Έλενα Τσαγκρινού: “Δεν χωρούν προγνωστικά και ένστικτα…Έχω δείξει ποια είναι η Έλενα Τσαγκρινού”

Έλενα Τσαγκρινού: “Δεν χωρούν προγνωστικά και ένστικτα…Έχω δείξει ποια είναι η Έλενα Τσαγκρινού”
 Γενικά, πιστεύω πολύ στη φράση “μπορεί να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να ξανασηκωθείς”

Λίγες εβδομάδες πριν αναμετρηθεί με τις 15 αποστολές του Α’Ημιτελικού της Eurovision, η Έλενα Τσαγκρινού δίνει συνέντευξη στο star.gr, μιλώντας για τις αντιδράσεις που αποκόμισε με το El Diablo, τον πήχη που έχει ανέβει μετά την Ελένη Φουρέιρα καθώς και τις εντυπώσεις της για την φετινή ελληνική συμμετοχή.

Και να που ήρθε η στιγμή που η Έλενα Τσαγκρινού θα πάει στη Eurovision με την Κύπρο. Πώς προέκυψε αυτή η πρόταση και πώς νιώθεις γι’ αυτό το εγχείρημα;
Η πρόταση ήρθε από το ΡΙΚ και την εταιρεία μου, την Panik Records, τους οποίους ευχαριστώ για ακόμα μία φορά για την εμπιστοσύνη. Το πως ένιωσα τη στιγμή που μου το ανακοίνωσε ο CEO της Panik, ο Γιώργος Αρσενάκος,  δεν περιγράφεται! Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενη που θα εκπροσωπήσω την Κύπρο μας στο διαγωνισμό, νιώθω ευλογημένη, τεράστια τιμή και ευθύνη.

Έχεις άγχος που θα εκπροσωπήσεις αυτή τη χώρα, δεδομένου ότι έχει διαγράψει μια πολύ καλή πορεία στον διαγωνισμό μιας και ο πήχης έχει ανέβει μετά την Ελένη Φουρέιρα.
Η Ελένη Φουρέιρα, την οποία αγαπώ και θαυμάζω, όντως έβαλε τον πήχη ψηλά, τόσο για την Eurovision, όσο και γενικά για την pop σκηνή. Είναι μία πραγματική star, ο ορισμός της show-woman! Έχω δημιουργικό άγχος και μόνο. Έχω πίστη στον εαυτό μου και είμαι πλαισιωμένη από πολύ καλούς συνεργάτες, που τους εμπιστεύομαι και με τους οποίους έχουμε κοινό όραμα και κοινό στόχο.

Τι σε κάνει να νιώθεις σίγουρη για την απόφασή σου  να είσαι η εκπρόσωπος  της Κύπρου στον μουσικό διαγωνισμό;
Όπως σου είπα και πριν, έχω πίστη στον εαυτό μου και έχω πολύ καλούς συνεργάτες, είμαστε μία δυνατή ομάδα! Εκτός από το ΡΙΚ και την Panik Records, έχω δίπλα μου τους διεθνώς καταξιωμένους δημιουργούς του «El Diablo», τους Jimmy “Joker” Thornfeldt, Laurell Barker, Thomas Stengaard και Oxa, τον καλλιτεχνικό διευθυντή Marvin Dietmann, την Σήλια Κριαθριώτη που επιμελείται την εμφάνισή μου και την χορογράφο Chali Jennings, όλοι τους άψογοι επαγγελματίες, με μεγάλη εμπειρία και επιτυχίες στον τομέα τους. Και, φυσικά, έχω λάβει και λαμβάνω άπειρη αγάπη και θετική ενέργεια από τον κόσμο, απ’ όλες τις χώρες!

Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεσαι μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας σε έχουμε δει σε διάφορες  μουσικές σκηνές και πίστες. Αυτό όμως είναι κάτι νέο για εσένα. Έχεις σκεφτεί τον εαυτό σου στη σκηνή του Ρότερνταμ;
Ανυπομονώ να βρεθώ σ’ αυτό το stage! Εκτός του ότι ένα από τα όνειρά μου, η Eurovision πάντα με γοήτευε ως καλλιτέχνη, το να είμαι μέρος σε μία μεγάλη γιορτή που ενώνει τους λαούς, με τόσα διαφορετικά είδη μουσικής και με τόσες διαφορετικές καλλιτεχνικές εκφράσεις, από τόσες πολλές χώρες… Κάνω ασταμάτητα πρόβες και είμαι έτοιμη να παρουσιάσω το «El Diablo» δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό, κάνοντας περήφανη την Κύπρο μας που με επέλεξε και με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η προοπτική μιας διεθνούς καριέρας σε βρίσκει θετική; Είναι κάτι που έχει σκεφτεί μετά από αυτό το εγχείρημα;
Θα ήθελα να κάνω κάτι στο εξωτερικό, αρκεί φυσικά να ταιριάζει στη δική μου καλλιτεχνική ταυτότητα. Προς το παρόν, όμως, η Eurovision προηγείται!

