Ρουμανία: Με την Ester Peony και το On a Sunday στο Τελ Αβίβ

Ρουμανία: Με την Ester Peony και το On a Sunday στο Τελ Αβίβ

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου το Selecția Națională 2019, ο εθνικός τελικός της Ρουμανίας για την επιλογή του τραγουδιού που θα  εκπροσωπήσει την χώρα στην Eurovision 2019. O τελικός διοργανώθηκε στην πρωτεύουσα της χώρας, το Βουκουρέστι, με παρουσιαστές τους Aurelian TemișanIlinca Avram και Alina Ionescu. Οι αποψινές συμμετοχές ήταν οι παρακάτω:

  1. Linda Teodosiu – Renegades
  2. Olivier Kaye – Right Now
  3. Laura Bretan – Dear Father
  4. Teodora Dinu – Skyscraper
  5. Claudia Mirea – We Are the Ones
  6. Aldo Blaga – Your Journey
  7. Ester Peony – On a Sunday
  8. Letitia Moisescu & Sensibil Balkan – D A I N A
  9. Bella Santiago – Army of Love
  10. Trooper – Destin
  11. DYA & Lucian Colareza – Without You (Sin Ti)
  12. Vaida – Underground

O νικητής αναδείχθηκε μετά από ψηφοφορία κοινού και επιτροπής, η επιτροπή αποτελούταν από τους Emmelie de ForestTali Eshkoli, William Lee Adams, Deban Aderemi ,Serban Cazan , Alex Calancea. Καλεσμένοι της βραδιάς ήταν οι περσινή νικήτρια της Eurovision Netta, η νικήτρια της Eurovision 2013 Emmelie de Forest και η Inis Neziri όπου είχε συμμετάσχει στον εθνικό τελικό της Αλβανίας το 2018 με το τραγούδι Piedestal, καταλαμβάνοντας την 3η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν 50/50, αλλά η βαθμολογία του κοινού είχε την δύναμη όσο ενός από τους 6 κριτές. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα (από eurovisionnary):

Jury Public Total
Linda Teodosiu 36 6 42 4
Olivier Kaye 27 1 28 7
Laura Bretan 48 12 60 2
Teodora Dinu 7 0 7 12
Claudiu Mirea 19 0 19 9
Aldo Blaga 10 4 14 10
Ester Peony 65 3 68 1
Letiția Moisescu and Sensibil Balkan 35 5 40 5
Bella Santiago 50 8 58 3
Trooper 19 10 29 7
Dya and Lucian Colareza 8 2 10 11
Vaida 28 7 35 6

Νικήτρια αναδείχθηκε η Ester Peony με το τραγούδι On a Sunday. H Ester Peony (Ester Alexandra Crețu το πλήρες όνομα της) είναι μια Alternative pop τραγουδίστρια από το Βουκουρέστι. Υπογράφει η ίδια την σύνθεση του τραγουδιού της μαζί με τους  Alexandru Șerbu, Ioana Victoria Badea. 

Η Ρουμανία συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1994 με καλύτερο αποτέλεσμα την 3η θέση στην οποία έφτασε 2 φορές, το 2005 με την  Luminița Anghel και το Let me try, καθώς και το 2010 με τους Paula Seling & Ovi και το Playing with fire. Πέρσι για πρώτη φορά η Ρουμανία δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, καθώς έφτασε στην 11η θέση του δεύτερου ημιτελικού με τους The Humans και το Goodbye. Φέτος η Ρουμανία θα εμφανιστεί στον δεύτερο ημιτελικό και θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του ημιτελικού. Πιστεύετε ότι η Ρουμανία μπορεί να φτάσει φέτος στο πρώτο βραβείο της ιστορίας της στον διαγωνισμό;

6 σκέψεις για το “Ρουμανία: Με την Ester Peony και το On a Sunday στο Τελ Αβίβ

  1. LOL, νίκησε -ή μάλλον έβγαλαν 1ο με το ζόρι- το τραγούδι που ήρθε 8ο στο televoting.Ήμουν τόσο σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα ήταν στημένο, έβγαζε μάτι από τον τρόπο που συγκροτήθηκε η επιτροπή και την ελάχιστη βαρύτητα του televoting, το έγραψα από χθες.
    Ένα τραγουδι είχαν που θα μπορούσε να του πάει ψηλά, ήδη είχε τη Ρουμανία στην 4η θέση στα στοιχήματα, το Dear Father και το άφησαν βίαια έξω, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το televoting. Πραγματικά ντροπή.
    Επιτέλους οι καλλιτέχνες στη Ρουμανία θα πρέπει να αντιδράσουν στις εξόφθαλμα στημένες επιλογές της Ρουμάνικης τηλεόρασης.

