Γερμανία: Στις 27 Φεβρουαρίου η ανακοίνωση της συμμετοχής της χώρας στην Eurovision 2020

Γερμανία: Στις 27 Φεβρουαρίου η ανακοίνωση της συμμετοχής της χώρας στην Eurovision 2020

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Γερμανίας ARD, ανακοίνωσε ότι ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την χώρα αλλά και το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στην Eurovision 2020, έχουν επιλεγεί ήδη εσωτερικά από δύο επιτροπές.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω ενός βίντεο, με την παρουσιάστρια του εθνικού τελικού τα τελευταία χρόνια Barbara Schöneberger, να μας αποκαλύπτει τα νέα τραγουδιστά.

https://www.facebook.com/DasErste/videos/187679485776908/

Ο εκπρόσωπος και το τραγούδι, θα παρουσιαστούν στο show Unser Lied für Rotterdam, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 22:30 ώρα Ελλάδας.

Οι δύο επιτροπές που επέλεξαν την συμμετοχή της Γερμανίας, ήταν ένα πάνελ ειδικά επιλεγμένων φαν της Eurovision (50%) και μια κριτική επιτροπή 20 διεθνών ειδικών που έχουν εκπροσωπήσει παλαιότερα τη χώρα τους σε κριτική επιτροπή της Eurovision (50%). Οι επιτροπές βαθμολόγησαν ορισμένους καλλιτέχνες, αποφασίζοντας έτσι τον επόμενο εκπρόσωπο της χώρας στον διαγωνισμό.

Έπειτα από αρκετά χρόνια εθνικών τελικών, που δεν κατάφεραν να φέρουν στην Γερμανία τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην Eurovision τις περισσότερες φορές, φέτος αποφασίστηκε να επιλεγεί η συμμετοχή της για το Ρότερνταμ, εσωτερικά. Τελευταία φορά που η χώρα προχώρησε σε εσωτερική επιλογή καλλιτέχνη και τραγουδιού, ήταν το 2009 με τους Alex Christensen και Oscar Loya, όπου με το τραγούδι Miss Kiss Kiss Bang κατέλαβαν την 20η θέση στον τελικό. Πέρυσι την χώρα εκπροσώπησαν την χώρα οι S!sters με το τραγούδι Sister, τερματίζοντας στην 25η θέση του τελικού με 24 βαθμούς.

Θα καταφέρει η Γερμανία με αυτό τον τρόπο επιλογής να ξεφύγει από τις χαμηλές θέσεις των τελευταίων ετών (εκτός του 2018) και να βρεθεί στην πρώτη 10άδα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.