Υπάρχει όμως και η αρνητική έκβαση. Έχουμε δει καλλιτέχνες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό μετά να «εξαφανίζονται» από τα μουσικά δρώμενα. Αυτό είναι κάτι που σε φοβίζει;
Όχι, δε με φοβίζει! Είμαι χρόνια στον χώρο, έχω δείξει ποια είναι η Έλενα Τσαγκρινού, η μουσική της και το στυλ της. Και ο κόσμος μου το ανταποδίδει αγκαλιάζοντας τα τραγούδια μου και όταν ήμουν στους OtherView και, ακόμα περισσότερο, τα τελευταία χρόνια που κάνω solo καριέρα. Γενικά, πιστεύω πολύ στη φράση «μπορεί να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να ξανασηκωθείς». Κάθε αρνητικό, όποιο κι αν είναι αυτό, δεν πρέπει να μας πτοεί, αλλά να μας πεισμώνει για να προσπαθούμε περισσότερο.

Εκτός από τα πολύ θετικά σχόλια υπάρχουν και τα αρνητικά για όσους πηγαίνουν στη Eurovision. Άλλωστε και το «El Diablo» δέχτηκε αρνητικά σχόλια για τους στίχους του. Πώς το αντιμετώπισες εσύ;
Δεν σου κρύβω ότι σοκαρίστηκα λίγο με αυτές τις αντιδράσεις. Δεν μπορούσε να το χωρέσει ο νους μου πως κάποιοι συνέδεσαν το τραγούδι μου με τη θρησκεία, αλλά συνέχισα απερίσπαστη την προετοιμασία μου. Δεν τίθεται κανένα θρησκευτικό θέμα, το «El Diablo» μιλά για τοξικές και κατεστραμμένες σχέσεις και χαίρομαι που ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αυτό.

Πιστεύεις ότι το «El Diablo» μπορεί να κερδίσει την Ευρώπη και να φτάσει στην κορυφή; Β) Αν δε συμβει κάτι τέτοιο και πάρεις μια κακή θέση είναι κάτι που σε τρομάζει;
Η Eurovision μας έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις! Πόσες φορές δε μας έχει ξαφνιάσει ο νικητής, ή ότι ένα τραγούδι που θεωρούταν μεγάλο φαβορί δεν κατάφερε να πάρει την πρωτιά; Δεν χωρούν προγνωστικά και ένστικτα, μόνο σκληρή δουλειά και προσπάθεια.

Έχεις κάποιο γούρι που θα πάρεις μαζί σου;
Το γούρι μου είναι η χρυσή αλυσίδα από την βάπτισή μου και δε θα την αποχωριστώ ούτε αυτή τη φορά… Και, φυσικά, θα έχω μαζί μου όλη τη θετική ενέργεια και αγάπη που μου έχει δώσει ο κόσμος όλον αυτό τον καιρό!

Τώρα που βρίσκεσαι μια ανάσα πριν τη Eurovision. Τι σου λέει ο Mike; Θα ήθελες να είναι μαζί σου στην Ολλανδία;
Ο Mike είναι πάντα υποστηρικτικός και στο πλευρό μου. Χάρηκε με τη χαρά μου, με ενθαρρύνει και με στηρίζει, αλλά και με κάνει να χαλαρώνω μετά από μία ημέρα γεμάτη πρόβες, fittings και συνεντεύξεις. Αν και στις περισσότερες live εμφανίσεις μου είναι παρών, αυτή τη φορά θα με δει από το σπίτι του. Σίγουρα, βέβαια, η σκέψη του και η καλή του ενέργεια θα είναι στο Ρότερνταμ!

Με τη Στεφανία Λυμπερακάκη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα έχετε μιλήσει; Πώς σου φαίνεται το «Last Dance»;
Με τη Στεφανία έχουμε μιλήσει μέσω των social media, λόγω των συνθηκών με τον κορωνοϊό, αλλά θα βρεθούμε και θα τα πούμε από κοντά στο Ρότερνταμ. Μου αρέσει το «Last Dance» και εύχομαι στην Ελλάδα και στην Στεφανία καλή επιτυχία!

Πηγή:star.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.