Λιθουανία: Αλλαγές στην διαδικασία επιλογής συμμετοχής της χώρας για την Eurovision 2020

Λιθουανία: Αλλαγές στην διαδικασία επιλογής συμμετοχής της χώρας για την Eurovision 2020

Η δημόσια τηλεόραση της Λιθουανίας LRT, ανακοίνωσε κάποιες αλλαγές σχετικά με την διαδικασία επιλογής εκπροσώπου της χώρας για την Eurovision 2020, Eurovizijos Atranka.

Οι αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με τον αριθμό των shows, τους διαγωνιζόμενους και τον τρόπο ψηφοφορίας. Πιο αναλυτικά:

  • Τα επεισόδια θα μειωθούν, κι έτσι πλέον θα παρακολουθήσουμε 6 αντί για 7 που είδαμε φέτος. Η προβολή τους θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου.
  • Ο κάθε καλλιτέχνης θα έχει την δυνατότητα να ερμηνεύσει μόνο ένα τραγούδι σε όλη την διαδικασία.
  • Η κριτική επιτροπή θα παρακολουθεί το show σε ένα ξεχωριστό στούντιο, σχολιάζοντας τις συμμετοχές κατά διαστήματα και όχι αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους.
  • Μέχρι πρότινος, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας του κοινού, εμφανιζόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα ο πίνακας των αποτελεσμάτων όπως είχαν διαμορφωθεί έως εκείνη τη στιγμή. Αυτό θα αλλάξει για το 2020, αφού αποφασίστηκε να εμφανίζεται μόνο στο τέλος τους show με τα τελικά αποτελέσματα.
  • Η νικητήρια συμμετοχή θα ενισχυθεί οικονομικά από την LRT όσον αφορά την εμφάνισή της στη σκηνή της Eurovision, τα μαθήματα φωνητικής, την σκηνοθεσία, τα κοστούμια και όποια άλλη υλικοτεχνική και τεχνική υποστήριξη χρειαστεί.

Η περίοδος υποβολής τραγουδιών ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 8 Δεκεμβρίου.

Η Λιθουανία συμμετέχει στην Eurovision από το 1994, απουσιάζοντας τις χρονιές 1995-1998, 2000 και 2003. Είναι από τις χώρες που δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν την πρώτη θέση, με καλύτερη την 5η το 2006 και χειρότερη την 25η το 1994, ενώ την τελευταία δεκαετία έχει προκριθεί στον μεγάλο τελικό 6 φορές. Πέρυσι την χώρα εκπροσώπησε ο Jurij Veklenko με το τραγούδι Run With The Lions, τερματίζοντας στην 11η θέση του δεύτερου ημιτελικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.