Αυστραλία: Δεν επιστρέφει τελικά στην Junior Eurovision φέτος

Αυστραλία: Δεν επιστρέφει τελικά στην Junior Eurovision φέτος

Παρά την φημολογία που υπήρχε για επιστροφή της Αυστραλίας στην Junior Eurovision με τον κρατικό φορέα SBS να αναλαμβάνει και πάλι εξ’ολοκλήρου την συμμετοχή, κάτι τέτοιο δε θα πραγματοποιηθεί φέτος με τόσο τον προαναφερθέν φορέα όσο και τον ABC να δηλώνουν αμφότεροι απών. Έτσι, οι φαν της χώρας στον Παιδικό διαγωνισμό θα χρειαστεί να περιμένουν άλλον ένα χρόνο προκειμένου να ελπίζουν σε μια επιστροφή της. Εξηγήσεις δόθηκαν μόνο από τον SBS όπου επικαλέστηκε ταξιδιωτικούς περιορισμούς ως την αιτία απουσίας. Πολύ πιθανό σε αυτή την απόφαση να συνέβαλλε και το γεγονός ότι τον Μάιο η Montaigne δεν κατάφερε για παρόμοιους λόγους να είναι παρούσα με φυσική παρουσία στο Ρότερνταμ και οι ιθύνοντες να μην ήθελαν να “ρισκάρουν” με μια πιθανή χρήση της Live-on-Tape μεθόδου μιας και αυτή έφερε το χειρότερο αποτέλεσμα της χώρας στην ενήλικη Eurovision και τον πρώτο αποκλεισμό της σε ημιτελικό.

 

Η Αυστραλία στην Junior Eurovision

Η Αυστραλία έχει δώσει το παρόν στον Παιδικό Διαγωνισμό της Eurovision 5 φορές. Έκανε το ντεμπούτο της την ίδια χρονιά με αυτό της ενήλικης (2015) και από τότε έχει συμμετάσχει και στις 2 ανελλιπώς εκτός από πέρυσι όπου αποχώρησε λόγω της πανδημίας του κορωνοιού. Τα έχει πάει εξαιρετικά καλά στην μεν με τρεις από τις πέντε συμμετοχές της να είναι εντός της τελικής 5αδας και όλες εντός 10άδας (με χειρότερη θέση την 8η στο ντεμπούτο της και στην πιο πρόσφατη συμμετοχή του 2019). Το 2019 την χώρα εκπροσώπησε ο Jordan Anthony με το τραγούδι “We Will Rise” καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 121 βαθμούς ανάμεσα σε 19 χώρες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την συμμετοχή του 2017 όπου μαζί με της επόμενης χρονιάς πέτυχαν το καλύτερο πλασάρισμα για την χώρα (3η).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.