Σλοβενία: Η δήλωση του RTVSLO σχετικά με την Eurovision 2024

Σλοβενία: Η δήλωση του RTVSLO σχετικά με την Eurovision 2024

Το RTVSLO, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Σλοβενίας, δήλωσε ότι θα προετοιμάσει «μια λίστα ερωτήσεων» για την EBU σχετικά με τα γεγονότα του διαγωνισμού.

Σε δημόσια δήλωση, ο σλοβενικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός παρουσίασε τη λίστα με τις ερωτήσεις του για την EBU σχετικά με πολλαπλές ανησυχίες που έχει το RTVSLO σχετικά με την Eurovision 2024. Μέσα στο έγγραφο, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας αμφισβητεί την εγκυρότητα της ψηφοφορίας, συμπεριλαμβανομένου του σκοπού της Ψηφοφορία ROTW. Καθώς και εξήγηση για τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από τον Μεγάλο Τελικό. Εν τω μεταξύ, αμφισβητούν επίσης την τεχνολογία anti-booing και εγείρουν ανησυχίες σχετικά με την απαγόρευση της σημαίας. Συνολικά, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας ζητά πιο ισχυρή και δημοκρατική λήψη αποφάσεων. Μια πλήρης μετάφραση της αρχικής δήλωσης μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

Η τηλεόραση της Σλοβενίας απηύθυνε μερικές από τις πιο επείγουσες ερωτήσεις στην ηγεσία της EBU, λόγω των γεγονότων και των συνεπειών του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Το RTV Σλοβενίας είχε ήδη καλέσει για επαγγελματική συζήτηση πριν από τον διαγωνισμό. Ως αποτέλεσμα, μετά από αυτήν την εβδομάδα της Eurovision, η Σλοβενία, η οποία παραδοσιακά φροντίζει το έργο του ESC (ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision), συγκέντρωσε μερικά από τα πιο επείγοντα ερωτήματα που προέκυψαν από τη φετινή εκδήλωση και τα περιστατικά που σχετίζονται με αυτήν.

Επισημαίνουμε ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για την τηλεόραση της Σλοβενίας και για την χώρα, ότι είναι μια εκδήλωση με μεγάλη προβολή στη χώρα μας και μεταξύ των μουσικών μας, και ότι το RTV Σλοβενίας είναι στην ευχάριστη θέση να είναι μέρος του αυτή η ιστορία. Γι’ αυτό, μετά τη φετινή αμφιλεγόμενη εβδομάδα της Eurovision, η Σλοβενία ​​ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις στα πιο πιεστικά ερωτήματα και θα ήθελε αυτά τα θέματα να ενθαρρύνουν μια ευρύτερη συζήτηση για το μέλλον και την ανάπτυξη του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, η οποία, όπως έχουν ήδη δηλωθεί, δυστυχώς έχουν χαρακτηριστεί από μια σειρά αμφιλεγόμενων θεμάτων φέτος.

Ως εκ τούτου, η τηλεόραση της Σλοβενίας ζητά από την EBU πληροφορίες σχετικά με την ψήφο του σλοβενικού κοινού, όχι μόνο τον αριθμό των ψήφων, αλλά ακριβείς πληροφορίες για το πώς ψήφισε το σλοβενικό κοινό. Το συνολικό αποτέλεσμα εγείρει ορισμένες αμφιβολίες, ιδίως για τον μεγάλο αριθμό «νέων» ψηφοφόρων στο Διαδίκτυο, οι οποίοι δεν έχουν ξαναβρεθεί εκεί.

Η τηλεόραση της Σλοβενίας ​​απαιτεί, μεταξύ άλλων, περαιτέρω διευκρινίσεις από την EBU σχετικά με τον αποκλεισμό της Ολλανδίας. η αναφορά ορισμένων μέσων ενημέρωσης ότι η πραγματική ηχητική εικόνα του τι συμβαίνει στην αίθουσα αντικαταστάθηκε από τεχνικά μέσα. σχετικά με την απαγόρευση της σημαίας της ΕΕ· σχετικά με την πιθανή επιρροή του χορηγού στο περιεχόμενο της εκδήλωσης…

Η τηλεόραση της Σλοβενίας καλεί την EBU να συζητήσει την εισαγωγή της ψηφοφορίας «Rest of the World». Ποιος είναι ο σκοπός του και γιατί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα πρέπει να επηρεαστεί από πολίτες χωρών που δεν συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision;

Τέλος, η τηλεόραση της Σλοβενίας ζητά επίσης να εξεταστούν τρόποι με τους οποίους οι απόψεις των μελών της EBU μπορούν να ενσωματωθούν πιο αποτελεσματικά στον σχεδιασμό της επιλογής και κατά τη λήψη βασικών αποφάσεων ή πώς να δημιουργηθεί ένα πιο δημοκρατικό σύστημα λήψης αποφάσεων στο μέλλον.

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.