Αφιέρωμα Eurovision 2019: Οι επιστροφές των Eurostars

Αφιέρωμα Eurovision 2019: Οι επιστροφές των Eurostars

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι σίγουρα μια τεράστια εμπειρία για όποιον αποφασίσει να λάβει μέρος σε αυτόν, και δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που δοκιμάζουν  παραπάνω από μια φορά την τύχη τους στον διαγωνισμό. Σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά στους καλλιτέχνες οι οποίοι επιστρέφουν στην σκηνή του διαγωνισμού, στους καλλιτέχνες που επιστρέφουν με άλλο ρόλο (πχ συνθέτης), καθώς και στους καλλιτέχνες που καταφέρνουν να εκπληρώσουν το όνειρο τους, την συμμετοχή τους δηλαδή στην Eurovision, μετά από πολλές προσπάθειες.

Οι Βετεράνοι της  Eurovision

Σε αυτή την κατηγορία συναντάμε τους καλλιτέχνες που έχουν διαγωνιστεί ξανά ως κεντρικοί ερμηνευτές στην Eurovision. Σε αυτή την κατηγορία συναντάμε τους εξής καλλιτέχνες:

Βόρεια Μακεδονία – Tamara Todevska – Proud

Η γειτονική μας χώρα συμμετέχει φέτος με την Tamara Todevska η οποία είχε εκπροσωπήσει την την χώρα της ξανά το 2008 μαζί με τους Rade Vrchakovski και Adrian Gaxha με το τραγούδι Let me love you, όπου έφτασαν έως την 10η θέση του ημιτελικού. Φέτος επιστρέφει με το τραγούδι με το τραγούδι Proud ως σόλο καλλιτέχνης.

Ουγγαρία – Joci Pápai – Az én apám”

Joci Pápai επιτρέφει στον διαγωνισμό της Eurovision μετά το 2017, όταν και εκπροσώπησε την Ουγγαρία στην Eurovision με το τραγούδι Origo με το οποίο έφτασε έως την 8η θέση.

Ρωσία – Sergey Lazarev – Scream

Την Ρωσία φέτος εκπροσωπεί ο Sergey Lazarev, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει την χώρα του ξανά το 2016 με το τραγούδι You’re the only one με το οποίο έφτασε έως την 3η θέση κατακτώντας μάλιστα την πρώτη θέση στην τηλεψηφοφορία, ενώ ήταν υποψήφιος στον εθνικό τελικό της Ρωσίας το 2008 με το τραγούδι The flyer.

Σαν Μαρίνο – Serhat -Say Na Na Na

To κρατίδιο της Ιταλικής χερσονήσου εκπροσωπεί για δεύτερη χρονιά ο Τούρκος καλλιτέχνης Serhat  με το τραγούδι Say Na Na NaΠροηγουμένως ο Serhat είχε εκπροσωπήσει το Σαν Μαρίνο με το τραγούδι Ι didn’t know με το οποίο έφτασε έως την 12η θέση του πρώτου ημιτελικού.

Σερβία – Nevena Božović – Kruna

Η Nevena Božović εκπροσώπησε την Σερβία και στους δύο διαγωνισμοuς τραγουδιούς της Eurovision. Το 2007 εκπροσώπησε την Σερβία στην Junior Eurovision με το τραγούδι Piši Mi με το οποίο έφτασε έως την 3η θέση, ενώ το 2013 ως μέλος του συγκροτήματος Moje 3 με το τραγούδι Ljubav je svuda με το οποίο έφτασαν έως την 11η θέση του ημιτελικού. Φέτος εκπροσωπεί την Σερβία με το τραγούδι Kruna.

Απο τα φωνητικά στο προσκήνιο…και το αντίστροφο

Λιθουανία – Jurij Veklenko – Run with the Lions

Ο Jurij Veklenko  ήταν στην ομάδα των φωνητικών της συμμετοχής της Λιθουανίας στην Eurovision του 2015 με το τραγούδι This time. O Jurij Veklenko ήταν υποψήφιος στον εθνικό τελικό της Λιθουανίας το 2017 με το τραγούδι Get Frighten. 

Γεωργία – Oto Nemsadze – Sul tsin iare

Ο Mikheil Javakhishvili, μέλος του συγκροτήματος Iriao που εκπροσώπησε την Γεωργία στην Eurovision 2018, θα είναι μέλος της ομάδας των φωνητικών που θα συνοδεύσουν τον Oto στην σκηνή της Eurovision. Ο Oto Nemsadze ήταν υποψήφιος με το συγκρότημα Limbo και το τραγούδι Dear God στον εθνικό τελικό της Γεωργίας το 2017.

H επιστροφή των Eurostars ως συνθέτες

Γαλλία – Bilal Hassani – Roi

Συνθέτες του Roi είναι οι Madame Monsieur οι οποίοι είχαν εκπροσωπήσει την Γαλλία στην Eurovision 2018 με το τραγούδι Mercy με το οποίο έφτασαν έως την 13η θέση.