  2. Δεν εχω λόγια. Δεν ηξερα το συστημα της ψηφοφοριας πριν δω τον τελικο και επαθα σοκ. Ουσιαστικα η επιτροπη (σχεδον όλοι μη Ρουμανοι) καθορίζουν τι θα στελει η Ρουμανια στην Γιουροβιζιον. Ανεξαρτητα αν συμφωνω ή οχι με τον νικητη (δεν συμφωνω) το θεωρω αισχος. Οι δυο κριτες απο γνωστο σαιτ εδωσαν στο Dear Father 6 και 4 βαθμους την στιγμη που εδωσαν και οι δυο 12αρια στο On Sunday. Ε καπου εκει κριθηκε και το αποτελεσμα αφου δεν υπηρξαν απο αλλους κριτες τετοια αποκλιση σε αυτα τα 2. Φτασαμε ετσι στους βαυμους του κοινου που μοιραζονταν με το κλασσικο συστημα (0 -12) ενω η διαφορα που ειχε χτιστει μεταξυ του On Sunday και του Dear Father δεν καλυπτονταν με τιποτα. Τελικα το Dear Father πηρε 12αρι απο το κοινο και μολις 3 το On Sunday. Εντωμεταξυ αν δεν κανω λαθος πριν την ψηφοφορια των επιτροπων βλεπαμε πως κυμαινεται η τηλεψηφοφορια με καρτες που εδειχναν τις ψηφους του κοινου. Χαρακτηριστικο παραδειγμα αυτο της Ρουμανιας και για την Γιουροβιζιον που 5 ατομα απο καθε χωρα εχουν την ίδια δυναμη στο αποτελεσμα με τους τηλεθεατες που ειναι χιλιαδες ή εκατομμυρια σε καθε χωρα.

  3. Οσο για την άποψη μου για το νικητήριο τραγούδι το βρίσκω έναν συνδυασμό του Crazy της περσινης Κροατιας με το Funny Girl της περσινης Λετονίας και θα πρέπει να έχει και την ίδια κατάληξη για μένα αφου και τα 2 εμειναν στον ημιτελικο. Το μισο τραγουδι ειναι «Ει Ει Ει»

  4. Kαι να προσθέσω κάτι που είναι πια πολύ σοβαρό. Αν κάποιοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως κριτές σε ένα μουσικό διαγωνισμό, αλλά μόνο ως ακτιβιστές της κοινότητας των gay, να κάτσουν σπίτι τους και να μην αναλαμβάνουν ρόλους σε κριτικές επιτροπές.
    Και μιλάω σαφώς για τους δύο συντάκτες του Wiwiblogg που χαντάκωσαν το Dear Father (για το οποίο είχαν πει ύμνους όταν πρωτοκυκλοφόρησε), ως αντίδραση όταν άρχισε να κυκλοφορεί μία ιστορία με μία δημόσια δήλωση της Laura Bretan για ένα δημοψήφισμα που θα γινόταν στη Ρουμανία και ενέπλεκε και το θέμα του gay γάμου.
    Συγγνώμη, αλλά αυτή η φτηνή και μνησίκακη στάση είναι προσβλητική πρωτίστως για τους ίδιους τους gay.

  5. Tο τραγούδι καλό είναι (σίγουρα καλύτερο από το Dear Father που θύμιζε talent show και τη φτωχή συγγενή της Φουρέιρα Bella Santiago), όμως η ίδια δεν έχει καθόλου φωνή να το υπηρετήσει. Όσο για τις μεθοδεύσεις των κριτικών επιτροπών με μέλη δημοσιογράφους μήπως τα ίδια ακριβώς δεν έγιναν και στην Ιταλία; Τι είχες Παντελάκη μου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.