Αζερμπαϊτζάν: Με τη Sona στη Junior Eurovision 2021

Αζερμπαϊτζάν: Με τη Sona στη Junior Eurovision 2021

Όπως σας ενημερώσαμε ήδη πρώτοι για το ενδεχόμενο επιστροφής του Αζερμπαϊτζάν στην Junior Eurovision, έτσι και έγινε. Σήμερα, η δημόσια τηλεόραση της χώρας İTV ανακοίνωσε όχι μόνο την επιστροφή της στην Junior Eurovision 2021 που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στο Παρίσι αλλά και την εκπρόσωπό της!

Πρόκειται για την Sona Azizova που επιλέχθηκε εσωτερικά κι έτσι θα γίνει η τέταρτη εκπρόσωπος του Αζερμπαϊτζάν στη Junior Eurovision. Η Sona συμμετείχε στην πρώτη σεζόν του The Voice Kids Azerbaijan που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση. Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει θα ανακοινωθεί μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

 

Το Αζερμπαϊτζάν στην Junior Eurovision  

Το Αζερμπαϊτζάν έχει δώσει το παρόν 3 φορές στον Παιδικό Διαγωνισμό της Eurovision. Συμμετείχε για πρώτη φορά το 2012, χρονιά στην οποία διοργάνωσε και την κανονική Eurovision με αρκετό “ντόρο” γύρω από την συμμετοχή αυτής της χρονιάς μιας και το “Girls and Boys” αρχικά κατατέθηκε εξ’ολοκλήρου στα αγγλικά και τελευταία στιγμή επιτράπηκε από την EBU η συμμετοχή, προϋποθέτοντας όμως τροποποιήσεις όπως προβλέπεται από τους γλωσσικούς κανόνες. Η πιο πρόσφατη συμμετοχή του 2018 έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς vocal coach της τότε συμμετέχουσας Fidan Huseynova ήταν ο δικός μας Άλεξ Παναγή (Κύπρος 1995 & 2000) και σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες στο σκηνοθετικό μέρος συνέβαλε και ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η εν λόγω συμμετοχή δεν τα πήγε δυστυχώς και τόσο καλά, καταλαμβάνοντας την 16η θέση ανάμεσα σε 20 συμμετέχουσες χώρες.

Πως σας φαίνεται σαν επιλογή η Sona?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.