Εσθονία – Victor Crone – Storm

Συνθέτης του Storm είναι ο Stig Rästa ο οποίος εκπροσώπησε την Εσθονία στην Eurovision 2015 με την Elina Born και το τραγούδι Goodbye to yesterday με το οποίο έφτασε έως την 7η θέση.

Κροατία – Roko – The Dream

Συνθέτης του τραγουδιού The Dream είναι ο Jacques Houdek ο οποίος συμμετείχε στην Eurovision 2017 με το τραγούδι My friend με το οποίο έφτασε έως την 13η θέση.

H ιδιαίτερη περίπτωση του John Lundvik

Ο John Lundvik εκτός από το τραγούδι Too late for love με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Σουηδία, το οποίο σύνθεσε και ερμηνεύει ο ίδιος, συμμετέσχει στην Eurovision και με ένα δεύτερο τραγούδι, καθώς είναι συνθέτης του Bigger than us με το οποίο ο Michael Rice θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο John Lundvik ήταν υποψήφιος και στο Melodifestivalen 2018 με το τραγούδι My Turn.

 Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην Eurovision μετά από 2 ή και παραπάνω προσπάθειες

Κύπρος – Tamta – Replay

Η Τάμτα ήταν υποψήφια στον Ελληνικό τελικό το 2007 με το τραγούδι With Love με το οποίο κατατάχθηκε στην 3η θέση.

Νορβηγία – KEiiNO – Spirit in the Sky

Δύο μέλη των Keiino, Tom Hugo και η Alexandra Rotan ήταν υποψήφιοι σε παλαιότερουν εθνικούς της Νορβηγίας, τα λεγόμενα Melodi Grand Prix. O Tom Hugo ήταν υποψήφιος το 2013 και το 2018  με τα τραγούδια Det er du και I Like I Like I Like αντίστοιχα. Η Alexandra Rotan ήταν υποψήφια το 2018 με το τραγούδι You Got Me το οποίο ερμήνευσε σε ντουέτο με την Stella Mwangi, εκπρόσωπο της Νορβηγίας στην Eurovision 2011 με το τραγούδι Haba haba.

Αλβανία – Jonida Maliqi – Ktheju tokës

Η Jonida Maliqi έχει διαγωνιστεί αρκετές φορές στο Festivali i Këngës μέχρι να καταφέρει να κερδίσει σε  αυτό και να εκπροσωπήσει την Αλβανία με το Ktheju tokës, έχοντας μάλιστα μια δεύτερη θέση το 1999 και μια τρίτη το 2004.

https://www.youtube.com/watch?v=FLc3npTZX4E

Οι επιστροφές που δεν έγιναν πραγματικότητα

Αρκετοί ήταν και οι Eurostars οι οποίοι επιχείρησαν να επιστρέψουν στην Eurovision φέτος, χωρίς όμως να τα καταφέρουν καθώς δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον εθνικό τελικό της χώρας τους.

Ιταλία – Il Volo – Musica che resta

Οι Il Volo το 2015 ερμήνευσαν μια από τις πλέον αγαπημένες συμμετοχές των Eurostars, το Grande Amore με το οποίο έφτασαν έως την 3η θέση στην συνολική βαθμολογία και στην πρώτη θέση της τηλεψηφοφορίας. Φέτος οι Il Volo επέστρεψαν στo φεστιβάλ του Sanremo στο οποίο έφτασαν στην τρίτη θέση με το τραγούδι Musica che resta.

Ουγγαρία – The Middletonz – Roses

Βασικός τραγουδιστής των The Middletonz είναι ο András Kállay-Saunders ο οποίος το 2014 έφτασε εκπροσοπώντας την Ουγγαρία στην 5η θέση με το τραγούδι Running. Οι The Middletonz έφτασαν έως την 6η θέση του μεγάλου τελικού.

Μαυροβούνιο – Andrea Demirović – Ja sam ti san

Υποψήφια φέτος στον τελικό του Μαυροβουνίου ήταν η Andrea Demirović με το τραγούδι Ja sam ti san με το οποίο κατατάχθηκε 3η. Η Andrea Demirović  εκπροσώπησε το Μαυροβούνιο στην Eurovision το 2009 με το τραγούδι Just Get Out of My Life με το οποίο κατατάχθηκε 11η στον ημιτελικό.

