Αζερμπαϊτζάν : Πιθανή η επιστροφή της χώρας στην Junior Eurovision 2021

Αζερμπαϊτζάν : Πιθανή η επιστροφή της χώρας στην Junior Eurovision 2021

Έπειτα από επικοινωνία που είχαμε με τους συναδέλφους μας από τον INFE Azerbaijan, ενημερωθήκαμε πως ο κρατικός φορέας ITV “ελπίζει” να επιστρέψει στην Junior Eurovision που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβρη στο Παρίσι της Γαλλίας. Αυτό είναι σίγουρα μια θετική ένδειξη αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι τις 2 προηγούμενες χρονιές απέρριψαν πολύ πιο γρήγορα το ενδεχόμενο συμμετοχής αν και υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος για την υποβολή αυτής. Αν επιστρέψει το Αζερμπαϊτζάν, θα είναι η 4η συμμετοχή της Καυκάσιας χώρας στον διαγωνισμό και η πρώτη φορά από το 2018 που τα Αζέρικα θα ακουστούν σε οποιονδήποτε διαγωνισμό της Eurovision.

 

Το Αζερμπαϊτζάν στην Junior Eurovision  

Το Αζερμπαϊτζάν έχει δώσει το παρόν 3 φορές στον Παιδικό Διαγωνισμό της Eurovision. Συμμετείχε για πρώτη φορά το 2012, χρονιά στην οποία διοργάνωσε και την κανονική Eurovision με αρκετό “ντόρο” γύρω από την συμμετοχή αυτής της χρονιάς μιας και το “Girls and Boys” αρχικά κατατέθηκε εξ’ολοκλήρου στα αγγλικά και τελευταία στιγμή επιτράπηκε από την EBU η συμμετοχή, προϋποθέτοντας όμως τροποποιήσεις όπως προβλέπεται από τους γλωσσικούς κανόνες. Η πιο πρόσφατη συμμετοχή του 2018 έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς vocal coach της τότε συμμετέχουσας Fidan Huseynova ήταν ο δικός μας Άλεξ Παναγή (Κύπρος 1995 & 2000) και σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες στο σκηνοθετικό μέρος συνέβαλε και ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η εν λόγω συμμετοχή δεν τα πήγε δυστυχώς και τόσο καλά, καταλαμβάνοντας την 16η θέση ανάμεσα σε 20 συμμετέχουσες χώρες.

 

Θα θέλατε να δείτε το Αζερμπαϊτζάν πίσω στην Junior Eurovision?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.