Νορβηγία: Την εισαγωγή ημιτελικών γύρων στο Melodi Grand Prix 2020 αποφάσισε το NRK

Νορβηγία: Την εισαγωγή ημιτελικών γύρων στο Melodi Grand Prix 2020 αποφάσισε το NRK

To κρατικό κανάλι της Νορβηγίας, ΝRK,  αποφάσισε για την επόμενη διαδικασία εθνικής επιλογής για την Eurovision, να εισάγει ημιτελικούς γύρους στο Melodi Grand Prix (MGP) 2020.

Το MGP, ο παραδοσιακός τρόπος επιλογής εκπροσώπου του εκπροσώπου για την Eurovision, συμπληρώνει τα 60 του χρόνια και το κρατικό κανάλι με αφορμή την επέτειο αποφάσισε να 5 ημιτελικούς γύρους, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό των σόου στα έξι μαζί με τον μεγάλο τελικό.

Τα έξι σόου θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα Όσλο και θα περιλαμβάνουν διαγωνιζόμενους από τις 5 γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας (Βόρεια-Κεντρική-Δυτική-Ανατολική και Νότια Νορβηγία). Σημαντικό ρόλο θα έχει το κοινό στην επιλογή των φιναλίστ ενώ η επιτροπή θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει ακόμα 5 καλλιτέχνες.

Συνολικά 10 καλλιτέχνες θα φτάσουν στον μεγάλο τελικό του MGP 2020, ενώ ο τελικός νικητής και επόμενος εκπρόσωπος της χώρας θα καθοριστεί αποκλειστικά από την ψήφο του κοινού.

Το κρατικό κανάλι έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τον εθνικό τελικό του 2020 και έχει ξεκινήσει να δέχεται αιτήσεις ήδη από τους ενδιαφερόμενους συνθέτες και καλλιτέχνες. Η προθεσμία λήγει στις 17 Μαϊου 2019.

Η Νορβηγία στον Διαγωνισμό της Eurovision

H Νορβηγία συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1960 ενώ έχει πετύχει τρεις νίκες ,το  1985 (Bobbysocks), το 1995 (Secret Garden) και το 2009 (Alexander Rybak). Η χώρα ωστόσο κατέχει αξιοσημείωτα βαθμολογικά ρεκόρ καθώς είναι η χώρα που έχει τερματίσει τις περισσότερες φορές τελευταία, συγκεκριμένα 11 φορές. Τέσσερις φορές έχει πάρει -0- βαθμούς ενώ το 2009 όταν νίκησε έλαβε 16 συνολικά δωδεκάρια ενώ έλαβε βαθμούς απ’όλες τις χώρες, φτάνοντας το εντυπωσιακό νούμερο των 387 βαθμών.

Φέτος την χώρα θα εκπροσωπήσουν οι  KEiiNO με το τραγούδι “Spirit in the Sky” οι οποίοι θα εμφανιστούν στον 2ο ημιτελικό της 16ης Μαϊου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.