Σερβία – Extra Nena – Još ti čujem glas

Extra Nena ήταν η τελευταία εκπρόσωπος της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας το 1992 με το τραγούδι  Ljubim te pesmama με το οποίο κατατάχθηκε 13η. Φέτος ήταν υποψήφια στην Σερβική επιλογή με το τραγούδι Još ti čujem glas με το οποίο δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

https://www.youtube.com/watch?v=AZoj3-7I1bE

Σλοβενία – Ula Ložar – Fridays

Η Ula Ložar συμμετείχε στην Junior Eurovision 2014 με το τραγούδι Nisi sam για την Σλοβενία με το οποίο κατατάχθηκε 12η. Φέτος συμμετείχε στο Σλοβενικό τελικό με το τραγούδι Fridays  με το οποίο κατατάχθηκε 4η.

Εσθονία – Sandra Nurmsalu – Soovide puu

Η Sandra Nurmsalu ήταν η βασική τραγουδίστρια του συγκροτήματος Urban Symphony που εκπροσώπησε την Εσθονία στην Eurovision 2009 με το τραγούδι Rändajad. Φέτος με το τραγούδι Soovide puu έφτασε έως την 8η θέση του Eesti Laul.

Εσθονία – The Swingers, Tanja & Birgit – High Heels in the Neighbourhood

Tanja και η Birgit, oi εκπρόσωποι της Εσθονίας στις Eurovisιον 2014 και 2013 με τα τραγούδια Amazing (11η θέση στον ημιτελικό) και  Et uus saaks alguse (20η θέση), ένωσαν τις δυνάμεις τους με το τραγούδι High Heels in the Neighbourhood με το οποίο έφτασαν στην 7η θέση του Eesti Laul.

https://www.youtube.com/watch?v=ziZ-nM0mOfU

Ισλανδία – Hera Björk – Moving On

Η Hera Björk εκπροσώπησε την Ισλανδία στην Eurovision 2010 με το τραγούδι Je Ne Sais Quoi με το οποίο έφτασε έως την 19η θέση. Φέτος με το τραγούδι Moving On έφτασε έως την 4η θέση του Ισλανδικού τελικού.

 

 

Ισλανδία – Friðrik Ómar – What If I Can’t Have Love?

 Friðrik Ómar συμμετείχε στην Eurovision 2008 ως μέλος του συγκροτήματος Euroband με το τραγούδι This Is My Life (14η θέση). Φέτος με το τραγούδι What If I Can’t Have Love? έφτασε έως την 2η θέση του Ισλανδικού τελικού.

Σουηδία – Anna Bergendahl – Ashes to Ashes

Anna Bergendahl ήταν η μοναδική εκπρόσωπος της Σουηδίας που δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό καθώς με το τραγούδι This Is My Life έφτασε στην 11η θέση του ημιτελικού. Φέτος με το τραγούδι Ashes to Ashes έφτασε στην 10η θέση του τελικού του Melodifestivalen

Σουηδία – Arvingarna – I Do

Οι Arvingarna εκπροσώπησαν την Σουηδία στην Eurovision 1993 με το τραγούδι  Eloise με το οποίο έφτασαν έως την 7η θέση. Φέτος συμμετείχαν στο Melodifestivalen με το τραγούδι I Do με το οποίο έφτασαν έως την 7η θέση στον τελικό.

Σουηδία – Martin Stenmarck – Låt skiten brinna

Ο Martin Stenmarck  ήταν ο εκπρόσωπος της Σουηδίας στην Eurovision 2005 με το τραγούδι Las Vegas με το οποίο έφτασε έως την 19η θέση. Φέτος με το τραγούδι Låt skiten brinna έφτασε έως τον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας στο Melodifestivalen 2019.

Νορβηγία – Kjetil Mørland – A Monster Like Me

Ο Kjetil Mørland εκπροσώπησε την Νορβηγία στην Eurovision 2015 σε ντουέτο με την  Debrah Scarlett με το τραγούδι A Monster Like Me  με το οποίο έφτασε έως την 8η θέση. Φέτος συμμετείχε στο Melodi Grand Prix με το τραγούδι En Livredd Mann με το οποίο δεν κατάφερε να προκριθεί στον super τελικό.

 

3 σκέψεις για το “Αφιέρωμα Eurovision 2019: Οι επιστροφές των Eurostars

  1. Ο serhat, η nevena και η tamara θα τα πάνε καλύτερα από τις παλιές συμμετοχές τους. Προσωπικά όλοι άλλοι είτε back είτε vocals το ίδιο μου κάνει ειδικά για τον origo όπου από την 8 θέση θα καταλήξει στην 38. Τώρα εντάξει κάτι ξέρουν όλες οι δικές μας και δεν ξαναπάνε Γιατί πολύ απλά θα τα πανε χειρότερα χωρίς να θέλω να τις προσβάλω βέβαια εκτιμώ όλες τις συμμετοχές όλους τους καλλιτέχνες που μας έχουν εκπρωσοπησει ακόμα και τους Argo. Ναι και εμένα θα μου άρεσε να ξαναεβλεπα την Quinn on stage αλλά ενταξει από το να χάσει αυτή την αίγλη του νικητή και μόνο καλύτερα είναι να μην πάει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.