι είναι ένα πολύ όμορφο τραγούδι που κινδυνεύει να μείνει στον ημιτελικό. Ελπίζω να δημιουργήσουν κάτι ξεχωριστό σκηνικά γιατί πραγματικά αξίζει να προκριθεί.

  6. Φλατ και βαρετό,( στο κουπλέ κάτι πάει να γίνει αλλα το ρεφραίν χαλάει ότι προσπαθεί να κτίσει το τραγούδι),δύσκολο να περάσει εκτός και αν του δώσουν ζωντάνια με την σκηνική παρουσία (βλ. Λιθουανία το 2018) Δεν είναι και ακατόρθωτο.

  7. Δεν το βρίσκω κακό. Μπορώ να πω οτι μου αρέσει περισσότερο απ οτι στη πλειοψηφία. Τα κουπλε ειναι πολύ ωραία, ναι το ρεφρέν είναι σχετικά αδύναμο, ενώ θα μπορούσε να δώσει Πολύ στο τραγούδι. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλή ως ερμηνεύτρια. Για εμένα 6/10 και 20/41. Δε βρίσκω ακατόρθωτη τη πρόκριση, με μια πολύ ωραία παρουσίαση μπορεί και να κλέψει μια θέση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.