Γεωργία: Στην εθνική γλώσσα το τραγούδι της χώρας στην Eurovision 2019

Γεωργία: Στην εθνική γλώσσα το τραγούδι της χώρας στην Eurovision 2019

Το κρατικό κανάλι της Γεωργίας, GPB επιβεβαίωσε ότι η χώρα θα εκπροσωπηθεί στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision με τραγούδι σε εθνική γλώσσα.

Η Tinatin Berdzenishvili  Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του καναλιού 1 του GPB, και κριτής στο Georgian Idol, επιβεβαίωση ότι η φετινή συμμετοχή της Γεωργίας στον διαγωνισμό θα είναι σε εθνική γλώσσα. Συγκεκριμένα χτες το βράδυ κατά την διάρκεια του Georgian Idol δήλωσε:

Η Eurovision προσπαθεί να έχει όσο το δυνατόν πιο πολλά τραγούδια στην εθνική γλώσσα των χωρών. Γι’αυτό και μπορώ να σας πω ότι η Γεωργία θα παρουσιάσει στον διαγωνισμό φέτος τραγούδι στην Γεωργιανή γλώσσα. 

Αυτή θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η χώρα θα εκπροσωπηθεί με τραγούδι σε εθνική γλώσσα. Η χώρα έχει εκπροσωπηθεί από τραγούδι με  στίχο εξ ολοκλήρου στα γεωργιανά ή μερικώς το 2012 και 2018.

Μια επταμελή επιτροπή αξιολογεί τα 12 τραγούδια τα οποία επιλέχθηκαν από τις συνολικές υποβολές. Έργο της επιτροπή είναι να επιλέξει εκείνα τα τραγούδια για τους φιναλίστ του Georgian Idol. Ονομαστικά η επιτροπή αποτελείται από τους:

  1. Davit Evgenidze
  2. Nodiko Tatishvili
  3. Zura Ramishvili
  4. Giorgi Asanishvili
  5. Manana Morchiladze
  6. Lana Kutateladze
  7. Khatuna Koberidze

Η επιτροπή δεν γνωρίζει τους στιχουργούς των τραγουδιών και κρίνει με βάση μια κλίμακα 10 βαθμών. Τα τραγούδια με την μεγαλύτερη βαθμολογία θα ερμηνευθούν από τους 4 φιναλίστ του Georgian Idol, το σόου μέσα από το οποίο θα επιλεγεί και ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.