Γεωργία: Τρία υποψήφια τραγούδια για τον τελικό του Georgian Idol

Γεωργία: Τρία υποψήφια τραγούδια για τον τελικό του Georgian Idol

Σε τρία τραγούδια έχει καταλήξει η επιτροπή του κρατικού καναλιού GPB για την επόμενη Eurovision 2019. 

ΤΡΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑΝΗ ΓΛΩΣΣΑ 

O ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Γεωργίας έχει επιλέξει τρία υποψήφια τραγούδια για την εκπροσώπηση της χώρας στην Eurovision 2019. Τα τρία αυτά τραγούδια θα ερμηνευθούν στην σκηνή του Georgian Idol στις 3 Μαρτίου. Συνθέτες των τριών υποψήφιων συμμετοχών είναι οι Levan Basharuli, Roma Giorgadze και Tamar Babilua, όλοι τους με μακρά εμπειρία στον χώρο της μουσικής. Όπως σας έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την χώρα θα είναι στην Γεωργιανή γλώσσα.

Θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η συμμετοχή της χώρας θα ναι σε εθνική γλώσσα. Αυτό είχε συμβεί πάλι ολικώς ή μερικώς το 2012 και το 2018.

Όπως είναι γνωστό φέτος ο εκπρόσωπος της χώρα θα επιλεγεί φέτος μέσα από το talent show Georgian Idol και θα κριθεί αποκλειστικά από το κοινό. Οι καλλιτέχνες που συνεχίζουν στο σόου μέχρι σήμερα είναι οι :

  • Liza Kalandadze
  • Giorgi Nakashidze
  • Oto Nemsadze
  • Giorgi Pruidze
  • Nini Tsnobiladze

Τέσσερις από τους καλλιτέχνες αυτούς θα συμμετάσχουν στον τελικό του σόου και θα επιλέξουν ο καθένας τους ένα από τα τρία τραγούδια που θέλουν να ερμηνεύσουν στον τελικό.

Η Γεωργία συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 2007 και μετράει μέχρι σήμερα 10 συμμετοχές. Μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον διαγωνισμό ενώ η καλύτερη θέση της μέχρι σήμερα είναι η 9η θέση, το 2010 (Sophia Nizharadze – Shine) και το 2011 (Eldrine – One more day). Το 2018 δεν ήταν μια καλή χρονιά για την Γεωργία καθώς με το συγκρότημα Iriao και το τραγούδι For you κατατάχτηκε 18η και τελευταία στον 2ο ημιτελικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.